dessers

VK Sportphoto

Nieuws

Dessers: "Dit was de mooiste wedstrijd van mijn carrière, tot nu toe"

Twan

Oud-Feyenoorder Cyriel Dessers speelt morgen met Rangers FC de achtste finale van de Europa League tegen Benfica. Tot dusver kende de spits zijn grootste Europese succes bij Feyenoord, waar hij in het seizoen 21/22 de finale van de Conference League haalde. In gesprek met ESPN blikt Dessers terug op de halve finale waarin van Marseille werd gewonnen.

Bij de thuiswedstrijd in de halve finale tegen Marseille was de spits tweemaal trefzeker bij de 3-2 overwinning. Doordat de uitwedstrijd 0-0 bleef was dat genoeg om door te gaan. “Die doelpunten brachten ons naar de finale. Dit was de mooiste wedstrijd van mijn carrière, tot nu toe.”

"Er zijn zoveel goede voetballers op de wereld, maar hoeveel daarvan kunnen zeggen: 'Ik heb in een Europese finale gespeeld?'" vertelt de Belg terugblikkend naar zijn Feyenoord-verleden. Hoewel de finale verloren werd houdt Dessers goede herinneringen over: "Ik werd topscorer. Daar moet ik van genieten, en daar was ik trots op." De spits wist uiteindelijk tien doelpunten te maken in dertien Europese wedstrijden.

Na een seizoen zonder Europees voetbal bij het Italiaanse Cremonese (dat degradeerde uit de hoogste divisie) mag Dessers nu weer hopen op een mooie Europese campagne met het Schotse Rangers FC. In de poulefase werd zijn ploeg groepswinnaar van groep C. In de achtste finale is het Portugese Benfica -waar oud-Feyenoorders Orkun Kökcu en Frederik Aursnes voetballen- zijn tegenstander. Daarmee bestaat de kans dat het drietal dat destijds teamgenoten waren in de finale, nu tegenover elkaar zal staan.

Delen

Reacties

Hoop dat Dessers wint met rangers van dat kutbenfica