kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Trotse Kökcü: "We hebben dit jaar vaak opnieuw historie geschreven"

Stan

Zondagmiddag heeft Feyenoord met een historische uitoverwinning op aartsrivaal Ajax een grote stap richting het landskampioenschap gezet. Net zoals alles en iedereen bij de koploper van de Eredivisie, was Orkun Kökcü door het dolle heen. Dat liet de middenvelder voor de camera's van Feyenoord dan ook duidelijk merken: “Lekker natuurlijk. Weer afstand kunnen nemen van onze concurrent. Dus een top dag!"

Waar de aanvoerder nog vol adrenaline voor de camera's van ESPN verscheen, kon hij nu al met wat meer rust terugblikken op de overwinning. "Na de wedstrijd had ik wel veel emotie, maar dat was puur omdat het gelijk na de wedstrijd was. Maar wij hebben toch het gevoel dat we wisten al wat we konden, dat we kans hadden om hier te winnen. Dat dat is gelukt zegt niet dat we nu gaan feestvieren wekenlang. We moeten weer door."

Ondanks dat de selectie van Slot er niet al te veel mee bezig was, boekte dit Feyenoord zondagmiddag een historische overwinning. "Ik moet zeggen dat het niet echt een rol speelde in onze voorbereiding. De trainer haalde het wel een paar keer aan, dat het lang geleden is." Kökcü weet dat de Rotterdammers sowieso met een geweldig seizoen jaar bezig zijn: "We hebben dit jaar heel vaak opnieuw historie geschreven, ook met het halen van de kwartfinale in de Europa League. Voor nu is het seizoen fantastisch."

Feyenoord wist zich in de hoofdstad wederom terug te knokken vanuit een achterstand, maar daar waren wel wat extra instructries van de hoofdtrainer voor nodig. "Volgens mij was het meer gewoon dat we er korter op moesten zitten op het middenveld, als de centrale verdediger de bal had. Want zij konden in een keer openen, dan zaten we niet kort genoeg. Dat hebben de rest van de wedstrijd wel goed opgepakt." Kökcü had dan ook het volle vertrouwen in zijn team. "Ik denk dat we heel het seizoen al laten zien dat we heel hoog druk zetten en van daaruit ook kansen kunnen creëren. Dat hebben we hier ook gedaan. In de tweede helft vooral. Dat was genoeg."

Uiteindelijk was het Geertruida die Feyenoord vlak voor tijd naar een overwinning kopte in De Klassieker. "Mooi natuurlijk. Sowieso omdat je dan voorkomt. Voor Lutsharel Geertruida ook mooi omdat hij zaterdag ook heeft verlengd. Hij staat een beetje voor Feyenoord natuurlijk; jongen van de jeugd, woont een paar honderd meter van het stadion vandaan. Dus het is mooi dat hij de winnende kon maken."

Met een trots gevoel sluit Kökcü het interview af: "Als ik kijk waar we zijn begonnen en waar we nu staan met nog acht wedstrijden. Het hele proces eigenlijk. Uiteindelijk doen we het misschien nog wel beter dan vorig jaar."

 

Delen

Reacties

Als ik dit jaar vergelijk met 16/17 dan vind ik nu dat de club veel meer perspectief heeft. Toen had ik in ieder geval meer een "dít is ons jaar" gevoel, terwijl ik nu juist geloof dat dit het begin is van iets moois. Goed transferbeleid, duidelijke voetbalideologie en we hebben naam gemaakt in Europa. Ik hoop dat Feyenoord nog lang kan voortboorduren op de successen van de afgelopen twee jaar.
Precies er word gebouwd aan de toekomst. Met goed beleid kan je lang op voortborduren. Nou de jeugdopleiding nog een boast geven en over +/- 10 jaar stadion verbouwen en je hebt een nieuwe glory periode.