wieffer-fortuna

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer schuldbewust: "Nog niet de Mats die ik vorig jaar was"

Stan

Feyenoord heeft het nieuwe Eredivisie seizoen niet kunnen beginnen met een overwinning. In de seizoensouverture bleven de Rotterdammers met tien man steken op een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Na afloop van het duel in De Kuip reageert Mats Wieffer bij ESPN op het teleurstellende resultaat.

Wieffer weet dat het gelijkspel tegen de Fortunezen, ondanks de vroege rode kaart van Bart Nieuwkoop, niet genoeg is. "Thuis van Fortuna moet je winnen en dat weten we al te goed. Uiteindelijk krijgen we snel rood, dat helpt natuurlijk niet mee. Dan moet ‘ie goed vallen. We hebben met het team wel goed de nul gehouden, dat is het belangrijkste als je met tien man speelt. Dan moet je gewoon een kans krijgen en die moet er in."

De kans op een goal kwam er echter nauwelijks voor Feyenoord. De grootste mogelijkheid leek voor Santiago Gimenez, ware het niet dat de Mexicaan net buiten het strafschopgebied werd neergehaald. "Ik denk die kans van Santi, als hij hem niet aanraakt, dan is het één-op-één, dan is het waarschijnlijk bij hem een goal. We hebben niet heel veel meer gecreëerd. Dit is wel een valse start, ja."

Het team van Slot zit dan ook nog niet op het niveau waar het hoort te zijn, zo bekent Wieffer. "Persoonlijk ook bij mijzelf. Ik ben nog niet de Mats die ik eigenlijk vorig jaar was, een beetje zoekende nog. Maar we moeten nog beter op elkaar ingespeeld raken. Fysiek zit het denk ik wel goed in elkaar, als je ziet hoe we met z’n allen ook omschakelen en elk duel proberen te winnen. Het gaat natuurlijk niet altijd goed. Maar als je ziet dat we z’n allen wel altijd terug zijn in de 16, gaat dat allemaal goed. Alleen voetballend kan het nog wel beter en daar gaan we de aankomende weken aan werken."

Dat de middenvelder het moeilijk heeft komt mede doordat er dit seizoen andere dingen van hem worden verwacht. "Persoonlijk speel ik iets anders dan vorig jaar. Daar moet ik heel erg aan wennen. Op het laatst speel ik weer iets meer op 6, dat bevalt me wat beter. Alleen zijn dat geen excuses," zegt Wieffer, die zoekt naar verklaringen. "Ik weet het niet. Het loopt gewoon niet, ik val over de bal heen, dat soort dingentjes. Dat heeft niks te maken met niet in vorm, dat is gewoon niet goed. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het is de afgelopen twee wedstrijden gewoon niet goed genoeg."

Wieffer moet dan ook erg wennen aan zijn nieuwe rol in het elftal. "Vorig jaar speelde ik niet zo. Nu ben ik, als Ramiz Zerrouki dan in het midden komt, een beetje aan het kijken waar ik moet lopen en daar heb ik soms een beetje moeite mee. In de tweede helft sta ik weer iets meer op 6, dat vind ik persoonlijk ook iets lekkerder spelen. We gaan het zien, ik moet me gewoon aanpassen. Als de trainer mij hoog zet moet ik gewoon zorgen dat ik beter speel. Het is niet eens dat ik niet precies altijd weet waar ik loop, ik handel gewoon te traag en daardoor gaat het vaak fout. Er is zeker persoonlijk ook nog werk aan de winkel."

Delen

Reacties

Wieffer is een doodnormale speler die vorig seizoen boven zichzelf is uitgestegen , daar moeten we geen wonderen van verwachten.
Het lijkt mij dat Slot niet heen kan om Wieffer op z'n vertrouwde 6. Als we nog een echte 8 halen, een felle die energie en dreiging brengt, dan Stengs op 10, Ivanusec en Paixao op de vleugels en Santi in de spits. Dan ziet het er echt goed uit. Daarnaast heb je dan de sterkste bank die we ooit gehad hebben. Nog 2 weken geduld, maar ik vertrouw er nog wel in.
Of Stengs op 8 en zo'n type 10 erbij als bijvoorbeeld Szymanski. Kan ook. En volgens zei FTM dat er nog een goede 10 aankomt.
Eerlijk verhaal.
Goede middenvelders kunnen overal spelen. Wieffer is neit in vorm en dat gaat ook ten koste van Zerrouki. Toch ook fout van Slot, door Zerrouki te halen terwijl we een echte nummer 8 nodig hebben.
Stengs kan mij echter ook totaal niet bekoren....
Nope je hebt juist vorig jaar extra 6 nodig.
Als je een goede 10 wil hakim ziyech gaan huren dat zijn spelers die je beter maken.Niet een stengs vd belt vanbeelen zerouki of nieuwkoop
Hij koos Twente boven ons. Ging daarna naar Ajax. Heeft nu al 2 seizoenen minder dan 10 volle wedstrijden gespeeld. 2x een transfer afgekeurd vanwege zijn fysiek.
Die komt niet spelen voor 1 miljoen euro, maar heb je wel enkele maanden nodig om fit te maken.
Was zeker waardeloos vandaag, maar ik zag zeker aan het eind weer een team. Met 11 hadden we echt gewonnen,ze speelde verre van goed maar wel geduldig. Met 10 man werd het het kamikaze voetbal tot slot het toch voor mijn gevoel redelijk neer zetten. Wieffer gewoon op 6 en Zerrouki even in de wacht. Beelen nou dat is wel een talent voor ons. Hopelijk veel speeltijd.
Precies, het is *** dat we punten verspelen, maar we hebben gewoon wat tijd nodig om de automatismen weer erin te krijgen. PSV heeft paar goede aankopen gedaan, maar ook daar loopt het niet heel goed. Ze hebben echter wel paar individuen die het verschil kunnen maken.
Bij ons is dat alleen Giminez en Paixao. Paixao is vaak nog te afwezig.
Moeten sowieso niet naar de concurrentie kijken. En het moet velen malen beter. Maar ik heb nog alle vertrouwen erin.
Welke taal spreek je? Dan gooi ik het ff door translate.
Hahaha dapper hoor het word 1 uit 4 ze verliezen hem de komende 3 wedstrijden ook.kijken of die junkies dan nog positief zijn.
Tweede helft was acceptabel. Eerste uitermate zwak…
Ik vond wieffer veel beter spelen toen zerrouki eruit was.. die 2 samen op het veld slaat nergens op. Kokcu kun je niet 1 op 1 vervangen maar dan op zijn minst een nummer 8 opstellen.
Iedereen ging beter spelen na die rode kaart. Heeft niks met Zerrouki te maken want die speelde best aardig. Uiteindelijk alleen voldoendes voor Bijlow, Hancko en Paixao. Stengs viel het meeste tegen, al zijn acties zijn vanuit stilstand en makkelijk te verdedigen.
Ben ik niet met de je eens.. zerrouki speelde idd prima maar die storend op zijn eigen positie. Ik denk gewoon niet de wieffer een 8 is maar een nummer 6. Dus je moet altijd met 1 van de 2 spelen. Indirect dus wel met zerrouki te maken.
Speler met een goede zelfreflectie..

Hopelijk hervindt hij snel zijn oude vorm weer.
Leek wel keuken kampioen divisie niveau....
Zoveel foute passes
Zoals hij zelf zegt , maakt het niet zoveel uit waar je staat, als je zelf over de bal struikelt en hij speelt drie tempo's te laag
Het niveau van vandaag was wel een beetje schrikken. Niet alleen Mats, maar het hele team. Heel slap, gezapig, moeizaam. Ben normaliter een echte optimist, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik met weinig vertrouwen uitkijk naar Sparte-uit… 😅

Laten we hopen dat dit slechts een complete off-day is.
Nou dit is wel de mats maar heeft geen rol die z'n fouten hersteld
Zerrouki en Wieffer samen ik denk niet dat dat gaat werken. Speelde de 2 de helft wat beter, eerste helft was dramatisch.
Zijn velen die vaak beginnen over prijskaartje van Timber, dat heb ik meer bij Zerrouki
Die gast moet duidelijk nog wennen. Maar hem én Wieffer samen in het elftal lijkt niet te werken. Maar met CL erbij heb je een brede bank nodig.Timber heeft t sinds zijn komst ook nog niet echt laten zien
Zerrouki is inderdaad zeer matig
Tweede helft veel beter toen hij in z’n oude rol terecht kwam, afpakken, er tussen zitten en doorschakelen..

Ik maak me eerder zorgen om timber ..
Gek genoeg vond ik Timber niet eens de zwakste schakel. Was fel zonder bal en sterk aan de bal. Uiteraard geen inzicht en net te traag om af te maken.
Stoorde mij meer aan Stengs.
Niet op 8 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Zerrouki kan niks met de bal fysiek ook matig daar is wieffer veel beter in dat zag je vorig seizoen wel wieffer moet gewoon een lopende iemand naast hem hebben dat komt hij meer tot zijn goede
Niet alle aankopen zerrouki en van den belt wel
Was echt dramatisch vandaag..pffff