Juichen Gimenez, Idrissi & Kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord kan titel volgens statistieken nauwelijks meer ontlopen

Stan

Na de 2-3 overwinning in De Klassieker is Feyenoord bijna zeker van het kampioenschap. Dat is althans wat de statistieken van Opta ons laten zien. Volgens het databedrijf hebben de mannen van Slot een kans van maar liefst 93% om dit Eredivisieseizoen op de Coolsingel te eindigen. 

De cijfers van Opta voorspelden Ajax als de absolute favoriet om er zondagmiddag met de overwinning van door te gaan. De ploeg van John Heitinga werd een kans van 60.5% toebedeelt, waar Feyenoord volgens de data maar een schramele 16.3% kans had om de hoofdstad met 3 punten te verlaten. 

Zoals al vaker dit seizoen lieten de Rotterdammers echter zien dat cijfers niet alles zeggen. In de slotfase van het cruciale duel met Ajax zorgde Geertruida koppend voor een 2-3 overwinning. Zo sloeg Feyenoord een gat van 6 punten met de aartsrivaal en stegen de kampioenskansen flink. Voor De Klassieker werden deze nog geschat op 66.4%, maar direct na de wedstrijd in Amsterdam steeg dit aantal naar 90.9%. 

Door de resultaten op de andere velden worden de kansen op een landstitel voor Feyenoord inmiddels zelfs op 93% geschat. PSV speelde uit bij Vitesse met 1-1 gelijk en AZ verloor met 2-1 in Enschede, waardoor de ploeg van Slot dit weekend op alle concurrenten uitliep. 

Delen

Reacties

Deze statistieken zijn leuk, maar we moeten blijven presteren nu. We hebben een prachtig jaar, maar er zaten genoeg lastige wedstrijden tussen de op papier 'mindere tegenstanders'. Geen woorden maar daden! Eerst de laatste 8 wedstrijden winnen en dan kunnen we echt gaan vieren.
PSV en AZ hebben nu evenveel punten... PSV heeft nog wel een theoretische kans, maar AZ niet... 🤔
Het had natuurlijk heel anders kunnen lopen als Kudus die enorme kans had afgemaakt, geweldige save van Wellenreuther overigens! Alles is dit weekend precies goed in het voordeel van Feyenoord uitgevallen. Mag de pret niet drukken verder.
Gelukkig telt als niet, anders was ik nu miljonair.