john-de-wolf

VK Sportphoto

Nieuws

De Wolf: "Vorig jaar werd gezegd ‘Union Berlin en Maccabi Haifa, dat is niks’."

Van de redactie

John de Wolf leeft met veel vertrouwen toe naar de wedstrijd vanavond tegen FC Midtjylland. Dat vertelde de assistent-trainer in de ochtendshow op Radio Veronica.

Over de Deense tegenstander zegt De Wolf: “Het is een hecht team, dat wanneer je het toelaat aardig kan spelen. Met een uitschieters thuis tegen Lazio met 5-1, terwijl ze bij Sturm Graz verliezen met 1-0. In de competitie gaat het met vallen en opstaan. Maar er zit wel heel veel elan en voetbal in. Er zit ook veel energie in de ploeg. Het gaat erom hoeveel je in de wedstrijd dan toelaat. En wat je zelf laat zien.”

De Wolf is positief over de kansen van de Rotterdammers. “We willen gewoon voor een goed resultaat gaan. Als wij de dingen doen die we moeten doen, dan denken wij dat het wel goed gaat komen.” Dat iedereen fit is, is daarbij een voordeel. “Dat is ongelooflijk in deze drukke tijden. We hebben geen enkele blessure op dit moment. We hebben keus zat”, aldus De Wolf.

Ook de goede sfeer in het team ziet de assistent-trainer als een teken. “Je merkt tijdens de training dat er veel plezier in zit. Met veel energie. De training van gisteren was echt goed. Het spatten er vanaf. Met mooie goals. Na de training zaten we in de bus en konden we zien ‘die jongens zijn er echt klaar voor’."

Dat FC Midtjylland voor veel mensen een onbekende club is zegt De Wolf niet zoveel. “Ik denk dat er in Nederland soms te gemakkelijk wordt gezegd ‘dat is niks’. Vorig jaar werd gezegd ‘Union Berlin is niks, Maccabi Haifa is niks’. Dat zijn nu ploegen die bovenaan staan in hun competities. Ik hoorde afgelopen week iemand zeggen ‘Napoli, dat is geen wereldploeg’. Die staan gewoon bovenaan in de Italiaanse competitie en zijn al weken ongeslagen. Dus het is heel makkelijk roepen”. 

Tot slot verbaasde het ook De Wolf dat Justin Bijlow niet werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal. “Het is echt een hele goede talentvolle keeper. Het zou mij verbazen als hij niet mee gaat. Wij werken elke dag met hem. En dan staan wij wel eens met verbazing te kijken welke ballen hij uit het doel houd”. 

Delen

Reacties

Precies datJohn, Justin hoort gewoon mee te gaan en te spelen. We hebben iemand eergisteren 6x zien vissen, dus over zijn statistieken zullen we nu gelukkig niet meer zoveel horen.
Wat heb ik genoten die wedstrijd zeg. Heerlijk potje om te zien. Puntje op de i was dst de Amsterdamers behoorlijk werde afgedroogd. Die houden hun snavel wel even.