beelen-fortuna-2

VK Sportphoto

Nieuws

Debutant Beelen baalt ondanks uitverkiezing: "Sta hier niet met een lekker gevoel"

Stan

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna Sittard was er voor de spelers van Feyenoord weinig reden voor blijdschap. Aanwinst Thomas Beelen zal echter wat positiever terugkijken op het openingsduel in de Eredivise. De centrale verdediger debuteerde voor de Rotterdammers en werd verkozen tot man-of-the-match. In gesprek met ESPN reageert de van PEC Zwolle overgekomen Beelen op deze uitverkiezing en het resultaat. 

"Je wil het seizoen natuurlijk gewoon goed beginnen en dat is vandaag niet gelukt. Dus ja, een grote teleurstelling," vat Beelen het gelijke spel kort samen.

Voor de mandekker zelf was het desondanks een bijzonder wedstrijd, waarin hij al vroeg zijn debuut voor Feyenoord mocht maken. Kort daarvoor kreeg hij te horen wat Slot en zijn staf van hem verwachtten. "Gewoon eigenlijk mijn eigen ding doen. Lef hebben aan de bal en verdedigend gewoon kort zitten, doordekken, veel praten. Wat ze zeiden was gewoon mezelf zijn en mijn eigen ding doen." Dat leek Beelen redelijk af te gaan. "Misschien één of twee ongelukkig momentjes, maar voor de rest was het oké denk ik."

Een van die momentjes vond plaats toen Beelen de bal liet lopen voor Bijlow. De keeper had daar niet op gerekend en gleedt vervolgens uit, wat resulteerde in een grote kans voor Fortuna Sittard. "Het was een kleine misscommunicatie. Ik zag Justin Bijlow uitglijden en dacht nu moet ik gaan rennen. Ik zag wel dat ik ‘m ging halen dus ik denk ik doe ‘m rustig langs de goal, voordat ik ‘m er dadelijk zelf in glij. Dat moet je ook niet hebben. Dat ging gelukkig goed."

De aanwinst van PEC Zwolle wist de bal uiteindelijk voor de doellijn weg te halen. Daarbij voelde hij weinig druk. "Als je op dat veld staat, krijg je dat niet echt mee. Je zit gewoon je eigen wedstrijd te spelen. Dit kan even gebeuren, zo’n momentje, maar daar leer je van."

Beelen beleefde zelf dus een goed debuut, maar wordt daar nauwelijks blij van. "Voor mezelf wel, maar uiteindelijk gaat het om het team. Ik sta hier niet met een lekker gevoel, zeker niet."

Het is voor de verdediger dan ook zoeken naar positieve punten. "We zijn blijven knokken. Dat hebben we met z’n allen gedaan. We zijn wel echt een team geweest voor mijn gevoel. We zijn blijven vechten om een goal te maken en sowieso de nul te houden. Daar kunnen we een soort van trots op zijn. Maar als je de eerste competitiewedstrijd gelijkspeelt dan is er niet heel veel om trots op te zijn denk ik."

Grote stap
Zijn vroege invalbeurt laat zien dat Slot vertrouwen heeft in de kwaliteiten van de Feyenoord-verdediger. "Dat is mooi inderdaad, dat ik er dus dicht tegenaan zit. Uiteindelijk wil je ook zo snel mogelijk jezelf aanpassen en jezelf laten zien. Dus dat is mooi voor mij persoonlijk."

Dat die aanpassing niet makkelijk is, weet Beelen maar al te goed. "Van de KKD naar de top van de Eredivisie is een hele grote stap, denk ik. Het gaat me op zich tot nu toe redelijk af. Ik zit hier wel goed op mijn plek, heb het naar mijn zin. Dus het gaat redelijk."

Beelen kijkt dus tevreden terug op zijn eerste weken bij Feyenoord. En dan staan binnenkort ook nog eens de wedstrijden in de Champions League voor de deur. "Dat is nog wel een hele grote stap hoger weer, maar dat is alleen maar mooi dat ik dat mee mag gaan maken."

Delen

Reacties

Mijn god, wat een negativiteit lees ik hier, zeg. Juist vanwege de negativiteit van FR12 hier naartoe gegaan...

Was het goed, nee. Is het dramatisch, nee. Hebben we een staf die heeft bewezen het team en individu beter te maken, ja. Op basis van de afgelopen 2 seizoenen mogen we toch iets meer vertrouwen hebben ik het proces waarin we zitten.

Ik hou vertrouwen, ondanks een gelijk spel. We komen er echt wel sterker uit.
Erg genoten van Beelen!!! Stabiel, rustig, op de juiste momenten goed indribbelen in het middenveld. Hij heeft een prima postuur dat hem sterk maakt in de grond- en lucht duels. Ik zie deze gozer echt een basiskracht worden.

Van de Belt loopt er tot nu toe bij alz een veredelde pupil. Alles gaat te snel voor hem, elk duel mist hij duelkracht. Hij moet de komende tijd wel (veel) stappen gaan maken.

Timber vond ik wel redelijk tot goed op tien; amper balverlies en vaak de goede oplossing. Echter alles moet in een hoger tempo om de tegenstander te ontregelen.
Van den Belt komt voorlopig tekort. Timber valt tegen. Alireza en Dilrosun niet goed genoeg. Stengs, Ueda en Zerrouki moeten aan kunnen haken. Beelen hopelijk ook.
Bijlow, Hartman, Hancko, Geertruida, Wieffer, Paixao en Gimenez goed genoeg.
Dan kom je nog wel het nodige tekort… Zeker nog drie échte versterkingen nodig. Ben erg benieuwd of die er gaan komen…
@FTM vraagje toen szymanski besloot om niet te tekenen had feyenoord toen al een vervanger op het oog vanuit de scouting bijvoorbeeld die krullenbol?
Kutwedstrijd! Kutaankopen!
Timber wegwezen!
Zerrouki trage handelingssnelheid!
Van den belt, utrecht niveau!
Van beelen, geen fysiek komt tekort!
Kortom geen enkel gevoel dat het goedkomt, het wordt strijden om plek 5 met twente!!
Als het zo gaat hebben ze niks te zoeken in de cl en worden ze zeer zeker geen kampioen. Beelen zegt dat ze zijn blijven vechtenaar ik heb alleen maar ellendig langzaam schuiffie schuiffie gezien tot ze veel te laat wakker werden. Wat een lamlendig zooitje in het begin zeg.
Nou als dit elftal CL moet gaan spelen hou ik mijn hart vast.
Even iets geks maar ik denk als trauner terug is dat beelen miss wel op 6 kan spelen natuurlijk veel oefenen maar miss als 2e positie
Wat heb je aan nog een 6 als je zerrouki, wieffer, geertruida en zechiel heb voor die positie?
Hoop dat deze jongen in het elftal blijft.Ben nu al een grote fan van hem .Op termijn nog beter dan Geertruida.Kan hem.op afzienbare tijd vervangen.We hebben geen Nino nodig. Investeer de Euro,s graag aan creativiteit .Ook met 11 tegen ontbrak het aan ideën.Of Ueda op 10 lijkt mij ook wel een optie. Leuke speler.Nu lijkt er helaas niets van op het muddenveld .
Maakte een goede indruk bij een lastige invalbeurt. Zeker toen na de wissel waarbij Hartman vertrok de ruimtes achterin nog veel groter werden. Dus uitverkiezing is wel terecht. Verder was Bijlow goed, Paixão verdienstelijk en Hancko in orde. Dat is een beetje weinig en zeker niet genoeg om te winnen als je ook nog met 10 man speelt.
Zit bij mn zoon in Canada, dus niks gezien, maar ook niet veel gemist hoor/lees ik. Weer gelijk tegen die Limburgers. Baal hier zó van.
k hoop echt op een goede middenvelder @FTM gaat Feyenoord daar nog op zoek / willen ze er nog een gewoon een topper die goals kan maken op 8 en op 10 kan ?
Zal wel moeten anders worden ze vierde.
We hebben zeker nog tijd, maar toch lijkt er wat disbalans in de selectie te zitten. Je hebt op dit moment 3 basiswaardigr spelers voor RCV (Geertruida, Trauner, Beelen), 4 opties rechtsback (Geertruida, Nieuwkoop, Pedersen, Kasanwirjo) én twee spelers die op 6 een sterkhouder kunnen zijn, maar op 8 niet uit de voeten kunnen (Wieffer/Zerrouki). Verder géén basiswaardige lopende 8 en geen echte 10. En dan nog een rits vleugelspelers die matig uit de verf komen. Er zijn hele mooie stappen gemaakt, maar we moeten oppassen dat het nu geen stap terug gaat worden.
Jij noemt t nog disbalans. Ik vind het echt lachwekkend hoe we ingekocht hebben met de centen van uitgaande transfers en de CL miljoenen.

Zerrouki is een kopie van Wieffer, Stengs gaat 8 wedstrijden dit seizoen uitblinken en de rest anoniem zijn, het is misschien wat flauw maar ik zag die Japanner invallen.. nog niet overtuigd eigenlijk is gek genoeg de enige echte upgrade Nieuwkoop tov Pedersen en die bakt binnen het kwartier rood.

Geen creativiteit in de as, geen nummer 10, 1 speler met 4 wedstrijden CL ervaring.. schiet mij maar lek. Bizar dat je, terwijl je al een jaar weet dat Kokcu weggaat, niets maar dan ook niets hebt weten te scouten dat daar qua spel wat op lijkt.

DTK heeft kokcu voor te weinig verkocht, szymanski niet kunnen behouden, geertruida deal laten klappen voor een prachtige deal en is de schepper van een nog zwakker elftal dan waarmee Rangers 1 punt haalde in de groepsfase van de CL.

We zullen het lachertje van 23 zijn en Rangers de hand schudden als we niet snel handelen!!
Je bent wel heel negatief. Met een opvolger voor Kökcü en voor Szymanski erbij staat er een goede selectie. Gelet op de begroting en de financiële ruimte die Feyenoord daarop/daarmee heeft.
Denk dat Slot nu al een keuze moet maken tussen Wieffer en Zerrouki, die twee gaan gewoon niet samen
Timber is geen 10 ( heeft nog nooit gescoord)
Je moet echt een 10 halen met scorend vermogen
En Stengs gaat voor veel ergernis zorgen,
Minthe kan alleen hard lopen
Van der Belt heeft echt tijd nodig
Van den Beelen komt der wel
Beter Kasanwirjo laten gaan ipv Pedersen
Ivanusec gaat echt niet komen ook dat is nu wel duidelijk
Idrissy zorgt zeker voor balans in het team, maar zal ook vaak mindere wedstrijden spelen
Alireza verricht veel meer werk als Stengs maar heeft ook veel zwakke momenten
Geertruida gaan we echt missen als hij alsnog verkocht wordt
We gaan met deze selectie niet mee doen voor de titel
Hopelijk komen der nog clubs voor Dilrosun en Walemark
Dan zou ik eens kijken naar die Saharoui van Heerenveen
Heel jammer dat die Isaksen niet is gehaald daar had je klasse mee gehaald
Kijk naar onze plaaggeest Noa Lang bij psv die is nu zijn geld al waard
Beter 2 toppers al 6 net niet voetballers
Foutje en keurig opgelost, een 10! Komt goed!
De enige versterking die tot nu toe een prima indruk heeft achtergelaten.
Je maakt een grap? Waardeloos gespeeld die Beelen.
Denk dat jij een grap bent, maar goed kun je blijkbaar niet zoveel aan doen aan gezien je naam” weet ik veel”
@weetikveel

Je moet van ik even niet maken gezien je antwoord
Ben je scheel?

Nog los van het feit dat hij ons een verliespartij bespaart, was hij rustig en overzichtelijk aan de bal. Deze jongen komt er wel.
Ik was even bang dat ik gek aan het worden was. Geen bal geraakt, niveau NEC, verhuren en snel beteren halen. Absoluut niet CL waardig wat er nu staat.
Er moet een beweeglijke 10 bij en snel!!
@ftm geef ons alsjeblieft wat transfernieuws want van deze selectie word je gewoon verdrietig
Goed gezien door onze scouting/TD om deze jongen te halen. Wat mij betreft verdienen deze mensen meer krediet dan menig "supporter" hier laat blijken. Al 2 jaar hebben zij keer op keer er voor gezorgd dat Feyenoord goed draait. Na 2 mindere wedstrijden (eentje waar we nog niet fit genoeg waren en de andere door een vroege rode kaart) krijgen ze gelijk de wind van voren. Belachelijk en Feyenoord onwaardig.
Deze reactie ga ik onthouden als we er weer een wedstrijd of 3 hebben opzitten met dezelfde resultaten als vandaag en tegen PSV.
Want? Geef het team/directie/technische staf het vertrouwen wat ze verdienen aangezien ze dit met resultaten opgebouwd hebben. En al verliezen we de komende 3/4 wedstrijden ben ik enorm gelukkig met de stappen die we de afgelopen jaren gemaakt hebben.
qqsupport010,

Ik heb alleen hoop als Ivanusec en evt. Sinisterra komen.


Andere reactie (troller) ga ik niet bevvedigen met een antwoord.
En als die 3 potjes wel worden gewonnen, blijf je dan stil zeker? Grootmuil.
Gaat het wel redden deze jongen. Bij Vd Belt zie je dat nog niet
had het tot een maande geleden anders verwacht, maar v/d belt heeft het voorlopig niet, en deze jongen staat gewoon goed te verdedigen, die is over een jaar of twee 25 miljoen waard.