Primeur Bevestigd
marcus-holmgren-pedersen-after-feyenoord-psv-johan-cruyff-schaal-alexander-santoslima

@alexander.santoslima

Transfers

Pedersen naar Sassuolo: De transferdetails

FeyenoordTM

Dinsdag werd duidelijk dat Feyenoord-verdediger Marcus Holmgren Pedersen definitief naar Sassuolo verkast. Maar onder wat voor constructie en voorwaarden verkast hij? Dat werd aanvankelijk niet helemaal duidelijk: verschillende nieuwsberichten spraken elkaar tegen. 1908.nl zocht voor jullie uit hoe de vork in de steel zit.

Voor Serie A-clubs is het zeer gebruikelijk om spelers eerst te huren vóór er een definitieve transfer plaatsvindt. Dat is bij de transfer van Marcus Pedersen ook het geval: de Noors international wordt eerst voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. De beweegreden van de huur? Een boekhoudtechnische truc van Sassuolo.

Feyenoord ontvangt daarbij 'gewoon' een transfersom. Daarvan zal het eerste termijn in de huidige transferwindow al op de Rotterdamse bankrekening zal verschijnen. Boekhoudtechnisch gezien is de overgangsdatum van de vaste transfer op 1 juli 2024 gezet.

Het totaalbedrag van de vaste transfer bedraagt zes miljoen euro, wat door laagdrempelige bonussen nog op kan lopen tot zeven miljoen euro. Om de bonussen te ontvangen, moet Sassuolo minimaal handhaven in de Serie A.

Wanneer Pedersen in de toekomst voor meer dan zes miljoen euro wordt verkocht, ontvangt Feyenoord een doorverkooppercentage. Dat percentage ligt op twintig procent van de nettowinst. In het contract van Pedersen wordt geen ontsnappingsclausule opgenomen.

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Goede deal hoor. Ik zie deze speler zomaar nog een transfer maken naar de Premier League.

Een waardevolle speler en voor altijd kampioen.
Sorry, 3x een bericht, 2x gaf hij een error aan. Kon ik niet voorzien, was niet de bedoeling.
Ach kan gebeuren, kunnen we er tenminste niet over heen lezen😂Ik ben het geheel met je bericht eens! Was een top gozer👍🏻
Al die kritiek op Pedersen, echt sneu van een hoop mensen al die tijd. Goed verdedigend werk, goede voorzetten en een belangrijk doelpunt. Snelheid en aanvallend goed. Ik ga je missen. Een transfer is je van harte gegund. Het ga je goed.
Al die kritiek op Pedersen, echt sneu van een hoop mensen al die tijd. Goed verdedigend werk, goede voorzetten en een belangrijk doelpunt. Snelheid en aanvallend goed. Ik ga je missen. Een transfer is je van harte gegund. Het ga je goed.
Met je eens wat krijgen we terug nieuwkoop.Man man man verkopen gaat nog maar spelers aantrekken is die niet sterk in
Al die kritiek op Pedersen, echt sneu van een hoop mensen al die tijd. Goed verdedigend werk, goede voorzetten en een belangrijk doelpunt. Snelheid en aanvallend goed. Ik ga je missen. Een transfer is je van harte gegund. Het ga je goed.
Pedersen kampioen; ondergewaardeerde rechtsback die toch vaak concurrentie van Lopez won en belangrijk aandeel in ‘t kampioenschap heeft gehad.
Goede snelle back, alleen voorzetten waren ruk met veel te weinig rendement…
Toch zwak voor, ‘t ga je goed in Italy makker!
Pedersen RB, Lopez LB. Hoezo concurrentie?
En hij vergat ca 85 min per wedstrijd te verdedigen. Maar dat vergat jij ook...
6 miljoen toch weer teleurstellend. Maar ook wel weer verwacht. Het bedrag wat ik per speler in gedachte heb moet ik zeg maar, door 2,5 delen. Dan kom je op het bedrag waar Feyenoord z'n spelers voor verkoopt.

De laatste goede uitgaande transfer was 25 miljoen voor de man van glas Sinisterra.
Alle goeds in Italie. Goed blijven oefenen op je voorzet, dan blijven jullie in de serie A en ontvangen wij bonus. Win win.
Kan ik op tijd naar bed vanavond of is het beter om wakker te blijven voor mooi nieuws?
Nino opgeroepen voor selecao dan ben je dus niet slecht idd
Niet DE selecao he, de Olympische selecao.
Maar dan nog zal je geen koekenbakker moeten zijn
Paixao ook. En je weet wel wat ze normaal op rechts en linksbuiten hebben staan.

Dus zie het als het C-elftal van Brazilië
Wel DE selecao hoor! Paixao voor olympisch team en nino in Brazil 1
Nino is opgeroepen voor Brazilië! Zoiets gebeurt natuurlijk niet zomaar. Ik hoop echt dat ze en Pedersen/Kasanwirjo geld her investeren in hem!
Idd als die er geen kloot van kent wordt je echt niet opgeroepen voor de selecao die hebben keus zat
Kijk hier zijn de reacties nog normaal
Ik zie hem niet graag gaan, maar alle succes en het ga je goed.👍
Zie je toch in de tekst. 6 mil en 1 mil variabelen
“Het totaalbedrag van de vaste transfer bedraagt zes miljoen euro, wat door laagdrempelige bonussen nog op kan lopen tot zeven miljoen euro. Om de bonussen te ontvangen, moet Sassuolo minimaal handhaven in de Serie A.“

Dat gaat over de vaste transfersom. Maar wordt er ook nog een bedrag aan huur betaald? Dat was de vraag.
Bedankt voor het prachtige seizoen! Gaat je goed gab!
Even voor de laatste duidelijkheid? Die 6 miljoen is al een zekerheid? Alleen krijg je die pas volgend jaar. En die laagdrempelige bonus naar 7 miljoen krijg je als ze niet degraderen?
'Daarvan zal het eerste termijn in de huidige transferwindow al op de Rotterdamse bankrekening zal verschijnen.'

Komt deze transferperiode dus al geld binnen.
Transfersommen worden, over het algemeen, standaard in termijnen betaald. Er staat dus dat de eerste termijn al deze transferwindow wordt overgemaakt, alleen is het boekhoud-technisch een huursom. Althans, zo begrijp ik het.
Is het dan toevallig 1 miljoen huursom als we nu al een termijn ontvangen terwijl de transfer pas volgend jaar plaatsvind?
Is niet de genoemde 8 miljoen.. beetje jammer
Nee het is 1 miljoen minder.
Maar je had ook niks gehoord over een percentage.
Nu wel, 20% is een stevig percentage.
Dat klopt dan weer wel. 4 miljoen winst is zoiezo prima eigenlijk .Er wordt alleen teveel onzin geschreven en dat is jammer.
Zonde. Ondergewaardeerde speler. Als linksbuiten is het geen pretje hele tijd achter de back aan te rennen. Benieuwd hoe hij dat met zijn vriendin wil gaan doen. Die speelt wel in NL.
Is dit een verplichte optie tot koop? Zonder voorwaarden als 20 wedstrijden of niet degraderen dus? En ontvangen we in totaal nou 7 of 8 miljoen? 1 miljoen huursom misschien? @ftm
Keurige deal voor iemand die overbodige geworden. Je hebt dan ook niet veel te onderhandelen. Iedereen wist dat hij overbodig was..Dat je er nog zoveel uit krijgt heeft ook te maken door de vorige verkopen. Iedereen weet ook dat je niet hoeft te verkopen om rond te komen. Iedereen kan vinden wat hij vind maar behalve dtk is niemand er bij geweest of heeft weleens een speler verkocht. Alles is van horen zeggen
Ohja? Iedereen? Al die kritiek om niks. Prima speler, deed het erg goed.
@FeyenoordTM verwacht je vandaag nog een update te geven over die Stojkovic en Bitello? (Zag dat Feyenoord op Gremio wacht maar begreep niet precies waarop.)
Zou betrekking kunnen hebben of ze afwachten of gremio accoord gaat met het gedane voorstel / bod , of dat ze in afwachting zijn van een tegenvoorstel van gremio
Mooie transfer voor hem. Ik hoop dat Benita zich dit jaar dusdanig ontwikkelt bij Excelsior, dat hij volgend jaar kan concurreren met Nieuwkoop.
Prima deal. Ben benieuwd of we nog meer uitgaande transfers krijgen.
20% doorberkoop is wel lekker. Sassuolo verkoopt over het algemeen best goed en verwacht dat hij het daar goed gaat doen
Wel als die pas boven de 6 miljoen word verkocht. Dus als die voor 7 miljoen word verkocht krijg je maar 200.000
Transferssommen worden meestal toch niet in 1 keer overgemaakt toch?
Zeker niet. Je krijgt toch altijd termijnen.
Maar dit zijn wel gegarandeerde inkomsten.
In de jaarrekening kun je zien hoeveel we nog moeten ontvangen en betalen voor transfers.
Volgens mij altijd een groot deel gelijk, en dan kleiner deel nog in termijnen, over een paar jaar soms wel. Zoek maar eens op, word zo nu en dan wel eens door criminelen neppe bank gegevens gestuurd naar een club die nog een paar termijnen open heeft staan, en die maken ze dan naar het verkeerde nummer over.
Mooie deal op deze manier. Veel succes ibij sassuolo en bedankt voor je diensten.
Voor alle zeikerds: zo slecht is die deal niet. Hoe vaak hebben we wisselspelers voor dit soort bedragen verkocht?
7 miljoen kregen we vaak genoeg niet eens voor basisspelers.

Laat staan een doorvekoop van 20%
Nu is het ineens een wisselspeler? Is gewoon een basisspeler in een roulatiesysteem
Als je het niet snapt wel ja....
Nepsupportje ben je hahahaha, nu met dat kattengejank ophouden en dat lekker doen bij medium uit amsterdam
Domme zuurstok. Ga lekker weg met je stomme gewauwel
@ftm geld investeren in Bitello👍🏻
Pfffffffffffffffffffffffffff nooit heeft iemand deze speler zien spelen, maar deze moet komen. Man man man
Kijk je de filmpjes weleens😉 dan zie je dat we zo iemand missen op het middenveld👍🏻 maar neemt niet weg dat je ergens een punt hebt. Maar ik mag toch enthousiast zijn en hopelijk komt er alleen maar meer concurrentie in het team, maakt de spelers alleen maar beter en je kunt variëren in het team.
@FTM nog laatste nieuws over Sinisterra en Stojkovic?
Sinisterra lijkt me klaar na berichtgeving over Idrissi toch?
Stojkovic en Bitello hopelijk 'warmer' na deze deal.
Sini gaat niet meer komen na komst van Idrissi ( helaas )
Dus als ik het goed begrijp is het technisch gezien huur, maar eigenlijk gewoon koop?