fc-dordrecht-feyenoord-0-2-5-8-2023-jim-breeman-sports-photography-66

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

'De veelbelovende start van Leo Sauer'

Twan

Afgelopen weekend redde debutant Leo Sauer een punt namens Feyenoord. De 17-jarige Slowaak liet zich in de voorbereiding al vaker zien, en ook in de oefenwedstrijd tegen Willem II maakte hij een goede indruk. Sauer lijkt zich zo snel omhoog te werken in de pikorde van buitenspelers.

Met zijn lengte, beweeglijkheid en versnelling zoekt Sauer graag de één tegen één situaties op. Daarmee lijkt hij een nieuwe troef te worden voor Slot als Feyenoord moeite heeft de tegenstander kapot te spelen. Een basisplaats opeisen in de hoofdmacht lijkt nog niet aan de orde schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad, maar de jonge buitenspeler heeft zeker indruk gemaakt op de trainer.

“Leo is sterk in de één tegen één. En met een back die voor een overlap kiest, ziet hij het moment om zo’n actie te belonen” zegt Arne Slot, “Het is knap dat als je pas 17 jaar bent en laat zien dat je het niveau aankan.” De keuze voor Sauer als invaller in plaats van Dilrosun, die pas later werd gebracht, zegt wat over de kwaliteiten van de Slowaak. Slot blijft overigens wel realistisch “Maar vergeet niet dat de ruimtes in de slotfase altijd groter zijn, omdat de spelers die zijn gestart de tegenstander dan vaak al kapot hebben gelopen.”

Ook aanvoerder Trauner is lovend over Sauer. “Leo laat nu al zien wat hij allemaal kan. Hij is iemand die al een rol kan gaan spelen bij Feyenoord. Maar ook iemand voor de toekomst.” Sauer trekt zelf het meest op met landgenoot Hancko. “Hij is een beetje een mentor voor mij”, vertelde Sauer in de Slowaakse pers. “We hebben allebei een verleden bij MSK Zilina. Net als Róbert Bozeník, die ook vanuit Zilina naar Feyenoord kwam.”

Waar Bozeník uiteindelijk nooit uit de verf is gekomen, lijkt de start van Sauer veelbelovend. De Slowaak is nog jong en de weg is nog ver. Het zal afwachten worden welke rol hij dit seizoen zal spelen in het elftal van Slot, en of hij de concurrentiestrijd van wisselspelers of heel misschien zelfs basisspelers zou kunnen winnen. Maar dat de trainer een nieuwe optie heeft op de flanken is zeker.

Delen

Reacties

Laten we deze gozer nou niet meteen de hemel inprijzen aub. We zien dit seizoen langzamerhand wel wat hij in zijn mars heeft.
Je bent geneigd om een jongen van 17, nog niet helemaal serieus te nemen. Maar die vlieger gaat bij Sauer niet op. Slot kan het ook nog steeds niet geloven. Die denkt, het zal toch niet zo zijn, dat hij over een half jaar al, onze beste linksbuiten is??? ;-)
Waarom is een basisplaats voor Leo Sauer niet aan de orde? Wat goed is komt snel.
Alleen daarom is het al prioriteit om Hancko nog minimaal 1 seizoen te behouden, behalve dat het één van de beste verdedigers van de Eredivisie is, is hij ontzettend belangrijk voor deze jongen groeibriljant.

Ook daarom mooi dat je straks met Lingr er een taalgenoot voor Sauer bij heb.

Lekker deze jongen volop speeltijd geven en geen Idrissi halen.
Lingr kan trouwens ook linksbuiten dus dat maakt Idrissi sowieso al overbodig.
Ook Walemark kan daar eventueel, dan zou ik nog eerder Walemark op linksbuiten zetten dan Idrissi
Benieuwd wanneer hij officieel selectiespeler wordt! En dan hopen dat het net zo hard gaat als met Hartman: eerst een rugnummer en dan nummer 7 of 11!
Deze jongen verdient een eerlijke kans, idrissi alleen halen wanneer alireza en dilrosun beide vertrekken
Dan ook niet, toch? Kansen geven aan Sauer en Walemark!
Dat denk ik wel, maar het is mij nog steeds onduidelijk waar hij precies in ongenade gevallen is. Begon vorig jaar gewoon in de basis en het is met Jahanbaksh en Dilrosun allemaal ongeveer eenzelfde niveau. Dan zou ik dus voor Walemark gaan…
Ben het helemaal eens hoor, maar slot heeft ook zijn lievelingen blijkt steeds meer
Op zich is dat logisch. Jahanbaksh laat hem in principe nooit in de steek, al is hij gewoon nooit meer de Jahanbaksh uit de AZ-tijd geworden. Aan het begin van het seizoen is het nieuwe ronde, nieuwe kansen en dan moet je Idrissi er niet bij hebben (heel goed, RvC!) en staat Jahanbaksh op basis van restwaarde als allerlaatste in de pikorde. Ik verwacht dat Walemark eerder veel restwaarde oplevert dan Dilrosun, al blijf ik het zonde vinden dat zijn potentieel er nooit echt uitkomt en lijkt hij, zoals velen stellen, inderdaad een beetje geslachtofferd omdat-ie niet op tien kon spelen. Op links moeten we het gewoon hebben van Ivanusec en Sauer, op rechts van Paixao. Grappig dat die een draak van een wedstrijd speelde, maar wel 'gewoon' een assist had en in de laatste minuut met een iets mindere keeper zelfs de winnende binnen geschoten had.
Een hele goeie talentvolle speler met zijn 17 jaar.
Hopelijk kan hij zich de komende jaren ontwikkelen tot een steunpilaar voor onze club.
Maar laten we niet te vroeg juichen , hij heeft nog een lange weg te gaan voor het zover is.
Geweldige speler! Mogen we heel blij mee zijn. In potentie een Van Persie kaliber.

Even de wedstrijd tegen Willem 2. Heeft iemand gezien wat onze grote pispaal Dilrosun stond te shinen? Die mag toch zondag nog wel een kansje krijgen hoor. In ieder geval 100x beter dan Jahanbaks…
Zelfde gold voor opperpispaaltje zerrouki verschillende teams verschillende benodigde spelers
Klopt. Daarom is dat azijnzeiken ook zo ***. Spelers worden oprecht slechter soms door het afzeiken door het legioen en dat vind ik echt eeuwig zonde. Al is het maar voor een verkoopprijs…
Dilrosun deed het inderdaad niet slecht tegen Willem II, maar om nu gelijk hosanna te roepen gaat me te ver. Sauer vind ik veel beter.
Ik zeg geen hosanna. Ik zeg dat hij een kans verdient. Zoals Jahanbaks iedere keer opnieuw kansen krijgt en weer de slechtste van het veld is.
Je weet wel dat het een wedstrijd was tegen Willem ll B eh? En je baseert je op wat beelden uit een samenvatting?
Je kan gewoon de hele wedstrijd terugvinden hoor. En er zijn verschillende podcasts waarin dit ook naar voren komt.
Oke. Maar goed een goede oefenwedstrijd tegen het B elftal van Willem II is toch geen goede graadmeter?
Nou, lijkt me tegen Almere juist een grandioze graadmeter. Kan niet beter.
Nou worden 0.0 minuten voor hem hahaha
Ik begrijp echt niet waarom je hieronder “hahaha” schrijft. Wil je mij dat eens uitleggen “supporter” wat jouw belang is bij het falen van Feyenoord-spelers?
Nou ik vind hem de minste van de 9. En zien veel liever dat bijv. Sauer minuten maakt.
Hij bevalt me nu al beter dan Idrissi over de eerste 20 wedstrijden vorig seizoen. Idrissi teerde op hartman
kun je nagaan wat deze gozer verder nog gaat doen. Hij was in de jeugd al leuk om naar te kijken en het feit dat hij slapend waarschijnlijk nog sneller handelt dan idrissi is echt een plus.
Hij heeft talent zonder mis, maar laten we hem niet over de kling jagen asjeblieft...