Primeur Bevestigd
Luciano Rodríguez | Bron foto @Uruguay op X.com

Afbeelding via @Uruguay op X.com

Transfers

Feyenoord onderhandelde dit weekend door voor Rodríguez

FeyenoordTM

Feyenoord heeft vastgegrepen en niet losgelaten als het gaat om Luciano Rodríguez. De beleidsbepalers van de Rotterdamse club hebben dit weekend met een Uruguayaanse afvaardiging dooronderhandeld over de mogelijke transfer van de aanvaller, die zowel als rechtsbuiten als in de spits uit de voeten kan.

Zoals eerder geschreven is en blijft de deal volledig in leven. Rodríguez zelf heeft al langere tijd zijn zinnen gezet op de transfer naar Feyenoord en het principeakkoord met de speler blijft in stand. Voor Feyenoord is er geen reden om op te geven en de roeping om versterking in de aanvalslinie wordt alsmaar groter.

De club zag Javairô Dilrosun voor enkele miljoenen vertrekken naar het Mexicaanse Club América, terwijl Alireza Jahanbakhsh in de zomer uit contract loopt. Feyenoord gaat zoals geschreven de optie om zijn contract met één jaar te verlengen niet lichten tegen de huidige voorwaarden. De Iraans international is sinds de jaarwisseling vrij om eventueel te praten met een nieuwe clubs, al loopt er nog niets concreets rond hem.

Feyenoord is elk moment van de dag in staat om Rodríguez te strikken, ongeacht dat de winterse transferperiode al voorbij is. De club kan 365 dagen per jaar toeslaan, maar is daarbij wel gebonden aan twee inschrijfperiodes: winter en zomer. De eerste periode is verstreken, maar het heeft er alle schijn van dat Rodríguez de eerste zomerse aanwinst kan worden voor de Rotterdammers.

Onder bewind van algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese is met de komst van Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki al tweemaal eerder voorgekomen dat Feyenoord in de winter concreet werd voor spelers, maar pas buiten de window toesloeg. Beide spelers kwamen in maart en mei 2023 uiteindelijk definitief over. Een dergelijk scenario ligt opnieuw voor met Rodríguez; een deal is nu nóg dichterbij dan het ooit was.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM klopt het dat Charlotte FC zich gaat melden met een bod van ong 10mil?
Geen update van afgelopen weekend? Gingen onderhandelen toch @FeyenoordTM
Als deze deal al voor het einde van het seizoen rond komt kan er dan gelijk gewerkt worden aan zijn werk en verblijfsvergunning. Of kan dat pas wanneer zijn contract in gaat vaak is dat per 1 juli. Zou lekker zijn als ie al gelijk de 1e week van de voorbereiding al kan aansluiten kan ie ook gelijk heel die voorbereiding mee doen.
@FeyenoordTM zijn er nog andere clubs op de loer om hem te kapen
Voor nu geen enkele club zo concreet als Feyenoord, zo ver ik blind kan gaan op wat ze in Uruguay zeggen
@ftm gaat Feyenoord nog voor het aflopende contract van Sambo of Babadi?
Waarom zou Feyenoord de afdankertjes van psv moeten contracteren? Dat is zo onvolwassen klein denken.
Babadi was echt goed in de JC schaal
Denk dat het veel beter is als deze speler in nieuwe seizoen kan aansluiten. Kan hij mooi de hele voorbereiding meemaken. Hoop dat we daar ook nog goede centrumverdediger kunnen ophalen.
Ik weet er anders ook nog wel eentje een cv dacht je van die wouter goes van az??
Had beter kunnen zeggen een linker centrale verdediger, want vind Beelen ook prima. Denk echter dat Hancko niet te houden is.
Die zie ik juist voor de plek van hancko beelen en dan een goede rcv maar wie weet wat de toekomst brengt.
Dit is top, als die in de zomer komt. Is het voor het eerst dat een speler uit zuid-amerika direct bij het begin van de voorbereiding kan aansluiten. Dus die kan wedstrijden spelen etc, dan kan je gewoon per juli al gebruik van die jongen maken
Pedersen komt terug en daar ben ik niet rouwig om. Die brengt weer een beetje pit
Ja en kasanwirjo schijnt ook niet heel slecht te draaien daar.
Ze mogen van mij wel meer transfers regelen voordat spelers kunnen worden ingeschreven. Met een beetje pech word je derde en moet je voorronde CL spelen. Met de interesse in onze spelers en een EK voor de boeg, is het zaak je selectie zo snel mogelijk op orde te hebben
Hoe is het met contract verlening van Sauer?
Kunnen we de winterse transferperiode dan met terugwerkende kracht toch een beetje als geslaagd beschouwen als dit komende week bekend gemaakt word?
Misschien wel.
Al hadden we hem er beter nu al bij gehad, voor dat half jaartje "wennen".
Ben benieuwd of Walemark nog een kans krijgt vd zomer
Wij hopen dat dat het volgende artikel wordt ;-)
@FeyenoordTM als deze deal door gaat waar het alle schijn van heeft, kan je dan aan ons delen wat de moeilijke struikelblok was van deze overgang.
Daar heb ik al uitgebreid over geschreven, en als ik daar weer over begin worden weer mensen helemaal wild om wat objectieve, feitelijke juistheid. Geen zin in dat emotionele gezeik, maar je kan het teruglezen.
Oke top dan heb ik het over het hoofd gezien Dankje.
staat hier in: https://1908.nl/artikelen/winterse-rodriguez-deal-van-de-baan
Het ligt gelukkig niet gevoelig ;-)
Blijf het bijzonder vinden dat we telkens zó dichtbij zitten maar nog geen definitief akkoord hebben in deze deal. Wat is nou het grootste obstakel? De transferrechten misschien?
Van mij mag Daan Rots wel komen. Erg goed talent waar nog veel rek in zit. Goed aan de bal, kan een mannetje passeren en heeft overzicht.
@FeyenoordTM verwacht je komende dagen een akkoord? Of duurt dit langer.
@FTM is Sahraoui een speler die men binnen Feyenoord goed in de gaten houdt of vraagt Heerenveen daar teveel voor?
Zeker, maar nu niet concreet aan de orde. Spelert prefereert Feyenoord boven Ajax en PSV.
Komt een hoop dreiging vanaf. Enig idee wat de vraagprijs is van hem? Rond 10 miljoen?
Heerenveen heeft geloof ik een bod van 7 miljoen van Lille afgelopen winter afgewezen dus zal wel rond de 10 miljoen liggen ja.
Is er dan wel een keer naar hem geïnformeerd door Feyenoord aangezien Feyenoord weet dat hij een voorkeur heeft voor ons?