wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Slot ziet zeer kritische Wieffer: "Positief over reactie in het veld, minder over zijn interview"

Stan

Na een ietwat teleurstellend duel tegen Fortuna Sittard was Mats Wieffer afgelopen zondag uitermate kritisch op zijn eigen wedstrijd. Het ging de afgelopen dagen dan ook veel over het spel en de positie van de controleur uit Borne. In de persconferentie richting het uitduel met Sparta Rotterdam ging Arne Slot uitgebreid in op het interview van Wieffer bij ESPN.

Slot twijfelt of de uitspraken van Wieffer de middenvelder verder helpen. "Daar heb ik het met hem over gehad. Mijn opa, die helaas overleden is, zei: ‘Als je de naam hebt van vroeg opstaan, kom je nooit meer te laat’, oftewel: als een of twee mensen vinden dat je niet zo goed hebt gespeeld en je gaat dat zelf in zo’n extreme mate erkennen, dan verwacht ik dat de komende zes wedstrijden niemand jou nog goed vindt. Want elk balverlies zal worden uitvergroot. Dus ik vind het wel goed dat als je een wedstrijd verloren hebt, je kritisch naar je eigen prestaties kijkt. Maar je kan er ook in doorslaan."

"Nu is het bijna een landelijke discussie dat hij uit vorm is", legt Slot uit. "Hij heeft een mindere helft gespeeld en ik vond dat hij zich de tweede helft prima herstelde, maar die eerste helft was wel slecht. Je geeft veel munitie voor bijna iedereen om de komende 6 wedstrijden, ongeacht wat hij doet, hem niet goed te vinden. Dat vond ik wel iets te extreem verwoordt van hem, dat heb ik wel tegen hem gezegd."

Karakter
De trainer van Feyenoord erkent dat het kritisch zijn nou eenmaal iets is wat in het karakter van Wieffer zit. "Mats heeft sowieso wel over zich, en dat is al vanaf de eerste dag dat hij bij ons was, dat als het even tegenzit, dan ziet de hele wereld ook dat het tegen zit. Dat is ook al iets wat je eigenlijk liever niet wil. Ook daar hebben we het over. Want als je zelf wat minder speelt en je straalt dat uit, krijgt jouw omgeving daar ook geen energie van. Daar heb ik hem complimenten over gegeven, omdat het hem tot nog toe vrij moeilijk lukte om het dan om te draaien en ik vond absoluut dat hij het de tweede helft heeft omgedraaid."

Slot vindt dan ook niet dat de middenvelder in een slechte vorm verkeert. "Ik vind ook niet dat je kan spreken, en dat doet hij gelukkig zelf ook niet, dat hij uit vorm is als je tegen PSV een wat ongelukkig wedstrijd hebt gespeeld en één helft tegen Fortuna wat minder was. Dan sla je wel een beetje door wat mij betreft. Dat doet hij zelf ook niet, maar hij was heel kritisch over zijn eigen spel. Ik was positief over de reactie van hem de tweede helft, maar wat minder positief over zijn interview na afloop."

Bescherming
Slot hoopt Wieffer vooral een beetje in bescherming te nemen. "Ik probeer ervoor te zorgen, omdat ik in ieder geval langer meeloop dan hem en ook weet hoe het in de voetballerij werkt, dat als jij heel erg zelf ook nog eens gaat aangeven hoe vaak je de bal verliest, ik me nu alweer kan voorstellen hoe vaak de komende wedstrijden misschien een staartje is gepresenteerd van hoe vaak Mats balverlies heeft geleden. Dus soms moet je er niet zelf ook nog de nadruk op leggen. Ik vind het hartstikke goed dat een speler zelfkritisch is, maar je moet daar wel de juiste nuance in vinden."

Dat het probleem bij de trainer zelf zou liggen, die zijn speler op de verkeerde positie zet, daar wil Slot absoluut niet aan. "Ik weet niet of ik nu mezelf moet gaan verdedigen, maar volgens mij vonden mensen hem tegen PSV ook niet zijn allerbeste wedstrijd spelen en toen speelde hij in exact dezelfde positie als dat hij vorig seizoen bekleedde. Wel met een andere speler naast hem. In de afgelopen wedstrijd mocht hij wat hoger spelen, waarbij hij de ruimte had ook wat in zijn oude positie terug te zakken. Dat zijn zulke kleine nuances. Hij heeft ook tegen mij, maar ook in de media gezegd dat dat niet verklaart waarom hij sommige ballen van zijn voet laat stuiteren. Dat heeft volgens mij niks met de positie te maken."

Zerrouki
Ondanks dat het samenspel tussen Wieffer en Ramiz Zerrouki dus nog niet optimaal verloopt, ziet Slot ook goede dingen. "Ik ben ervan overtuigd dat dat kan, deze twee met elkaar spelen. Ze hebben ook al wel goede wedstrijden samengespeeld. Het heeft ook niet alleen met hun twee te maken", beargumenteert de Feyenoord-trainer. "Ook met welke 10 daarvoor speelt, welke 9 ervoor speelt. Je kan prima met twee controleurs spelen, maar dat betekent misschien wel weer iets voor de invulling daarvoor. Daar zit vooral de zoektocht in: is de rest van het elftal ook complementair aan deze twee middenvelder. Het zit hem niet puur in hun twee, het zit hem in het hele elftal."

Delen

Reacties

Hoop dat Wieffer en Zwerouki samen op het veld uiteindelijk beter gaat werken. Zo niet kan het (zover je überhaupt kan spreken over een kampioenschap dit seizoen) Je de kop kosten voor het kampioenschap.

Die gozer had er de pee in dat hij gewisseld werd na die rode kaart van Nieuwkoop.

Hoop dat Slot achter de schermen met hem gepraat heeft en het gaat om Feyenoord, niet om Zerrouki.
Het heeft vooral te maken dat Timber op 10 speelt, wat dus gewoon niet werkt...
Voor nu beter Stengs op het middenveld, Igor rechts ivm de vroege voorzet en dan Ali of Dilrosun op links
Volgens mij heeft het met beide te maken: Het seizoen is al begonnen en de opvolging van Kökcü en Szymanski is nog niet geregeld, daarom spelen op het middenveld twee spelers die beide vooral controleur zijn (Wieffer en Zerrouki) samen met een speler die niet heel veel echte diepgang heeft (Timber). De leiding van Feyenoord heeft terecht heel veel krediet maar dit is een voorbeeld van niet adequaat beleid voeren.
Tegen PSV speelde hij ook al verder vooruit dan vorig seizoen. Beetje aparte uitspraak, er zit nog wel een verschil tussen opdracht en uitvoering he Slot.
kritisch zijn op jezelf is gezond! Niets aan de hand
Kan best dat de puzzel deze weken nog niet direct in elkaar valt, dat komt wel. Er zijn straks meer opties met complementaire vleugelspelers, verschillende invulling van de 9&10 en alternatieve mogelijkheden op het middenveld. Daarbij nog een paar groeibriljanten, daar kan onze technische staf wel wat mee. Het heeft vast even tijd nodig, helaas. We zullen moeten wachten op laatste transfers inkomende en uitgaande, de scouting heeft het werk gedaan en er staan vervangers klaar, hopen dat iedereen snel volledig fit is en dan mag het snel 1 september worden. Al die gekkigheid en paniek…
Helemaal mee eens pas na het transfer Windows kan slot het echt gaan neerzetten
Ik heb het sterke vermoeden dat Wieffer en het ons wel bekende forumlid Kritisch één en dezelfde persoon zijn.
Nee, want Kritisch is alleen negatief over een ander en nooit over zichzelf.
Feyenoord spelers kijken en zitten hier niet!
Wat is Slot toch een baken van rust en betrouwbaarheid. Ik zit 'm al de hele week te stressen en dan schuift hij bij de persconferentie aan alsof hij alles onder controle heeft en dat is natuurlijk ook zo. Ook al is deze transferwindow misschien niet wat we eerst gehoopt hadden, we mogen nog altijd enorm dankbaar zijn dat zo'n groot trainerstalent in dienst is bij onze mooie club.
Welke wedstrijd hebben Wieffer en Zerrouki samen goed gespeeld dan?
Ohja dat klopt! Die wedstrijd was idd goed. Hopen dat ze dat voort kunnen zetten ondanks alle kritiek.
Ja in die wedstrijd waren Stengs en Gimenez ook veel meer betrokken bij de opbouw. Dan heb je eigenlijk altijd wel een afspeelmogelijkheid en tegelijkertijd heb je de rust en stabiliteit van een middenveld met 2 controleurs.
Er is ook pas 1 wedstrijd gespeeld. Men moet even wat geduld hebben.