feyenoord-psv-alexandersl-39

Alexander Santos Lima / @alexander.santoslima

Nieuws

Bijlow: "Heel cliché, maar we hebben wel hard gewerkt"

Stan

In de eerste wedstrijd van het seizoen was Justin Bijlow met een aantal belangrijke reddingen weer van grote waarde voor Feyenoord. De doelman slaagde er in de nul te houden, maar het team van Arne Slot wist de wedstrijd desondanks niet te winnen. Na afloop gaat de sluitpost tegenover Rijnmond Sport in op het gelijkspel tegen Fortuna Sittard.

Bijlow is uiteraard niet blij met de 0-0 tegen Fortuna. "Ten eerste is het natuurlijk teleurstellend dat je het seizoen begint met puntverlies in je eigen huis. We komen wel na 25 minuten met tien man te staan. Ondanks dat denk ik wel dat we proberen te blijven voetballen om daardoor kansen te creëren. Uiteindelijk is dat niet gelukt. Het was een wedstrijd met heel veel omschakelmomenten, maar we hebben toch wel wat kansjes gehad, dus jammer dat je puntverlies lijdt."

Door de rode kaart van Bart Nieuwkoop kon Feyenoord niet het spel spelen dat ze wilden spelen. "We speelden wel gewoon met vier achterop. We kunnen niet meer druk zetten zoals we normaal gewend zijn. Als we het wel deden, spelen zijn de bal lang en zijn de ruimtes heel groot. Dus we moesten wel op het goede moment kiezen om druk te zetten. Dat is wel iets wat er verandert als je met een man minder komt te staan. Het is heel cliché, maar we hebben wel hard gewerkt."

Dat harde werken zorgde ervoor dat de Rotterdammers toch tot kansen kwamen. "Zij gaan natuurlijk wat meer druk zetten, maar wat ik net al zei: ik denk dat we gewoon van uit achteruit zijn blijven voetballen en daardoor tot gevaarlijke momenten zijn gekomen. Dus dat is weer iets positiefs, maar het is makkelijker als je met elf man staat natuurlijk."

In de tweede helft zorgde een glijpartij van Bijlow nog bijna voor de 0-1 van de bezoekers. "Dat moment met mij was een beetje miscommunicatie tussen Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen en ik. Maar het was goed hersteld van Thomas, denk ik." De keeper zag sowieso dat zijn ploeg erg slordig aan de bal was. "Ik zag ook nog een bal door het midden waardoor zij konden counteren, met een man extra. Waar het aan ligt? Ik wil niet zeggen vermoeidheid, maar je speelt toch met een man minder. Dus zij kunnen er meer druk op zetten en dus ga je wat meer risicoballen spelen. Dat zijn wel momenten in de wedstrijd dat je gewoon zorgvuldig in de passing moet zijn en niet die kansen weg moet geven."

 

 

Delen

Reacties

Timber en Zerrouki vind ik nog steeds futloos en niet creatief. Ik hoop dat Ivanusec nu snel komt, want die hebben we nodig. Wieffer was ook niet best, maar kan het niet alleen. Beelen viel geweldig in en hebben we zeker wat aan.
Heel cliché, als je wel hard hebt gewerkt, maar toch niet met 3 punten eindigt, dan is er dus een gebrek aan kwaliteit. We maken weer de fout voor kwantiteit te gaan ipv kwaliteit.
Het is hier echt Jantje lacht Jantje huilt hoor
Mag ik nog steeds van sommige hier Timber niet afschrijven of? Wat een drama is dat toch. En wat er ook van gezegd wordt hier. Samen met zerrouki een gruwelijke *** aankoop wat ons 0% verder brengt
Die gaat op de bank terecht komen. Hopelijk nog een paar middenvelders erbij.
Kan wieffer en zerouki en stengs en nieuwkoop er hopelijk ook gaan zitten.zet santi er ook maar ff op
mag je zeggen hoor , ik vind zerrouki ook onbegrijpelijk omdat je met wiefer al een goede 6 had
@FTM het zou een heet weekend worden? Pedersen weg? Idridsi mogelijk in? Dat was het?
Het eerste voorselecteren is gebeurd maar Zerrouki lijkt ook al van de bank.te moeten komen Worden hang en wyrg weedstrijdennsls selectie niet op orde is erg jammer.
Selectie is redelijk op orde, maar in maasgebouw begrijpen ze gewoon echt niet hoe belangrijk Kokcu was en daar een vervanger voor gehaald moet worden, zerrouki is dat gewoon niet oh wacht dat mag je niet zeggen
Bijna 2 jaar later? Lijkt me niet zo relevant nu
Gewoon dit elftal wat tijd geven. Vorig jaar waren we ook ruk tot november. Ja, PSV en Ajax verspilden toen ook veel punten, maar wij daarna niet meer.
Elke ploeg heeft slechte en goede periodes in een jaar. Laat dit dan onze slechte periode zijn. Trust the process.
Dit heeft niets met een periode te maken, Wieffer kan deze rol niet spelen en zerrouki is totaal geen vervanger voor kokcu. Teveel van hetzelfde
Verschil is grootste gedeelte staat er nog.als ik psv zie spelen dan worden ze kampioen.Heb vandaag heel wat wedstrijden gezien en gisteren ook.Feyenoord is wel heel erg slecht.Als je kijkt op het middenveld wie er weg zijn en wat je er koopt poeha ga je wel 3 klassen achteruit.Sommige riepen we gaan het ook laten zien in de cl en worden weer kampioen.Zelfs in de gunstigste loting zie ik feyenoord geen punt pakken en denk zelfs niet scoren.En in de competitie mag je hopen op plek 8.Dit is wel heel erg zwak. Slot heeft teveel macht. Ze halen kkd spelertjes op.Huren ze minteh nou die willen ze nog niet in Staphorst 6.zerouki is gewoon een afbreken als je die naast ori had gezet was die beter dan wieffer.Stengs vergane glorie.geen glimp van de az speler.en nieuwkoop was sl niks maar word ook niks.hartman vraag me af wat die aan t doen was .En santi gaat contract tekenen bij beterbed die ligt graag.Al met al cl niks tezoeken en in de competitie mag je hopen op plek 8.Ivanusec en idrissi alleen schiet je niks op
Weet je..... Met dit commentaar. Wordt fan van psgay zeg.. Kan je juichen.
Misschien moet jij excelsiknor gaan supporten.daar houden ze ook vanmiddelmaat.Jij vond blijkbaar dat ze goedspeelden.
Nee. Ik had ook flink de treiter erin. Maar om er dan met zijn allen met de kettingzaag in te gaan vind ik ook niet horen. Dat is de strekking van mijn post.
Was echt boos en teleurgesteld pffffff komt vast wel weer goed.😂
Werken doen ze bij Top oss en heracles ook. Vertel je trainer gewoon ff dat zn middenveld niet klopt. Slaat helemaal nergens op dit.
Dick Advocaat zou trots geweest zijn
Ff calimero dopje op; salah edine was ongelukkig gisteren, nieuwkoop krijgt meteen rood van de var
Was gewoon niet slim.... Op een positie waar je geen overtreding hoeft te maken, maakt hij die wel. Als het geen rood was, was het geel waardoor hij ook al weer zich moest inhouden.
Had Bart toch wel hoger ingeschat dan dit....
Ik vindt het een goeie aankoop. Maar had hem liever als backup gezien voor een sterkte basis speler
Ik zei tzelfde op reddit en werd door alle neuzen gedownvote. Salah edinne deed bijna tzelfde en t was niet eens een fucking overtreding