lutsharel-geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

De week van Geertruida: “Hij is eigenlijk waar Feyenoord voor staat"

Van de redactie

Lutsharel Geertruida zal afgelopen week niet snel vergeten. De 22-jarige verdediger stapelde binnen een paar dagen hoogtepunt op hoogtepunt, met als uitschieter de winst in de Klassieker tegen aartsrivaal Ajax. Een overzicht van dag tot dag.

Vrijdag 17 maart

Bondscoach Ronald Koeman komt met de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. Voor het eerst in zijn carrière zit Geertruida erbij. De voorselectie was al mooi, maar met een definitieve uitnodiging voor Oranje gaat de verdediger zich nu melden bij het gezelschap beste voetballers van Nederland.

Zaterdag 18 maart

Op de laatste training voor de Klassieker wordt Feyenoord door duizenden supporters tot een grootse prestatie aangespoord. Pal voor de opkomst van de spelersgroep betreed Geertruida het veld. In zijn hand heeft hij een Feyenoordshirt met daarop 2025. Daarmee poseert hij voor de volgepakte tribunes van Varkenoord, waar de uitzinnige supporters zijn contractverlening beantwoorden met gejuich en vuurwerk. Niet eerder werd een contractverlening zo iconisch aangekondigd. “Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is. Bijtekenen is niet alleen goed voor mij maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben. Niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van mij is om met Feyenoord grote successen te boeken”, aldus een trotse Geertruida.

Zondag 19 maart

Feyenoord verslaat voor het eerst in zeventien jaar de aartsrivaal in Amsterdam (2-3). Uitgerekend Geertruida maakt vlak voor tijd de winnende goal. Uit een hoekschop van Orkun Kökcü kopt hij de door David Hancko verlengde bal tegen het net. Uitzinnige vreugde maakt meester van de verdediger, die wat verbaasd kijkt als hij merkt dat zijn ploeggenoten amper doorhebben dat hij de goal maakte. Trainer Arne Slot was na afloop blij voor de jongen van de club. “Als je dan het voorrecht hebt om de winnende goal te maken, dan is het bijzonder. En je komt ook nog uit Rotterdam Zuid, zoals hij zo vaak tegen mij zegt”.

Ook aanvoerder Orkun Kökcü gunde het zijn ploeggenoot waarmee hij de jeugdopleiding doorliep. “Hij is eigenlijk waar Feyenoord voor staat. Hij komt 200 meter van het stadion vandaan, dus hij is echt Feyenoord. Een hele goeie jongen en ik ben blij dat hij nu eindelijk mee mag met Oranje.”

geertruida2025website
geertruida
VK Sportphoto
oranje
KNVB.nl

Delen

Reacties

Veel echter dan Luts gaan we ze niet krijgen hoor. 200 meter?. Dan ben je gelijk uitgeluld. Dan ben je nog echter als Wimpie Jansen ;-)
@ftm, ik had het al in een ander bericht gevraagd of er een clausule in het contract was opgenomen van onze held, hier zou je na de klassieker op terugkomen. Weet je hier al meer van?
Even offtopic; al iets bekend over kaartverkoop voor Roma thuis / wanneer verwacht je meer informatie?
NO Luts, no glory😍