Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Dertig miljoen voor Kökçü is toch een prima bedrag?"

Van de redactie

Willem van Hanegem snapt niet dat mensen kanttekeningen zetten bij de overstap van Orkun Kökcü naar Benfica. “Kökcü kiest voor een schitterende club in een heel andere competitie. Dat vind ik eerder slim dan dom.”, zo zegt de Feyenoord-legende in Algemeen Dagblad.

“En als die club dan meer geld dan ooit wil uitgeven, dan moet je daar tevreden over zijn als supporter van Feyenoord”. Volgens De Kromme ontvangt Feyenoord een mooi bedrag voor de middenvelder. "Er zijn mensen die vinden dat Dennis te Kloese te weinig geld heeft gekregen voor de verkoop van Orkun Kökçü. Dat vind ik dus prietpraat. Dertig miljoen voor Kökçü is toch een prima bedrag? Ja, hij was hier en daar de speler van het jaar, hoor je dan. Nou, dat zal allemaal wel. Die klassementen worden vaak een beetje in elkaar gedraaid, daar moet je geen verkeerde conclusies aan verbinden.”

Dat Ajax doorgaans hogere transfersommen ontvangt en wellicht Edson Alvares voor een hoger bedrag kan slijten dan Feyenoord voor Kökcü ontvangt, ziet Van Hanegem ook. “Ik zou het als kopende club ook niet doen, maar daar redeneren ze vaak: Champions League gespeeld, WK gespeeld, zoveel interlands en mooie leeftijd.”

De oer-Feyenoorder denkt dat Benfica een goede tussenstap kan zijn voor de Turks international. “Kökçü had een prima einde van het seizoen, maar lange tijd was het allemaal niet zo indrukwekkend hoor. En dat gaf hij zelf ook aan, de slaapproblemen maakten het niet makkelijk voor hem. Wat ik nog gekker vind, is dat er mensen zeggen dat hij niet naar Benfica moet gaan. Dat bepaalt hij toch zelf? Donny van de Beek en Davy Klaassen gingen naar de Premier League, maar mislukten volkomen.” 

Delen

Reacties

Het is nog niet eens zeker dat het 30 is ouwe ***
Voor kokcu hele goede stap. Bedrag wel beetje hoger gehoopt. Hopelijk over twee jaar forse extra betaling
Uh nee gewoon niet. Alvarez die niet eens een goed seizoen heeft gedraaid en de ene naar de andere onnodige rode kaart pakt levert zelfs meer op.
Die heeft CL ervaring en meer prijzen op zak. Bovendien is het 30 mjn EN 25% dus 40-50 mjn. Gewoon prachtig bedrag.
Heeft ook echt zo geweldig gepresteerd in de CL, dus in jouw woorden zijn spelers als walemark straks ook opeens het dubbele waard?
Als Walemark straks 6 wedstrijden meedoet en prima met het niveau mee kan, zal hij zeker het dubbele waard zijn als dat hij nu is ja. Lijkt me een no-brainer.
Als Walemark een basisplaats veroverd is hij zeker het dubbele waard.
Reken even voor hoeveel Kokcu moet opbrengen bij verkoop om op 50 mln uit te komen, mss gaat dan het lampje branden....
50 mjn is ook 10 mjn boven zijn marktwaarde. Maar bij verkoop voor 110 mjn zit je daar aan. Sluit het niet uit.
25% van de WINST!
Als je stelt dat het dan 40-50 miljoen (en dus 15 miljoen erbij) wordt bij doorverkoop, ga je er vanuit dat de verkoopprijs 90 miljoen (60 miljoen winst, 25 %, 15 miljoen) is.....!
Zal het hem niet worden....
Overigens is Alvarez nog helemaal niet verkocht…
Klopt, maar Willem heeft wel gelijk
Jij hebt er kijk op kerel, daar moet je wat mee doen🤣🤣🤣
Als het maar niet bij ons is 😂