wellenreuther

VK Sportphoto

Nieuws

“Ajax heeft een ongelooflijk grote kans, die Timon geweldig redt"

Van de redactie

Timon Wellenreuther beleefde tijdens de Klassieker zijn beste moment in het shirt van Feyenoord. Vlak voor tijd pakte hij een van dichtbij ingeschoten bal van Ajax-aanvaller Mohammed Kudus. Even leek het dat de Ghanees zelf de bal naast schoot, maar het waren weldegelijk de vingertoppen van de Duitse goalie die een Amsterdamse treffer voorkwamen. 

De vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow kreeg de afgelopen weken de nodige kritiek te verduren. Bijna elke bal die voor het Rotterdamse doel kwam leek binnen te vallen. Sommige ballen leken daarbij houdbaar, al was Wellenreuther niet op echte grote fouten te betrappen. De reservedoelman keepte degelijk, maar kreeg de kritiek geen punten te pakken. Grote kansen wist hij niet te neutraliseren.

Tegen Ajax beleefde Wellenreuther zijn glorieuze moment, zoals Ofir Marciano dat vorig seizoen kende tegen Olympique Marseille. De redding op de inzet van Kudus kan zomaar kampioenswaarde hebben. Door zijn redding kwam Ajax niet op 3-2, waarmee zij de Rotterdammers op de ranglijst zouden passeren. Wellenreuther hield Feyenoord op de been en zag Lutsharel Geertruida tot grote vreugde zelfs de 2-3 maken. Trainer Arne Slot had na afloop oog voor het cruciale optreden van zijn doelman. “Op 2-2 heeft Ajax nog een ongelooflijk grote kans, die Timon geweldig redt”, aldus de coach.

Mocht Feyenoord kampioen worden dan zit de redding van Wellenreuther in het overzicht.

Delen

Reacties

Bizar ook, in het kampioensjaar had je Jones die een kampioensredding tegen PSV maakte vorige jaar had je Ofir die een Finale redding maakte tegen Marseille en nu heb je Wellenreuther die een (eventuele) kampioensredding maakt tegen hunnie. Geweldig zeg. Enige nadeel is wel dat dus allemaal standins waren hopelijk maakt Bijlow nog een leuke in de europa league voor de finale want die mag nu ook wel in het rijtje komen te staan.
Ja en Bijlow? Die is alleen maar geblesseerd 🤕 en heeft eigenlijk ook nooit punten gepakt voor Feyenoord. Misschien maar verkopen en die keeper van Twente halen die vind ik beter.
Nooit punten gepakt? Jij kijkt pas voetbal sinds gisteren?
Nee denk langer als jou. Maar we moeten ook eens ophouden met dat je niet kritisch mag zijn op je eigen spelers. We willen toch het hoogst haalbare voor onze club? En nee heb Bijlow haast nooit punten zien pakken. Misschien een enkele keer. Er is niet voor niks altijd discussie bij het Nederlands elftal wie de NR 1 moet zijn. Als Bijlow een puntenpakker was zou er geen discussie zijn wie er onder de lat zou moeten staan. Eens of niet? Het is een aardige keeper waar meer uit valt te halen. Maar heb het idee bij Bijlow dat hij het allemaal wel goed vind zo.
Wat een onzin dit! Sinds zijn blessure hebben we veel punten verspeeld omdat Wellenreuther ballen doorliet die Bijlow vrijwel zeker gepakt had. Nu keept Wellenreuther een goede partij en kan Bijlow er opeens niks van? Bijlow is gewoon de beste keeper vd Eredivisie.
Veel punten verspeeld sinds zijn blessure? Dat is onzin! Ten eerste kregen we na de winterstop een rits aan topwedstrijden en ten tweede heeft wellenreuther nog geen fout gemaakt. En ten derde heeft Feyenoord nu een veel hogere winstpercentage dan toen Bijlow keeper was. En ten vierde ik heb ook nooit gezegd dat wellenreuther beter is dan Bijlow. Zeg alleen dat hij geen puntenpakker is. Noem me een paar wedstrijden dat hij punten heeft gepakt dan.
Mijn maandagochtend gevoel was heel veel beter dan Ajax - Feyenoord van de afgelopen jaren.