Primeur Bevestigd
Elftal foto SS Lazio - Feyenoord in de UEFA Champions League | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Analyse

Squad Depth • Topclubs gaan zich melden voor het geraamte

FeyenoordTM

Het huidige voetbalseizoen 2023/2024 gaat voor Feyenoord langzaam als een nachtkaars uit. De club staat in de finale van de KNVB beker en lijkt in de Eredivisie tweede te eindigen: een eindrangschikking die volgend seizoen opnieuw recht geeft op het deelnemen aan de groepsfase van de UEFA Champions League, waardoor de miljoenen weer binnen zullen stromen. 

Opnieuw gaat Feyenoord ook een hete transferzomer tegemoet: reden genoeg om er in te verdiepen middels onderstaande Squad Depth. Wat zijn de verwachtingen? Wie gaat er, wie komt er, wie blijft er? Wat zijn de laatste nieuwtjes en vooruitzichten? Hieronder praat 1908.nl jullie weer helemaal bij. Een eerste tipje van de sluier: volgens ingewijden wordt het een hetere transferzomer dan óóit tevoren!

Zomerselectie: de keepers

Justin Bijlow stond een jaar geleden in de belangstelling van Manchester United, maar een deal vond uiteindelijk geen doorgang. De sluitpost bleef Feyenoord trouw, verlengde onlangs zijn contract tot medio 2026 — maar raakte helaas weer geblesseerd, dit maal aan de kuit. Timon Wellenreuther, die sinds dit seizoen vast bij Feyenoord zit, nam zijn plek onder de lat moeiteloos over, maar er zit een keerzijde aan dat succes: Feyenoord verwacht dat er voor beide sluitposten clubs concreet in de markt zullen komen, mede doordat beide keepers toe zijn aan een volgende stap in hun carrière.

De club ziet Kostas Lamprou uit zijn eenjarige contract lopen en er zit momenteel (nog) geen verlenging in het verschiet. Nieuwkomer Mikki van Sas stoot daardoor naar verwachting door in de pikorde. Ook ziet de club het aan De Graafschap uitgeleende jeugdexponent Thijs Jansen terugkeren.

Zomerselectie: de verdediging

Binnen de club is er eigenlijk niemand te vinden die verwacht dat Lutsharel Geertruida langer dan het huidige seizoen bij Feyenoord blijft. Hij loopt over één jaar uit contract en zag vorig jaar al een transfer afketsen naar RB Leipzig. Er zijn inmiddels heel wat gegadigden bijgekomen, met name uit de Premier League. Feyenoord en Geertruida voeren momenteel géén gesprekken over een verlenging en dus is een vertrek uit De Kuip heel aannemelijk. De naam van Geertruida wordt daarom al niet meer meegenomen in de onderstaande Squad Depth. Feyenoord heeft volgend seizoen wel een overschot op de rechtsbackpositie. Givairo Read sloot onlangs aan bij het eerste elftal, de club heeft Bart Nieuwkoop in de gelederen en ziet minimaal twee huurspelers terugkeren: Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien) en Mimeirhel Benita (Excelsior). Daar kan met Marcus Holmgren Pedersen nog een derde terugkerende rechtsback aan toegevoegd worden, mits Sassuolo degradeert uit de Serie A. De Italiaanse club verkeert inmiddels op positie 19 in acute degradatienood. Degradeert Pedersens team, keert de Noor terug en kan Feyenoord wuiven naar minimaal zes miljoen euro.

Gernot Trauner is de vaste aanvoerder van Feyenoord, maar de Oostenrijks international kampt in zijn tweeëndertigste levensjaar steeds vaker met pijntjes en blessures. Hij zag ploeggenoot Thomas Beelen zich in de voorbije weken ontpoppen en dat zegt tegelijkertijd iets over de positie en houdbaarheid van Trauner: de mandekker zit absoluut op zijn plek in Rotterdam, maar heeft opties in het buitenland. Een club uit Londen ziet het zitten in zijn komst, maar is nog niet concreet. Ook worden er lijntjes vanuit de Major League Soccer geworpen richting zijn entourage. Thomas Beelen lijkt ook volgend seizoen bij Feyenoord te blijven: de Rotterdamse club verwierp eerder belangstelling van FC Kopenhagen.

Op links centraal maakt de gescoute voltreffer Dávid Hancko al twee seizoenen de dienst uit bij Feyenoord. Hij heeft geen linksbenige centrale verdediger als concurrent te duchten, maar Feyenoord ziet genoeg interne opties voor als hij wegvalt. Dat valt hij echter nooit: Hancko maakte tot dusver alle 2160 minuten in de Eredivisie vol, waarin hij nooit bezweek. Dat gegeven is ook topclubs niet ontgaan: Paris Saint-Germain informeerde afgelopen winter, maar kreeg nul op het rekest van de Rotterdamse clubleiding. Het is niet uitgesloten dat de Franse club zich wéér gaat melden voor Hancko, die ondertussen zijn contract tot medio 2028 heeft verlengd bij Feyenoord. In dat geval gaat Feyenoord naar verwachting een recordtransfer overhouden aan de Slowaak, die aankomende zomer actief is op het EK. De zelf opgeleide Ramon Hendriks is uitgeleend aan Vitesse met een koopoptie, maar keert aanvankelijk terug.

Quilindschy Hartman wist zich afgelopen seizoenen te ontpoppen tot de vaste linksback van Feyenoord. De club haalde in de zomer van 2022 Marcos López binnen, die over kwam van San José Earthquakes. Ingewijden verwachtten afgelopen winter al wat concrete belangstelling voor de international van Peru, maar toenadering bleef uit. Aankomende zomer is dat echter wederom niet uitgesloten: de back wil graag elders basisspeler worden en gooit de afgelopen tijd niet de hoogste ogen in het shirt van Feyenoord. De Rotterdammers zullen niet onwelwillend tegenover het meewerken aan een eventueel vertrek staan, maar daar moet dan wel het juiste plaatje tegenover staan. Terug naar Hartman: de geboren Zwijndrechter geniet enorm veel belangstelling uit de Premier League. Afgelopen tijd werd duidelijk dat onder andere Burnley, West Ham United en Brighton naar zijn diensten hengelden, maar het gaat om nog veel meer clubs. Hartman is bijna niet te houden in Rotterdam — al helemaal niet als hij komende zomer met Oranje gaat schitteren op het EK.

Zomerselectie: het middenveld

Mats Wieffer geniet van alle Feyenoorders de meeste belangstelling: Atlético Madrid kwam afgelopen winter al op de proppen, maar Feyenoord wilde de middenvelder per se binnenboord houden. De Madrilenen schakelden daarop door naar Arthur Vermeeren van Royal Antwerp, die uiteindelijk voor achttien miljoen euro over kwam. Atlético komt daarom niet meer terug voor Wieffer, maar Feyenoord weet dat er zóveel belangstelling voor hem is, dat hij bijna niet binnen boord te houden is. Ramiz Zerrouki staat in de diepte klaar achter Wieffer. Jeugdexponent Gjivai Zechiël is sinds eind januari in totaal vier maanden 'out', maar kan vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer knallen. Feyenoord ziet daarachter Lennard Hartjes, eveneens geblesseerd geraakt dit seizoen, terugkeren van Excelsior.

Op centraal midden weet Quinten Timber zich dit seizoen echt te ontpoppen. Nog geen jaar geleden werd er via een DNA-test lactose-intolerantie vastgesteld bij de middenvelder, die daar ondertussen heel goed mee omgaat. Hij vertelde er eerder in een YouTube serie van Feyenoord zelf meer over. In het eerste seizoen had Timber het wat moeilijk, maar een switch in zijn voedingspatroon is Timber niet meer weg te denken uit de basisformatie van Feyenoord. In Rotterdam bezit hij nog over een tweejarig contract. Er loopt niets concreets om hem, maar ongetwijfeld hebben topclubs zijn ontwikkeling dit seizoen opgemerkt. De spoeling achter Timber is op centraal midden wat dun: Feyenoord ziet in Antoni Milambo, die naar verwachting blijft, eerder een CAM dan een CM. Ook heeft Thomas van den Belt, die ook op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan, nog niet het gewenste niveau aangetikt. Een verhuurperiode behoort na dit seizoen tot de mogelijkheden voor de nu nog geblesseerde Van den Belt, die komende week wordt terugverwacht op het trainingsveld.

De blessure van Calvin Stengs, dit seizoen voornamelijk gebruikt als CAM, valt tot grote opluchting mee. Feyenoord verwacht de linkspoot thuis tegen FC Utrecht weer terug bij de selectie. Hoewel Stengs meer dan prima presteert, lijkt hij nog langer bij Feyenoord te blijven. Ondřej Lingr, de optie achter Stengs, wordt aankomende zomer definitief overgenomen van SK Slavia Praag, wat een totaalbedrag van zo'n vier miljoen euro tegemoet ziet. Zoals eerder in deze Squad Depth geschreven, ziet Feyenoord in jeugdexponent Antoni Milambo eerder een CAM dan een CM — maar op de CAM positie keert ook Ezequiel Bullaude terug. De Argentijn keerde afgelopen zomer op huurbasis terug naar zijn vaderland bij Boca Juniors, maar hij weet daar nog geen potten te breken. Het is nu al bekend dat de Argentijnen de koopoptie, die enorm hoog ligt, niet gaan lichten. Bullaude staat in Noord- en Zuid-Amerika nog altijd goed te boek en een toekomstige transfer richting die contreien is dan ook niet uitgesloten.

Zomerselectie: de aanval

Feyenoord gaat het aflopende contract van Alireza Jahanbakhsh niet verlengen tegen de huidige voorwaarden. De club heeft weliswaar de optie om er nog één jaar bij te plakken, maar daar wordt momenteel geen heil in gezien. Doorselecteren is wat rest: Feyenoord deed dat eerder door Javairô Dilrosun te verkopen aan Club América en jeugdexponent Jaden Slory langer aan Feyenoord te binden. Slory zat vorige week in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen voor het eerst bij de selectie. Feyenoord ziet Patrik Wålemark over drie maanden terugkeren van zijn uitleenbeurt aan sc Heerenveen, maar de speler gaat waarschijnlijk actief in de markt gezet worden. Wel is de verwachting dat Wålemark aansluit bij de eerste trainingen van volgend seizoen. Igor Paixão, die zowel op rechts als op links uit de voeten kan, dient zijn vorm weer te herpakken voor er eventueel weer gedacht kan worden over een vervolg van zijn toekomst.

Santiago Gimenez zag in december zijn ingeschatte marktwaarde doorstijgen naar maar liefst vijftig miljoen euro, maar verkeert in een licht dipje. Geen zorgen aan de man: er zijn nog altijd genoeg Europese topclubs die jagen op de spits (dit seizoen al goed voor 23 goals en 5 assists bij Feyenoord), die enige tijd terug verlengde tot medio 2027. De verwachting is nog altijd dat de Mexicaans-international niet houdbaar blijft, waardoor Ayase Ueda met zijn rugnummer 9 doorschuift. Eén spits is niet genoeg voor Feyenoord, en eigenlijk twee spitsen ook niet. De technische staf heeft altijd al gewenst om drie spitsen in de gelederen te hebben, maar zo ver kwam het nooit. Kan Feyenoord volgend seizoen op drie spitsen rekenen? Als we de ingewijden mogen geloven, verwachten wij van wel.

Op linksbuiten zit Feyenoord qua kwantiteit aardig: Luka Ivanušec kwam afgelopen zomer na een lange aanloop met veel bombarie binnen, maar verkeerde na zijn blessure in een lichte vormdip. Die vormdip heeft hij inmiddels deels overwonnen: hij zit gewoon bij de selectie van Kroatië, wat zich opmaakt voor het EK in Duitsland. De verwachting is dat de Kroaat gewoon bij Feyenoord blijft. Leo Sauer, doorgebroken vanuit de jeugd, klopt aan de deur en verlengde onlangs zijn contract tot medio 2028. Ook Igor Paixao kan goed uit de voeten op de linksbuitenpositie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding...

img-5979

Ontbrekende namen

Wij begrijpen heel goed dat er bij jullie vragen op de proppen komen over enkele verhuurde spelers die dit seizoen elders uitkomen, bijvoorbeeld bij FC Dordrecht waar Feyenoord een alliantie mee heeft. Shiloh 't Zand, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui komen dit seizoen allen op huurbasis uit voor de Schapenkoppen, die meer dan behoorlijk presteren — en uiteraard allen ook de nodige aandacht trekken.

Korede Osundina lijkt nog een jaartje extra nodig te hebben bij FC Dordrecht, wat hem ook graag nog een seizoen wil huren. Voor Feyenoord is dat in het huidige momentum geen probleem, al moet dat in de zomer nog wel formeel afgewikkeld worden. Een andere huurling is Shiloh 't Zand, die al voor de tweede keer op rij de FC Dordrecht speler van de maand is geworden. Voor 't Zand is er veel belangstelling: zóveel, dat hij niet houdbaar lijkt.

Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui kwamen transfervrij binnen bij Feyenoord, wat beide heren succesvol stalde bij de Dordtenaren. Sebaoui en Tsoungui trekken dusdanig veel aandacht van verschillende clubs, waarvan gerust gezegd kan worden dat meer dan de helft van de Eredivisie belangstellend is, dat zij niet houdbaar lijken voor Feyenoord. Sebaoui en Tsoungui worden niet terugverwacht bij Feyenoord, wat een verkoop van beide heren als een goed benchmark voor de alliantie zou zien. Met dat idee zijn dit soort kaliber namen dan ook overgehaald: een boost voor de speler, een boost voor de alliantie.

Tidjany Toure kwam op de zomerse deadlineday van 2022 voor een schijntje over van Paris Saint-Germain en werd een jaar later verhuurd aan Gil Vicente. De Portugezen hebben een optie tot koop bedongen op de jonge Fransman, die nog wel eens gelicht kan worden. De samenwerking bevalt vice versa en Feyenoord maakt gegarandeerd winst op de jongeling indien de optie gelicht wordt. Buiten Gil Vicente azen er meer clubs op zijn handtekening, die daarom ook niet wordt terugverwacht bij Feyenoord.

Reeds behandeld: Kostas Lamprou loopt uit contract; Alireza Jahanbakhsh zijn contract(optie) gaat tegen de huidige voorwaarden niet gelicht worden en er is binnen de club niemand te vinden die denkt dat Lutsharel Geertruida zijn contract verlengd, waardoor hij langer aan Feyenoord verbonden kan blijven. Deze spelers lijken de club opzeker te verlaten.

Wat kunnen we uitgaand verwachten?

Zoals de titel al doet overkomen: supporters moeten zich schrap zetten voor de miljoenen uit de Europese top die het Maasgebouw gaan bereiken. Spelers als Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Santiago Gimenez zijn allemaal toe aan een volgende stap in hun carrière en het is niet de vraag of, maar wanneer er miljoenen over de balk worden gesmeten voor deze namen. Natuurlijk vertrekken zijn niet allemaal deze zomer, maar het is feitelijk wel juist dat de scouting zijn schaduwlijsten klaar heeft gezet met A-, B- en C-opties voor alle posities. Hier staan Eredivisiespelers tussen, maar ook echte scoutingsparels van buiten de landsgrenzen.

En Arne Slot?

Natuurlijk gaat er ook weer belangstelling loskomen voor de hoofdtrainer, die seizoen in- seizoen uit heeft bewezen een absolute toptrainer te zijn voor de Rotterdammers. Maar waar ligt zijn toekomst? Feyenoord verlengde afgelopen mei zijn contract tot medio 2026. Aankomende zomer staat er géén clausule (afkoopsom) in zijn contract, waardoor de club vrij kan onderhandelen mochten topclubs zich melden voor de Bergentheimer. Een zomer later is dat wél het geval en kunnen Slot en Feyenoord tegen een afgesproken som uit elkaar, mits clubs zich concreet melden. Over de toekomst van Slot valt op dit moment weinig te zeggen. Er is enorm veel belangstelling vanuit het buitenland voor de hoofdtrainer, maar het goede nieuws is dat er niets concreets speelt rond zijn persoon: de focus blijft dus voorlopig gewoon op Feyenoord.

Wat kunnen we inkomend verwachten?

Afgelopen week werd onthuld dat Feyenoord nog altijd in de race is om de handtekening van Luciano Rodríguez. De club wil graag, de speler ziet Feyenoord zitten maar er is één groot hangijzer: de som die de rechtsbuiten annex spits op zijn rekening wil zien verschijnen. De Uruguayaan eist twintig procent van de transfersom op en dat bedrag is zijn club Liverpool Montevideo te gortig. Feyenoord kan hier weinig tot geen druk op uitoefenen. Een transfer kon met deze reden afgelopen winter geen doorgang vinden, maar de Rotterdammers hopen nog altijd op zijn handtekening. Feyenoord stelt daarbij een limiet tot hoe ver de club kan/wil gaan. Buiten de naam van Rodríguez is Feyenoord op dit moment voor niemand concreet, wat logisch is in het begin van de maand maart.

Wat zijn de budgetten per positie?

Laten we met de deur in huis vallen: Feyenoord denkt aankomende zomer het inkomende transferrecord te kunnen en gaan verbreken. De top 5 inkomende transfers werden allen onder algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese bewerkstelligd: Luka Ivanušec (€8.5m), Dávid Hancko (€8.3m), Ayase Ueda (€8m), Quinten Timber (€7.4m) en Ramiz Zerrouki (€7.2m). Het budget wat Feyenoord momenteel per positie voor zijn schaduwlijst hanteert, loopt tot een maximum van zo'n tien miljoen euro. Dat bedrag is dan wel afhankelijk van bepaalde factoren: uit welke competitie komt de speler? Hoe oud is de speler? Hoe lang loopt zijn contract door? Hoe blessuregevoelig is hij? Hoeveel rek en potentie zit er nog in? En ga zo maar door.

Wanneer komt de markt op gang?

Voor Feyenoord loopt het seizoen door tot en met zondag 19 mei: die dag staat de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie thuis tegen Excelsior Rotterdam op het programma. Vanaf dat moment is het rustig afwachten: elke transfermarkt blijkt dat het grote geld eerst in de toplaag van het voetbal moet gaan rollen vanuit de grote clubs, wat enkele weken later doorvloeit naar wat lagen daar onder. Vanzelf komt de markt ook bij Champions League deelnemer Feyenoord op gang, wat nog wel eens sneller kan gaan dan verwacht. De Europese top gaat zich naar verwachting in juni bij Feyenoord melden voor spelers, net als vorig jaar voor Orkun Kökçü: hij rondde zijn transfer naar SL Benfica af op 10 juni. Bij Feyenoord verwacht men ook weer rond die datum concrete toenadering voor spelers die onder het geraamte vallen, met Lutsharel Geertruida voorop.

Moeten we ons zorgen maken?

Supporters hoeven zich géén zorgen te maken. Feyenoord heeft afgelopen jaren bewezen een uitstekende jeugdopleiding én een uitstekend scoutingsapparaat te hebben. Mochten clubs zich gaan melden voor welke speler dan ook, heeft Feyenoord een goede clubvisie en prima schaduwlijsten klaarstaan. Mochten daar weer successen uit gehaald willen worden, vergt het scherpte op de markt van iedere transferbetrokkene. De club is ervan overtuigd dat er een succesvolle transferwindow aan zit te komen, mits de delegaties in het Maasgebouw en de betrokken medewerkers op trainingscomplex 1908 als team fungeren.

img-5979-2

De geel gemarkeerde namen in de bovenstaande afbeelding zijn 'onzeker' voor 2024/2025. Er kunnen geen zekerheden geboden worden voor de niet gemarkeerde namen, maar deze namen lijken langer dan het huidige seizoen aan te blijven bij Feyenoord.

Opmerkingen? Vragen? Laat het ons weten in de commentsectie!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM de trainer heeft het vaak over een versterking ‘aan de bovenkant’ op de vleugel vooral. Dat is een van duurste posities en we hebben met Ivanusec gezien dat je met 8.5 niet iemand hebt die er in 1 keer staat. Hoe groot schat je de kans dat ze na een paar verkopen een Lang/Isaksen-achtig bedrag neerleggen van een miljoen of 12?
Niet groot, maximum budget ligt lager. Bovendien heefg Feyenoord nog nooit een ‘versterking aan de bovenkant’ gehaald, op Kuyt en Van Persie na
Ik las het inderdaad. Ik las ook dat Isaksen nu 1.9m verdient en daarmee min of meer op een niveau van Stengs lijkt te zitten. Qua salaris hoop je dat het kan, en aangezien we heel het jaar aanhikken tegen matige vleugels zou er een lans voor te breken zijn wmb. Zeker met al het geld dat binnenkomt. Maar goed we gaan het zien.

Bedankt dat we weer zo goed op de hoogte gehouden worden maat 💪
Het seizoen gaat dus langzaam als een nachtkaars uit. Wat een flauwekul!. We kunnen de beker nog winnen, tweede worden in de competitie met rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Bovendien kunnen we, voor het eerst sinds het seizoen 1975/76, drie seizoenen achter elkaar minstens (omgerekend) 70 punten of meer halen. Kortom, een prima seizoen en nog genoeg om voor te spelen!
Ik maak me wel een beetje zorgen over de rechtsbackpositie. We krijgen een boel spelers terug die nog te kort komen en daarbij is het voor Read nog te vroeg om basisspeler te zijn (lekker minuten maken volgend seizoen als back-up) en is Nieuwkoop absoluut niet goed genoeg. Ik zie liever dat er een aantal spelers verhuurd/verkocht worden en er een goede aankoop bij komt. Geertje gaan we hard missen > enige rechtsback die momenteel goed genoeg is voor Feyenoord 1.
Beetje een vreemd stukje over de keepers (rest nog niet gelezen).

'Bijlow bleef Feyenoord trouw'. Ja, alleen omdat Manchester United afzag van zijn komst. Anders was hij gewoon gegaan.

'Wellenreuther is toe aan een volgende stap.' Huh? Een volgende stap voor hem zou 1e keeper van Feyenoord zijn. Waarom zou hij toe zijn aan een grotere club dan Feyenoord?
Wat hoop ik dat er een fatsoenlijke spits wordt aangetrokken indien Gimenez vertrekt.
Ja we zijn nu verwend - maar mijn twijfels over onze Japanse vriend worden met de dag groter.

Ballen kaatsen van de voet, fysiek zwak, passing zwak..
Zal een tussenjaartje worden vrees ik. Verder TW 1ste keeper en JB in de verkoop en dan de jeugd doorschuiven
Als ik dit artikel zo eens lees, krijg ik de indruk dat Feyenoord-spelers bij Dordrecht stalt, die waarschijnlijk niet goed genoeg zijn voor het eerste. Maar wel goed genoeg zijn, op een iets lager niveau. Als er in Dordt spectaculaire ontwikkelingen zijn, dan krijgen we dat uiteraard van Pascal Bosschaard te horen. Het kan volgens mij best zo zijn, dat er 1 of 2 de kans krijgen, om zich te laten zien in de voorbereiding. Dat zou een zeer positieve ontwikkeling zijn, als dat zou lukken.
Hoe kijken ze dan naar t zand is hij eigenlijk ook niet te houden? @FeyenoordTM
Maar wat feyenoordyoutwachter noemde is dat Feyenoord wilt verlengen klopt dat dan niet?
Wanneer ik dat navraag bij Feyenoord en omgeving speler, wordt mij verteld: "concreet? wij weten van niets"
Oké bedankt voor de reactie, zou wel heel erg zonde zijn hele goede speler
@FeyenoordTM

Ik lees helemaal niets over Minteh. Als er een jongen is die aandacht verdient in dit artikel is hij het wel. Heeft positieve dingen laten zien en ook mindere dingen. Maar in hoeverre is het mogelijk en wenselijk om hem te verlengen? Is nog zo jong, en zo kneedbaar…
Verlengen is aan Newcastle, de club waar hij onder contract staat. Maar neem aan: nog een jaar huren? is een reële optie, maar loopt niets concreet.
Laten we van het volgende scenario uitgaan:
De verkoop van Hancko (goed gespeld?), Hartman, Geertruida, Wieffer, Gimenez en misschien ook Trauner levert minimaal € 150 miljoen op. Als je 10 spelers van elk € 10 miljoen haalt (dat zijn volgens mij geen koekenbakkers), heb je nog minimaal € 50 miljoen over en heb je de selectie uitgebreid. Een beetje trainer kan hiervan toch wel een eenheid maken? Als je ook nog hier en daar een speler transfervrij kunt "kopen", sla je een leuke slag. In het geval van Gijs Smal maak je bovendien de concurrentie niet sterker.
Ga maar niet van dat scenario uit. 🤣🤣🤣
A. Die 150 miljoen halen we nooit. Realiteit lijkt me 120 miljoen.

B. Al halen we 150 miljoen op, dan zullen we hooguit 80 miljoen willen herbesteden.
Ben benieuwd. Voor Timber is vermoedelijk ook veel belangstelling, maar het is wel belangrijk dat niet alle vertrouwde gezichten worden verkocht.
Aanvulling: Ik las iets over Toby Aldeirwereld. Deze man is 020 en 35 jaar. Niet doen toch?
Dat is die site die puur met statistieken bekijkt, niet serieus nemen, kwamen laatst ook al aan met een linksback uit de KKD en Timber naar PSV.
Heel realistisch gezien:
Hancko 25-30m (verdediger en al 26 jaar oud)
Hartman 20-25m
Geertruida 20m (1 jaar contract)
Wieffer 25-30m
Gimenez 30-35m
Zit je toch al op 120-140m. Daar kunnen we toch aardige spelers voor halen. maargoed we blijven Feyenoord. Zou me ook niet verbazen als we hier uit komen met 100m voor al deze spelers.

Trauner meetellen heeft geen zin. Als we daar paar ton voor krijgen is het mooi meegenomen
En ga er dan maar vanuit dat Feyenoord dan nog zeker zo'n 50% moet afschrijven aan kosten aan oude clubs, zaakwaarnemers, tussenpersonen, familie, speler, afschrijven van de balanswaarde, dividend en belastingen.

Houden ze nog 60m over voor een renovatie van het team.
Zou niet zeggen dat dit per se realistische cijfers zijn. Hancko is 35m waard op TM, heeft een langlopend contract en topclubs achter zich aan. Bij Hartman ging het al om dergelijke bedragen toen Burnley kwam en dat was nog voor zijn top-optredens in de CL en het Nederlands elftal. Geertruida is 35 waard en heeft Premier League clubs achter zich aan. Dat eenjarige contract maakt weinig uit als er concurrentie op gang komt. Wieffer zit je wel in de buurt denk ik, al zweet Pieter Zwart dat hij meer gaat opleveren dan Kokcu. En bij Santi ligt het eraan hoe de komende 8 wedstrijden gaan, dat is voor nu moeilijk inschatten, maar ik zou zeggen ergens tussen de 30-45.

Dan kom ik op:

Hancko 35+
Hartman 30+
Geertruida 30+
Wieffer 27.5
Santi 37.5

Totaal 160, als ze echt allemaal gaan, waarbij 150 het minimum is, en zeeeker geen 100
@FeyenoordTM hoeveel doorverkoop % heeft Utrecht op Timber?
Volgens mij niks meer, vanwege de transfer van Toornstra
Doorverkooppercentages bungelen bij Feyenoord meestal rond de tien procent
Is Mitchell Bakker niet een kandidaat voor Feyenoord komend seizoen kan voor zowel Hancko als Hartman als optie komen en ervaring in serie A
Al jaren horen we ondertussen dat we leeg gekocht gaan worden. Maar het blijft bij 1 top verkoop en wat wisselgeld. Ik zie niet in waarom dat komende zomer anders gaat zijn. We spelen Champions League dus je bij elkaar houden is belangrijk. Ik denk 1 top verkoop waarschijnlijk in de vorm van Giménez en weer wat wisselgeld. Bijlow zou mij niets verbazen als die gaat maar dat wordt geenszins een hoofdprijs.
Kasanwirjo schijnt het bij Rapid Wien erg goed te doen. Ze lopen daar allemaal met hem weg. Hopelijk houdt Feyenoord dat team ook goed in de gaten. Niet alleen voor Kasanwirjo...
Speelt bij een middenmotor in Oostenrijk. Dat is niveau onderkant eredivisie (net als groningen vorig jaar)
Zou toch jammer zijn als het met Wålemark niets wordt. Voetballend echt een topper, maar qua inhoud een behoorlijke achterstand vanwege zijn late instromen in het profvoetbal. Doet het bij Heerenveen volgens mij ook helemaal niet zo slecht in de tijden dat hij niet geblesseerd is.
Vanaf dag 1 gezegd dat het geen speler is voor Feyenoord en gewoon tekort komt.
Zonde van het geld, heeft alleen maar “gekost”.
Dus voordat je hem had zien voetballen had je hem al opgegeven?
Zijn eerst wedstrijd die hij speelde ja. En op basis van wat ik in de voorbereiding had gezien en bij zijn oude club.
Het is gewoon niks voor Feyenoord. Dit niveau is echt te hoog. Hij lijkt ook lef en doorzettingsvermogen te missen. Maar goed, beste voor alle partijen is gewoon dat ze afscheid van elkaar nemen. Ben ik nog steeds van overtuigd.
@FeyenoordTM In de tekst staat ook dat bijvoorbeeld een Shiloh 't Zand niet te behouden is, is dit omdat Feyenoord er geen toekomst in ziet? want anders lijkt het me gek dat een jongen die prima presteert geen kans krijgt in de voorbereiding.
Zien echt wel toekomst in Shiloh, maar hij geniet enorm veel belangstelling (ook van clubs waar hij starting XI is)
Ik neem aan dat hij ook voor zijn kans in 1 wil gaan? al helemaal nu de spoeling dun is op het middenveld.
Speelt er niks rondom een eventuele contract verlenging?
Slot heeft ooit gezegd dat hij nooit te veel middenvelders kan hebben. Lijkt me dus ook heel raar om een goed presterende multifunctionele middenvelder geen kans te geven bij het eerste
Mooi artikel! Heb er alweer zin in! Maar niet eens dat het seizoen als een nachtkaars uit gaat. 2e + beker, competitief in CL en tegen Roma, maar helaas net te kort en wat pech daarin.
Idd, die nachtkaars begrijp ik ook niet.
Ik had even gemist dat Paixao onzeker is.
Is dat omdat we doorselecteren of omdat er interesse is?

Volgens mij uit gehaald voor 4-5miljoen dus als een gek er nu 10 voor kan geven graag.
Anders voor de positie rechtsbuiten

Blijft een precair evenwicht waar Feyenoord inzit. Je ziet het aan 020. Paar miskleunen en je wordt ver teruggeworpen
Ik denk als je Paixao kan verkopen, je dat moet doen. Geen echte sterkhouder en kan in Italie of la Liga echt wel zijn waarde hebben. En 10 miljoen is toch niet gek? Paixao had altijd wel rendement in grote wedstrijden. Daar kijken clubs naar.
Hoezo zijn huurspelers bij Dordt niet houdbaar? Bij Feyenoord speler is toch een geweldige stap voor ze? Snap dat ze liever verkoopt qua alliantie, maar 1 kan je best overhevelen.

En gaan de basisspelers voor of na EK verkocht worden?
Ik snap de thumbs down niet helemaal. Ik vroeg me bij het lezen hetzelfde af
@FeyenoordTM Is Roger Fernandes van Braga een jongen die we nadrukkelijk volgen? Echt een geweldig talent, die het nu al op z’n 18de laat zien bij Braga!
Vorig jaar bij Twente in ieder geval wel
We hoeven ons geen zorgen te maken. Valt bij mij ook wel mee, mijn enige twijfel is of Slot wil blijven als vele cruciale spelers vertrekken. Opnieuw alles van de grond af aan opbouwen, ik kan me indenken dat hij daar totaal geen zin meer in heeft.
Er wordt wel geredeneerd vanuit angst, vertrekkende spelers is blijkbaar de maatstaf om naar andere spelers te kijken. Je moet vlgns mij kijken hoe je weer kampioen kunt worden, buitenspeler halen van hoger nivo. Dan wordt je spits ook vanzelf meer waard. Spelers willen wat in hun carrière door te vertrekken, maar Feyenoord wil ook wat hoop ik.. Was blij dat in de winterstop geen aankoop is gedaan. Het aanklampen vd manier van spelen is blijkbaar echt lastig. Er staat dan ook een gedegen team hé. Wat meer zelfvertrouwen in huidig team hebben kan geen kwaad denk ik. Alleen, de beker moet wel gewonnen worden om toch iets bereikt te hebben. Zakelijk gezien gaat het gewoon goed toch?
Veel dank hiervoor!

Ik lees max 10m per positie als opvang budget. Geldt dat ook voor de rechtsbuiten, waar we gewoon een directe versterking ‘aan de bovenkant’ nodig hebben? Categorie Isaksen (12m) zou me daar bijv. fijn en goed te verantwoorden lijken.

En: over de Squad depth. Hoe kijkt met naar kwaliteit in de breedte? Bij psv hebben ze 4 competatieve nummers 10. Hoe ziet Feyenoord dit?
@FeyenoordTM is Ryan Flamingo van Utrecht een optie? Op meerdere posities inzetbaar en laat de afgelopen maanden zien dat hij makkelijk een stap hogerop kan.
@FeyenoordTM

Ik snap dat de club altijd afhankelijk is van verkopen om te kunnen kopen. Maar aangezien we het CL potje nog te besteedden hebben, is het Feyenoord ernst dat we de selectie vroeger rond hebben zodat er een goede voorbereiding gedraaid kan worden? Die taferelen dat spelers nog binnen komen terwijl de competitie al begonnen is gaat je punten kosten.
Waarom is Nieuwkoop geel? Zie in de tekst volgens mij niks over 'onzekerheid' rondom hem staan. @FeyenoordTM
Vanwege de grote concurrentie, maar ook omdat er nog niet veel tevredenheid rond zijn naam te bekennen is
Bij wie niet? Presteert toch prima naar behoren?
Martin Vitik nog een optie?
prima jonge verdediger als vervanger voor Geertruida / Hancko
Vitik heeft wat probleempjes met zijn reactievermogen
Bullaude verkopen, Meerveld aankopen. Groot talent, jong, veel minuten in de benen en 🇳🇱
@FeyenoordTM hoe wordt Hendriks beoordeeld? Maakt veel minuten en heeft het erg druk in de verdediging bij Vitesse.
Ook mijn vraag Ironmke. Mocht sterkhouder Hancko de club verlaten en we hebben geen goede back up dan wordt dat een groot probleem. Spelers van het niveau van Hancko zullen veel geld kosten. Hendriks is een lcv die dit jaar aan Vitesse is verhuurd (optie tot koop?).
@FeyenoordTM hoe schat je het huidige niveau van Hendriks in??
Gaat er om hoe Feyenoord het inschat: goede back-up optie, maar geen startmateriaal
Seizoen gaat als een nachtkaars uit? Strijd om plek 2 ligt nog open en de bekerfinale staat voor de deur. Het elftal en trainer Arend zullen gebrand zijn op het winnen van de beker.

Bijloo komt helemaal niemand voor. En Wellenreuther pakt zijn wedstrijden gewoon mee in CL.

Geertruida moet je inderdaad verkopen als hij niet verlengt. Maar het doel moet zijn om niet je hele geraamte te verkopen.

Een Hancko zal lastig te vervangen zijn en heeft bovendien nog een lang contract. Die hoef je dus niet te verkopen. Zelfde geldt voor Wieffer, Gimenez en Hartman. Nog een jaar CL is ook goed voor de ontwikkeling. Alleen bij een bod van 30 mln plus moet je er over nadenken. En Timber zsm verlengen. En als je dan een van deze jongens verkoopt dan wordt het lastig om gelijke kwaliteit terug te kopen. Nog veel liever zie ik een goede tien erbij en een buitenspeler om de volgende stap te maken.

Feyenoord moet zich ook richten op spelers die geen absolute meerwaarde hebben getoond.
Walemark, Hartjens, van de Belt, Pedersen, Bullaude, Kasanwirjo, Nieuwkoop, Ueda, Lingr, Ivanusec, Lopez, zijn spelers waarover toch twijfel is. Is een verkoop of vertrek niet beter in sommige gevallen.

De belangrijkste pion is Arend Slot. Derksen praat hem maar wat graag naar 020, hoe kansloos kan je zijn! Zelfs Bayern zou in de markt zijn. Maar persoonlijk acht ik de kans groter dat die toch voor een grotere naam gaan, zoals Alonso, Artera, Ancelotti. In dat rijtje past Slot echt nog niet. Nog een jaar Feyenoord en CL lijkt me voor Slot geen hele vreemde keuze.

Al met al zal DTK en de scouting weer genoeg te doen hebben.
@FeyenoordTM

De opbrengsten van die jongens van Dordrecht, komen die geheel ten gunste van Feyenoord, of zijn er afspraken dat het deels ook bij Dordrecht blijft zodat hun ook vet op de botten krijgen?
Blijft heel een heel klein gedeelte bij Dordrecht hangen
Terecht ook. Zo is het een win-win situatie en we zijn gebaat bij een sterke 'dochteronderneming'
Hun moet zijn zij. De meest ergerlijke fout die er is.
Als we iets hebben geleerd dan is het ook dat je de voorbereiding moet afwachten toch? Spelers kunnen zich (elders) in korte tijd goed ontwikkelen. Niemand gaf een stuiver om Timber vorige voorbereiding. En kijk hoe hij nu speelt. Voorselectie Nederlands elftal met moordende concurrentie. Hadden we voor de voorbereiding ooit gehoord van de naam Zechiel? En nu loopt iedereen ermee weg. Natuurlijk moeten onze dragende spelers adequaat worden vervangen. Maar veel spelers krijgen ook gewoon een kans in de voorbereiding en dan zullen we zien wie er zijn kansen pakt. Dat is ook gewoon een leuk proces om te zien als supporter. We hebben ook veel internationals (plus heel misschien nog een EK onder 19 voor Milambo, Slory en Read). Daardoor zullen er wel een aantal later aansluiten. En dus zijn er kansen te pakken.

Nog even genieten van ons huidige elftal, daarna zullen we veel spelers in actie zien op het EK. En dan nieuwe ronde, nieuwe kansen!
De reden dat niemand een stuiver gaf om Timber, lees je in dit artikel. Heerlijk hoe hij zich herpakt heeft.
@FeyenoordTM

Gronbaek van Bodo een optie voor ons in de zomer?

Verder lijkt me Viktor Đukanović van Hammerby een erg interessante optie. Type vleugelspeler die Slot her liefst ziet en ook nog een harde werker. 20 jaar

https://m.youtube.com/watch?v=sf-3Kcp9MNw&pp=ygURdmlrdG9yIGRqdWthbm92aWM%3D
@FeyenoordTM hoezo is zo een Tsoungui niet te houden? Ik neem aan dat er geen grotere clubs als Feyenoord voor hem gaan komen. Gaat hij niet gewoon een kans krijgen bij ons mogelijk voor achter Beelen indien Trauner vertrekt,
Ben benieuwd. Ik hoop vooral dat we kwaliteit aantrekken en niet zomaar een blik met spelers. Ik zie graag een nummer 10 komen met power en diepgang die veel de 16 in komt mist deze selectie. Ik denk niet dat Lingr voetballend goed genoeg is om dit in te vullen.
@FeyenoordTM Denk je dat spelers zoals Benita, Kasanwirjo, Pedersen, enzovoort ook worden overwogen voor verkoop?
En miss de vraag waar niemand over na wilt denken, maar wie zou evt god slot moeten opvolgen? Sipke, of halen we de goede broer uit spanje terug of oosting van fc duitslabd? Is er een lijst voor de opvolging van de trainert?
@FeyenoordTM heeft Feyenoord nog alle vertrouwen dat ueda eerste spits kan worden. Of heeft Feyenoord al een betere optie voor eerste spits met bijvoorbeeld rodriguez mocht dat rondkomen.
Dat vertrouwen is wel wat afgezwakt, maar nog niet opgegeven. Het is misschien goed om te weten dat de naam van Ueda niet geopperd is vanuit de scouting.

Rodríguez blijven ze op hopen!
Hoop is uitgestelde teleurstelling. Nu acteren en voorsorteren op vertrek Hancko, Geertruida, Wieffer en Gimenez.

Voor Hancko zou zijn landgenoot Adam Obert een prima vervanger kunnen worden genoemd. Geertruida vervangen is lastiger. Wieffer vervangen door Zerrouki en dan met Proper of Schreuders en een jonge 6 achter hebben. Giménez vervangen door Ueda kan prima maar dan heb je wel buitenspelers nodig die hem in stelling brengen. De huidige buitenspelers en het systeem maken het voor Gimenez en Ueda niet makkelijker.
Misschien heel vreemd , maar Rodrguez: Ik heb zo mijn twijfels... Weer een Zuid-Amerikaan en jet-lags. Bovendien wel erg prijzig.
Maar met ueda en ivanušec had ik ook mijn twijfels, plus rodriguez is intensief gescout net als hancko, dus heb daar alle vetrouwen in.
Ik ben wel eens benieuwd wie Feyenoord op het oog heeft als opvolger voor Slot. Daar zal men toch wel ook wel ernstig rekening mee houden dat hij vertrekt.
De schaduwlijst van vorig jaar is wat gewijzigd, maar nog steeds prijken er enkele zelfde namen op:

https://1908.nl/artikelen/de-huidige-shortlist-voor-de-trainerspost-van-feyenoord
Doe maar weer een Dickie dan, de beste van de 2 Schreuders
Leuk om dat lijstje terug te lezen! Maurice Steijn stond er ook op, die lijkt me toch niet zo’n goed idee…..
@FeyenoordTM is der al meer bekend over de verlenging van Hulshoff?
Vorig jaar hadden we al een paar namen, Sommige daar van zijn nog beschikbaar denk ik.
Gezien de afgelopen twee transferperiodes ben ik er helemaal niet zo gerust op dat deze zomer een succes gaat worden.

Afgelopen zomer vind ik vooralsnog erg matig te noemen waarin Feyenoord zich niet heeft versterkt zoals gehoopt en waarin m.i. alleen Stengs en Beelen een meerwaarde blijken te zijn. Ueda, Lingr, van der Belt, Nieuwkoop en in iets mindere mate Zerrouki zijn het veelal (net) niet gebleken. Ivanusec is aan de bal prima, bij balverlies waardeloos getuige ook weer zijn optreden tegen PSV en daarvoor Almere. Voor behoorlijk geld is vooralsnog middelmaat aangetrokken en kijk naar Amsterdam hoe snel je als club er naast kan zitten. Ik hopen dat dit komende zomer echt anders gaat zijn.

@FeyenoordTM - in een vroeg stadium gaf je aan dat scouting, technische staf en Te Kloese niet altijd op één lijn lagen. In hoeverre en op basis waarvan verwacht jij dat dit komende zomer niet zo gaat zijn? Aan de top komen is één ding, er blijven is iets heel anders. Dat vraagt om een volgende stap in professionaliteit. Ik ben oprecht benieuwd of Feyenoord daartoe in staat is. Daarom is komende zomer wat mij betreft cruciaal in de ontwikkeling van de club. Lukt het om in hoger segment spelers te halen en selectie op peil te houden, dan blijft de traditionele terugval (voorlopig) uit m.i. en kunnen we ons hopelijk opmaken voor een langere periode van topvoetbal van Feyenoord!
Als supporter volledig met je eens, @Saul

Het kan niet anders zijn dat Te Kloese en consorten enorm hebben geleerd van afgelopen zomerse window. Denk dat er wel weer wat meer geluisterd wordt naar de scouting. We zagen dit al eerder met namen als Stojković, Bitello, Nino, Rodríguez... maar de doortastendheid voor die namen liet om uiteenlopende redenen wat te wensen over.
Het zou toch wel moeten lijkt mij. Dit seizoen moet toch een eye opener zijn geweest. Los van PSV heb je het zelf ook soms lelijk laten liggen. Sterker nog, die eerste twee wedstrijden hebben er voor gezorgd dat er geen titelstrijd is ontstaan. Je had je selectie op orde móéten hebben en je hebt voor belangrijke posities veel te laat geschakeld. Opvolger Szymanski, fatsoenlijke RB en/of RCV, een linksbuiten.. Echt alles is te laat gekomen én kwalitatief ook niet wat je had gehoopt. Liever één klasbak straks dan weer twijfelaars van een miljoen of 8..
Gelukkig ben ik niet de enige die het zo ziet. feyenoord moet blijven leren van hun fouten alleen dan kunnen we beter worden.
Wat zou het toch mooi zijn als Dordrecht promoveert!
Heerlijk zo veel informatie meeste wisten we al maar lekker voor een refresh. Ziet er goed uit en hopelijk maken we niet de zelfde fouten als afgelopen seizoen. Moet eigenlijk net zo heet worden als het kampioensjaar moet lukken.
@FeyenoordTM Waarom zou Tsoungui niet de vervanger van Hancko kunnen worden?
Er gaan vast een paar transfer vrije Nederlanders komen, slot kennende, ik zeg de roon, hateboer, de wit, ouwejan, riedewald, tete om er een paar te noemen....misschien willen ze het 1 jarig contract van de vrij wel af kopen....
Mooi artikel! Even een bord op schoot scouting vraag: Heeft Feyenoord eigenlijk interesse in Hadj Moussa van Vitesse? Zal vooral zonder bal nog veel moeten leren, maar breekt nu al 5 eredivisie wedstrijden de enkels van elke linksback waar hij tegenover staat. Misschien een goedkope optie met weinig risico?
Dat is niet iets wat speelt

https://x.com/1908nl/status/1760721082812686774?s=20
Kodai Sano volgen ze wel neem ik aan. Heerlijke speler
Ik zou Dirk proper wel willen zien aankomende zomer! Lijkt mij een uitstekende speler voor bij Feyenoord!
Wat ik mij afvraag met Dirk proper. Goede speler hoor, maar is hij potentieel beter dan Hartjes? Het is jammer dat Hartjes geblesseerd raakte, want hij was de eerste wedstrijd voor Excelsior echt geweldig. Had fysiek toen ook hele mooie stappen gemaakt.
Ik roep het al heel lang. Als hartman vertrekt, haal villadsen op bij nordsjealand. Moderne back, snel, overzicht en verdedigend sterk. Enige waar hij nog aan zou moeten werken is z'n fysiek ivm lengte ook.
Ik vind die jongen verdedigend echt heel zwak, maar als hij dat verbeterd kan het een zeer interessante speler zijn
Vindt het toch wel heel raar dat al die huurspelers van Dordrecht dus gewoon verkocht gaan worden voor waarschijnlijk weinig geld terwijl ze nooit een kans bij Feyenoord 1 hebben gehad? En walemark op de markt gezet? Bedoel je dan verkocht of weer verhuurd? Zou namelijk opnieuw vreselijk zonde zijn om hem te verkopen….. als dit uitkomt doet Feyenoord extreem slechte zaken met zijn talenten….
Die spelers van Dort zeker, maar Walemark laat bij Heerenveen wel zien niet klaar te zijn voor Feyenoord. Het is een leuke speler maar is onopvallend in Friesland.
Ja omdat hij net terug komt van een super lange blessure, logisch dat je dan niet het beste spel laat zien, kijk naar ivanusec bijvoorbeeld. Maar is de laatste weken echt wel weer goed bezig hoor en vond hem bij Feyenoord ALS hij speelde altijd goed in de 1 op 1 momenten waar hij als een van de weinige wel langs zijn man kwam.
Als iemand die nooit echt zijn kans heeft gehad maar als hij speelde wel altijd dreigend was
Ik denk dat hij zijn potentieel helaas nooit zal waarmaken en een eeuwig talent blijft
@FeyenoordTM heb jij al wat namen gehoord van mogelijke nieuwe keepers?
Ja, om een voorbeeldje te geven: ook Zuid-Amerikaanse. Maar niets concreets.
Geen kans dan dat er van die spelers die nu bij Dordt spelen er 1 een jaartje in de eredivisie wordt uitgeleend zodat hij de volgende zomer wel kan aansluiten bij Feyenoord?
Zou kunnen, maar er wordt zóveel naar geïnformeerd dat ze gewoon niet houdbaar lijken. We gaan het zien wat het brengt.
Waarom zijn spelers van Dordrecht onder contract niet houdbaar. Als de club er echt toekomst in ziet dan verhuur je de speler toch gewoon aan een ED club. Goed voor de ontwikkeling. Het spreekt voor zich dat er extra salaris tegenover staat.
Met name Tsounghi zou heel jammer zijn als je die niet kan behouden. Die jongen is een potentiële topspeler
  • 1
  • 2