yankuba-minteh-transfer

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Minteh: "Ik ben er klaar voor om voor de supporters te spelen"

Nigel

Feyenoord heeft vandaag de komst van Yankuba Minteh bekendgemaakt. De speler uit Gambia komt op huurbasis over van Newcastle United FC. In gesprek met Feyenoord.nl reageert Minteh op zijn huurtransfer naar Feyenoord.

"Het is een genoegen om dit shirt te dragen, want Feyenoord is een grote club in Nederland en ik heb veel over ze gehoord," vertelt Yankuba Minteh. De nieuwe aanwinst heeft ook al meerdere wedstrijden van Feyenoord gezien in de Europa League en Conference League. "Voor mij is het een speciaal moment om nu het Feyenoordshirt te dragen."

Yankuba benoemt ook zijn kwaliteiten: "Ik ben vrij snel en ik ben ook behendig met de bal. Ik voer mijn taken zowel verdedigend als aanvallend uit." Uit de statistieken van Yankuba Minteh blijkt dat hij sterk is in het drukzetten. "Ik kijk uit naar de manier waarop de trainer wil dat ik ga spelen. Voor mij is aanvallen en drukzetten geen enkel probleem." Minteh ziet de stap naar Nederland als een perfect moment voor zijn carrière. De Nederlandse competitie staat erom bekend een goed land te zijn voor talenten om zichzelf te ontwikkelen. "Ik heb veel jonge voetbaltalenten gezien die in Nederland zijn begonnen, en nu spelen ze in de grootste competities in Europa. Ik denk dat het goed voor mij is om me hier te ontwikkelen."

De onvoorwaardelijke steun van Het Legioen valt meteen al op voor Yankuba Minteh: "Ik heb beelden gezien dat het altijd vol is. Wanneer Feyenoord thuis speelt en uit gaan er ook veel supporters mee, maar ik kijk ernaar uit om ze in het echt te ontmoeten! Ik ben er klaar voor om voor de supporters te spelen en ik kijk ernaar uit om mijn ploeggenoten en trainers te ontmoeten. Ik kan niet wachten om in het Feyenoordshirt uit te komen."

Yankuba Minteh is officieel de zesde aanwinst van Feyenoord voor het komende seizoen.

Delen

Reacties

@FTM heb jij iets meer inzichten mbt de achterliggende gedachte en voorwaarde van deze deal? Want in mijn ogen doen wij Newcastle hier een enorme gunst. Zij stallen een projectje, die zij zelf nieteens kunnen gebruiken ivm de werkvergunning, bij een club die champions league speelt en de afgelopen 2 jaar bewezen heeft spelers beter te maken. Welke voordelen halen wij hieruit behalve dat we een talentvolle jongen die nog amper iets heeft laten zien slechts een jaar tot onze beschikking hebben. Betaald Newcastle nog zijn volledige salaris? Krijgen we in de toekomst spelers die wel wat hebben laten zien? Welk voordeel halen wij hier nou echt uit? Ik vind het namelijk maar merkwaardig
Gewoon prima gedaan. Samenwerking met Newcastle.
Twee gehuurden uit de PL. Moet daarvoor betaald worden? Is er een recht van koop bedongen? Het gaat om jonge spelers die zich nog moeten bewijzen. Krijgt Feyenoord een opleidingsvergoeding als ze terugkeren? Bij Nelson zagen we ook dat hij na Feyenoord als een betere speler naar Arsenal terugkeerde en regelmatig in de basis stond. Feyenoord is toch geen gekke Henkie?
Een nachtje over geslapen, maar vind dit eigenlijk eer briljant.
Ik dacht waarom nou Jaden Slory of Leo Sauer niet.
Maar deze twee zijn zeer getalenteerd , maar moeten nog even een jaartje
sterker worden. Ik hoop op Excelsior die moet het hebben van gehuurde spelers...
Volgend jaar ben ik ervan overtuigd dat beiden het shirt in het eerste zullen dragen.
Ik heb dat eerder ook wel gedacht en toe kwam de naam Virgil Misidjan bij me op voor 1 jaar.
Maar Yankuma Minteh is 18 jaar en moet terug naar 1 jaar.
DtK en Arne en Scouting had ik al gezegd dat ik fan ben? Nou bij deze!
Wat is het heerlijk om feyenoorder te zijn!!! Wouww..
Als ik het you tube filmpje zo bekijk wordt hij na santi het lievelingetje in de kuip met snelheid en werklust,wordt genieten.
Als hij 7 miljoen kost. Zal hij wel wat kunnen niet. Hoop voorin op basis. Paixao. Giminez , top aankoop en erachter seba. Dan schieten we er genoeg in.
Niet negatief bedoeld, maar dit is toch geen versterking? Een speler van 18(?) jaar die moet gaan presenteren op CL niveau?

@FTM Stel een Summerville komt, zou dat betekenen dat er een huidige speler vertrekt/verhuurd wordt?
^wat ik zelf ook vreemd is, is dat er geen koopoptie op zit. Ben dan wel nieuwsgierig naar de visie hierachter; speler die wat kan forceren op de velden in de eredivisie?
Zerrouki, Wellenreuther, Minteh, Van den Belt en Tsoungui zijn toch 5 aanwinsten voor Feyenoord? Dat een Tsoungui verhuurd gaat worden maakt niet uit.
Welkom Yankuba 🔴⚪️⚫️