beelen-fortuna-2

VK Sportphoto

Nieuws

Debutant Beelen baalt ondanks uitverkiezing: "Sta hier niet met een lekker gevoel"

Stan

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna Sittard was er voor de spelers van Feyenoord weinig reden voor blijdschap. Aanwinst Thomas Beelen zal echter wat positiever terugkijken op het openingsduel in de Eredivise. De centrale verdediger debuteerde voor de Rotterdammers en werd verkozen tot man-of-the-match. In gesprek met ESPN reageert de van PEC Zwolle overgekomen Beelen op deze uitverkiezing en het resultaat. 

"Je wil het seizoen natuurlijk gewoon goed beginnen en dat is vandaag niet gelukt. Dus ja, een grote teleurstelling," vat Beelen het gelijke spel kort samen.

Voor de mandekker zelf was het desondanks een bijzonder wedstrijd, waarin hij al vroeg zijn debuut voor Feyenoord mocht maken. Kort daarvoor kreeg hij te horen wat Slot en zijn staf van hem verwachtten. "Gewoon eigenlijk mijn eigen ding doen. Lef hebben aan de bal en verdedigend gewoon kort zitten, doordekken, veel praten. Wat ze zeiden was gewoon mezelf zijn en mijn eigen ding doen." Dat leek Beelen redelijk af te gaan. "Misschien één of twee ongelukkig momentjes, maar voor de rest was het oké denk ik."

Een van die momentjes vond plaats toen Beelen de bal liet lopen voor Bijlow. De keeper had daar niet op gerekend en gleedt vervolgens uit, wat resulteerde in een grote kans voor Fortuna Sittard. "Het was een kleine misscommunicatie. Ik zag Justin Bijlow uitglijden en dacht nu moet ik gaan rennen. Ik zag wel dat ik ‘m ging halen dus ik denk ik doe ‘m rustig langs de goal, voordat ik ‘m er dadelijk zelf in glij. Dat moet je ook niet hebben. Dat ging gelukkig goed."

De aanwinst van PEC Zwolle wist de bal uiteindelijk voor de doellijn weg te halen. Daarbij voelde hij weinig druk. "Als je op dat veld staat, krijg je dat niet echt mee. Je zit gewoon je eigen wedstrijd te spelen. Dit kan even gebeuren, zo’n momentje, maar daar leer je van."

Beelen beleefde zelf dus een goed debuut, maar wordt daar nauwelijks blij van. "Voor mezelf wel, maar uiteindelijk gaat het om het team. Ik sta hier niet met een lekker gevoel, zeker niet."

Het is voor de verdediger dan ook zoeken naar positieve punten. "We zijn blijven knokken. Dat hebben we met z’n allen gedaan. We zijn wel echt een team geweest voor mijn gevoel. We zijn blijven vechten om een goal te maken en sowieso de nul te houden. Daar kunnen we een soort van trots op zijn. Maar als je de eerste competitiewedstrijd gelijkspeelt dan is er niet heel veel om trots op te zijn denk ik."

Grote stap
Zijn vroege invalbeurt laat zien dat Slot vertrouwen heeft in de kwaliteiten van de Feyenoord-verdediger. "Dat is mooi inderdaad, dat ik er dus dicht tegenaan zit. Uiteindelijk wil je ook zo snel mogelijk jezelf aanpassen en jezelf laten zien. Dus dat is mooi voor mij persoonlijk."

Dat die aanpassing niet makkelijk is, weet Beelen maar al te goed. "Van de KKD naar de top van de Eredivisie is een hele grote stap, denk ik. Het gaat me op zich tot nu toe redelijk af. Ik zit hier wel goed op mijn plek, heb het naar mijn zin. Dus het gaat redelijk."

Beelen kijkt dus tevreden terug op zijn eerste weken bij Feyenoord. En dan staan binnenkort ook nog eens de wedstrijden in de Champions League voor de deur. "Dat is nog wel een hele grote stap hoger weer, maar dat is alleen maar mooi dat ik dat mee mag gaan maken."

Delen

Reacties

Mijn god, wat een negativiteit lees ik hier, zeg. Juist vanwege de negativiteit van FR12 hier naartoe gegaan...

Was het goed, nee. Is het dramatisch, nee. Hebben we een staf die heeft bewezen het team en individu beter te maken, ja. Op basis van de afgelopen 2 seizoenen mogen we toch iets meer vertrouwen hebben ik het proces waarin we zitten.

Ik hou vertrouwen, ondanks een gelijk spel. We komen er echt wel sterker uit.
Erg genoten van Beelen!!! Stabiel, rustig, op de juiste momenten goed indribbelen in het middenveld. Hij heeft een prima postuur dat hem sterk maakt in de grond- en lucht duels. Ik zie deze gozer echt een basiskracht worden.

Van de Belt loopt er tot nu toe bij alz een veredelde pupil. Alles gaat te snel voor hem, elk duel mist hij duelkracht. Hij moet de komende tijd wel (veel) stappen gaan maken.

Timber vond ik wel redelijk tot goed op tien; amper balverlies en vaak de goede oplossing. Echter alles moet in een hoger tempo om de tegenstander te ontregelen.
Van den Belt komt voorlopig tekort. Timber valt tegen. Alireza en Dilrosun niet goed genoeg. Stengs, Ueda en Zerrouki moeten aan kunnen haken. Beelen hopelijk ook.
Bijlow, Hartman, Hancko, Geertruida, Wieffer, Paixao en Gimenez goed genoeg.
Dan kom je nog wel het nodige tekort… Zeker nog drie échte versterkingen nodig. Ben erg benieuwd of die er gaan komen…
@FTM vraagje toen szymanski besloot om niet te tekenen had feyenoord toen al een vervanger op het oog vanuit de scouting bijvoorbeeld die krullenbol?
Kutwedstrijd! Kutaankopen!
Timber wegwezen!
Zerrouki trage handelingssnelheid!
Van den belt, utrecht niveau!
Van beelen, geen fysiek komt tekort!
Kortom geen enkel gevoel dat het goedkomt, het wordt strijden om plek 5 met twente!!
Nou als dit elftal CL moet gaan spelen hou ik mijn hart vast.
Even iets geks maar ik denk als trauner terug is dat beelen miss wel op 6 kan spelen natuurlijk veel oefenen maar miss als 2e positie
Wat heb je aan nog een 6 als je zerrouki, wieffer, geertruida en zechiel heb voor die positie?
Hoop dat deze jongen in het elftal blijft.Ben nu al een grote fan van hem .Op termijn nog beter dan Geertruida.Kan hem.op afzienbare tijd vervangen.We hebben geen Nino nodig. Investeer de Euro,s graag aan creativiteit .Ook met 11 tegen ontbrak het aan ideën.Of Ueda op 10 lijkt mij ook wel een optie. Leuke speler.Nu lijkt er helaas niets van op het muddenveld .
Maakte een goede indruk bij een lastige invalbeurt. Zeker toen na de wissel waarbij Hartman vertrok de ruimtes achterin nog veel groter werden. Dus uitverkiezing is wel terecht. Verder was Bijlow goed, Paixão verdienstelijk en Hancko in orde. Dat is een beetje weinig en zeker niet genoeg om te winnen als je ook nog met 10 man speelt.
Zit bij mn zoon in Canada, dus niks gezien, maar ook niet veel gemist hoor/lees ik. Weer gelijk tegen die Limburgers. Baal hier zó van.
k hoop echt op een goede middenvelder @FTM gaat Feyenoord daar nog op zoek / willen ze er nog een gewoon een topper die goals kan maken op 8 en op 10 kan ?
Foutje en keurig opgelost, een 10! Komt goed!
De enige versterking die tot nu toe een prima indruk heeft achtergelaten.
Je maakt een grap? Waardeloos gespeeld die Beelen.
Denk dat jij een grap bent, maar goed kun je blijkbaar niet zoveel aan doen aan gezien je naam” weet ik veel”
@weetikveel

Je moet van ik even niet maken gezien je antwoord
Ben je scheel?

Nog los van het feit dat hij ons een verliespartij bespaart, was hij rustig en overzichtelijk aan de bal. Deze jongen komt er wel.
Er moet een beweeglijke 10 bij en snel!!
@ftm geef ons alsjeblieft wat transfernieuws want van deze selectie word je gewoon verdrietig
Goed gezien door onze scouting/TD om deze jongen te halen. Wat mij betreft verdienen deze mensen meer krediet dan menig "supporter" hier laat blijken. Al 2 jaar hebben zij keer op keer er voor gezorgd dat Feyenoord goed draait. Na 2 mindere wedstrijden (eentje waar we nog niet fit genoeg waren en de andere door een vroege rode kaart) krijgen ze gelijk de wind van voren. Belachelijk en Feyenoord onwaardig.
Deze reactie ga ik onthouden als we er weer een wedstrijd of 3 hebben opzitten met dezelfde resultaten als vandaag en tegen PSV.
Want? Geef het team/directie/technische staf het vertrouwen wat ze verdienen aangezien ze dit met resultaten opgebouwd hebben. En al verliezen we de komende 3/4 wedstrijden ben ik enorm gelukkig met de stappen die we de afgelopen jaren gemaakt hebben.
qqsupport010,

Ik heb alleen hoop als Ivanusec en evt. Sinisterra komen.


Andere reactie (troller) ga ik niet bevvedigen met een antwoord.
En als die 3 potjes wel worden gewonnen, blijf je dan stil zeker? Grootmuil.
Gaat het wel redden deze jongen. Bij Vd Belt zie je dat nog niet
had het tot een maande geleden anders verwacht, maar v/d belt heeft het voorlopig niet, en deze jongen staat gewoon goed te verdedigen, die is over een jaar of twee 25 miljoen waard.