feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-32

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Kasanwirjo en Hartjes bij voorselectie Jong Oranje

Stan

Neraysho Kasanwirjo en de aan Excelsior verhuurde Lennard Hartjes maken deel uit van de voorselectie van Jong Oranje. Samen met 17 andere spelers debuteren ze in de selectie van het Nederlandse jeugdteam dat sinds kort onder leiding staat van Michael Reiziger. 

Na een teleurstellend EK begint Jong Oranje komende interlandperiode aan de kwalificatie voor het EK Onder-21 van 2025 in Slowakije. Het team van de nieuwe bondscoach Reiziger zit daarvoor in een poule bij Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar. Op 8 september speelt de Nederlandse jeugdploeg het eerste duel tegen Jong Moldavië, waarna op 12 september Jong Macedonië wacht.

Voor Kasanwirjo en Hartjes is het te hopen dat ze dan bij de uiteindelijke selectie zitten. Laatstgenoemde maakte afgelopen weekend indruk bij zijn debuut voor Excelsior en lijkt dit seizoen op een basisplaats te kunnen rekenen in Kralingen. Kasanwirjo heeft beduidend minder perspectief: de concurrentie op zijn positie bij Feyenoord is erg hoog en tegen Fortuna maakte hij zelfs geen onderdeel uit van de selectie. Toch liet Slot voor de wedstrijd met de Fortunezen weten dat het ontbreken van de multifunctionele verdediger weinig zegt over zijn kwaliteiten. 

Delen

Reacties

Snap niet dat zulke toppers niet bij oranje zitten..Vind ze sws basis feyenoord 11
En wat over Zechiël en Milambo? Niet goed genoeg dan?
Dat zijn jeugdspelers... Deze jongens hebben zo'n beetje allemaal betaald voetbal al gespeeld natuurlijk
Die zijn 18 en 19… die horen nog helemaal niet in jong oranje
Ik denk nog te jong om ze de eindverantwoording te geven voor een bepaalde positie, en af te rekenen wanneer het niet goed gaat. Deze jongens gaan we zeker terug zien zodra alles lekker loopt. Maar voor nu ,moeten eerst de duurdere jongens de eindverantwoording op zich nemen, en die kar trekken.
Sorry jongens verkeerd begrepen ;-) Ik zat al weer bij Feyenoord in m'n kop.
Inderdaad. Ik heb Zechiël nu twee keer gezien en hij ziet er veelbelovend uit.