Primeur Bevestigd
Marcus Holmgren Pedersen en Sassuolo | VK Sportphoto, edit 1908.nl

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Tegenvallend seizoen Sassuolo: Pedersen keert terug bij degradatie

FeyenoordTM

Eind augustus maakte Marcus Holmgren Pedersen de transfer van Feyenoord naar Sassuolo. De rechtsback uit Noorwegen is aanvankelijk gehuurd door de club uit de Italiaanse Serie A: een boekhoudtechnische truc. Sassuolo heeft onder voorwaarden een verplichte optie tot koop op Pedersen bedongen, maar er zit nog wel een addertje onder het gras.

De Italiaanse club moet namelijk zien te handhaven in de Serie A: alleen dán wordt de obligatie actief in de transferovereenkomst. Aanvankelijk leek handhaving geen probleem te vormen voor Sassuolo, maar de laatste tijd heeft de ploeg van hoofdtrainer Alessio Dionisi het lastig. De concurrentie rond de degradatiezone is in Italië moordend met ploegen als Udinese, Hellas Verona en Cagliari in het kielzog.

Mocht Sassuolo uiteindelijk degraderen, kan Feyenoord definitief wuiven naar een gegarandeerde transfersom van maar liefst zes miljoen euro, exclusief variabelen. Zo ver zijn we nog niet: Sassuolo bezet momenteel de zestiende plaats, maar moet wel oppassen dat het niet verder afzakt naar plek achttien, negentien of twintig. Die eindrangschikkingen resulteren in directe degradatie naar de Serie B.

Bij Feyenoord loopt het contract van Pedersen door tot medio 2026.

whatsapp-image-2024-02-10-at-233044

Meer weten over de exacte transferdetails? Neem dan een kijkje in het onderstaande artikel van afgelopen zomer:

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik zie het niet als een probleem als Pedersen terugkomt. We kunnen hem goed gebruiken
Als Geertruida verkast hebben we de opvolger al binnen.
We hadden hem nooit weg moeten doen. Veel beter dan die Nieuwkoop. Is een belangrijk extra wapen op rechts, iets wat we nu missen. Een grote blunder om hem in te ruilen voor Nieuwkoop. Veel goede beslissingen genomen vwb aankopen en verkopen maar dit was een blunder om hem weg te doen.
Gezien het mogelijk vertrek komende zomer van misschien wel 3 sterkhouders achterin , is hij meer dan welkom bij een eventuele terugkeer
@FeyenoordTM Is het er al meer duidelijkheid over de nieuwe hoofd jeugdopleidingen?
Ik vind Pedersen echt een prima back. Je zult als linksbuiten maar hele tijd achter hem aan moeten lopen.
Als pedersen terug komt kan je hem misschien voor meer verkopen of bij het team houden als je merkt dat hij vooruitgang heeft geboekt. En als sassuolo erin blijft hebben we een leuk bedrag voor pedersen een win-win situatie als ik het zo bekijkt.
Lekker degraderen, pedersen is de beste op rechts met z'n loopvermogen !
Er was toch ook een clausule dat hij permanent overgenomen moest worden nadat hij 20 wedstrijden heeft gespeeld. Volgens transfermarkt heeft hij nu 2o wedstrijden gespeeld.
Speelt daar gewoon in de basis en mocht sassuolo degraderen dan zal er heus wel interesse zijn van andere clubs, misschien is er dan wel meer te krijgen. Is ook nog Noors international, wat mij betreft geen paniek. En komt hij wel terug dan is het ook prima, slot moest m niet zo, maar die kan eind van seizoen ook zomaar weg zijn.
Volgens mij wilde Slot hem niet kwijt, maar was het ook wel een dingetje om hem zo vaak op de bank te zetten voor Geertruida.
Ik ben fan van Marcus en nog iets meer van zijn vriendin….
Laat maar lekker degraderen dan. Pedersen heeft, aan die rechterkant, absolute meerwaarde....
Je kunt nooit genoeg rechtsbuitens hebben.
Ik vind zowel Pedersen als Nieuwkoop niet goed genoeg voor die RA
Alle informatie in dit artikel stond ook al in het vorige artikel. Wat is hier dan de "PRIMEUR"?!
Het blijft nog steeds onze eigen informatie
Dat snap ik. Maar dat is niet wat het woord "primeur" betekend.
We mogen ons eigen nieuws best claimen hoor, voordat anderen er weer mee aan de haal gaan zoals van de week met de tonnen van Sinisterra zonder vermelding
Tuurlijk mag je dat. Maar primeur betekend: "eerste openbaarmaking van iets nieuws" en dit artikel is slechts een herhaling van de informatie in het vorige artikel.
Dus als er geen nieuwe informatie is is het ook geen PRIMEUR.
En toch zie ik al weer tig sites het overnemen, en het begint ergens en dat is hier
Daar geef ik je toch net gelijk in of niet?
Het is alleen geen primeur
Betekent... Maar inderdaad, dit zijn gewoon hele domme jongens die stukjes tikken en journalistje spelen. Het is meelijwekkend, maar ja, anders zouden ze schoenen verkopen of zo.
Pedersen en Nieuwkoop in 1 selelctie slaat nergens op ; allebei beperkte RB’s met flink loopvermogen
Als Sassuolo degradeert wordt Pedersen gewoon verkocht aan een andere club.
Dan ga je er alleen natuurlijk geen 6M + bonussen voor pakken
@FeyenoordTM aangezien we best wel eens een grote leegloop zouden kunnen gaan hebben (Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, Gimenez), hoop ik dat er mooie namen klaar liggen.

Heb jij enig idee of er mooie namen op het lijstje staan uit het four eye principle?

Het kan namelijk wel eens een hele belangrijke zomer worden voor onze club!
Afgaande wat ik hoor, verwacht ik dat het een mix wordt van namen uit de directie tot wat naampjes uit de scouting. Zeker niet alles op scouting in termen van four eye principle.
@FeyenoordTM, bedoel je met dat laatste dat de scouting ook niet alles zelf mag bepalen of dat de scouting deel wordt genegeerd door de directie?
Scouting heeft bij geen enkele club statutaire bevoegdheden. Zitten er slechts ter aanbeveling
@FeyenoordTM, logisch maar het kan wel zo zijn dat Te Kloese zo druk is dat hij puur afgaat op wat de scouting zegt. Maar ik begrijp uit jouw reactie wel wat het antwoord is op mijn vraag ;-)
Wat voor namen moeten we aan denken bij de directie? Boadu, Van Hooijdonk, Nieuwkoop?
Zou Pedersen op rechtsbuiten niet gevaarlijker zijn met zijn snelheid dan Nieuwkoop?
Zo is hij gek genoeg ook begonnen. Technisch wat te beperkt werd hij een linie naar achter gehaald
Ik zou het prachtig vinden, Pedersen is toch wel een speler die je mist dit seizoen met zijn tomeloze inzet en zijn eindeloze sprints over het veld en daarmee de tegenstander flink bezighoudt, waardoor zijn medespelers meer ruimte hebben.

En ik ben ervan overtuigd dat hij nog veel meer kan opleveren dan die schamele 6 miljoen.

Off-Topic;
Heeft Feyenoord op Lingr nou ook een verplichte koopoptie?
Ja, goede vraag die ik vaker krijg, tik ik nog een artikel over inclusief alle details. Dan is dat voor iedereen meteen duidelijk.
Is er al meer beweging richting en met Luciano Rodriguez? Op welke termijn hoop je dat daar meer duidelijkheid in komt??
Goed bezig mis een speler die het schot van afstand ook eens voor zijn rekening neemt deze gozer heb een verwoestend schot
Voor deze keer hoop ik dat een club degradeerd..
Tja, die 6 miljoen kunnen we ook niet gebruiken.
Dat is weer een ander verhaal hehehe tuurlijk kunnen we dat geld goed gebruiken.