yv2022525a1b01306

VK Sportphoto

Nieuws

Debuterende Jansen meteen uitblinker: "Tevreden met wat ik heb laten zien"

Stan

Nadat hij een aantal wedstrijden als reservekeeper op de bank zat, mocht Feyenoord-huurling Thijs Jansen vrijdag dan toch eindelijk debuteren voor De Graafschap. Hij verving eerste keeper Mees Bakker, die in de warming-up een bal tegen zijn hoofd kreeg, naar behoren: de 21-jarige doelman behaalde een clean sheet, waardoor zijn ploeg met 0-0 gelijkspeelde tegen koploper Roda JC.

Jansen kreeg vlak voor het duel met Roda te horen dat hij de geblesseerde Bakker moest vervangen. "Dan moet je er klaar voor zijn en dat is aardig gelukt", blikt de Feyenoord-huurling terug voor de camera’s van De Graafschap. "Ik zat er keepend goed in, paar goede reddingen gehad en uiteindelijk de nul gehouden. Dat is waar je er voor staat als keeper."

De 21-jarige goalie had weinig spanning voor zijn debuut bij De Superboeren. "Ik had er zin in, want ik wil gewoon spelen. Dan moet je er snel klaar voor zijn, maar voor mij is dat niet heel veel anders; niet echt een speciale voorbereiding die je moet hebben om goed te keepen, gewoon er staan."

Jansen stond der zeker: hij hield de nul en werd verkozen tot man van de wedstrijd. "Ik ben wel tevreden met hoe ik heb gespeeld. Ik heb een paar goede reddingen gehad, maar vond wel dat ik voetballend af en toe wat slordig was. Maar ja, uiteindelijk ben ik tevreden met wat ik heb laten zien."

Teleurstelling
Dat De Graafschap-trainer Jan Vreman in eerste instantie niet voor Jansen koos onder de lat, was een bitter pil voor de keeper. "Een teleurstelling. Ik zou liegen als ik zei dat het niet zo was”, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "De trainer besloot anders en ik had het te accepteren. Maar ik heb best moeilijke momenten gehad. Gelukkig houd ik van keepen en kon ik me op de trainingen uitleven."

Of zijn uitstekende wedstrijd betekent dat Jansen volgende week weer mag keepen, durft hij niet te zeggen. "Dat hoop ik natuurlijk, maar het is niet aan mij. De trainer beslist."

Delen

Reacties

Nog geen reacties