Primeur Bevestigd
Luciano Rodríguez | Foto via @Uruguay op X

Foto via @Uruguay op X.com

Transfers

Rodríguez persoonlijk rond met Feyenoord

FeyenoordTM

Feyenoord heeft aan het einde van de winterse transferwindow een principeakkoord bereikt met Liverpool Montevideo-aanvaller Luciano Rodríguez (20). In Rotterdam ligt er ondertussen een meerjarig contract klaar ter ondertekening.

Hoewel de club en de speler er zelf al in hoofdlijnen uit zijn, moet een akkoord tussen Feyenoord en Liverpool Montevideo nog wel volgen. De onderhandelingen tussen de clubs bevinden zich in een vergevorderd stadium. Het gaat momenteel alleen nog om de laatste details, zoals de hoogte van de transferrechten.

Alleen overige concurrentie kan nog roet in het eten gooien voor de mogelijke deal van Luciano Rodríguez, die momenteel in Venezuela actief is met het onder-23 elftal van Uruguay ter kwalificatie voor de Olympische Spelen. Dinsdagavond 21:00 uur (Nederlandse tijd) speelt het jeugdelftal van zijn land tegen de leeftijdsgenoten van Peru.

Feyenoord en Liverpool Montevideo hebben tot donderdagavond 23:59 om alle formaliteiten af te wikkelen; na dat tijdstip sluit de Nederlandse transfermarkt. Bij urgentie overweegt Feyenoord af te reizen naar Zuid-Amerika om de inkomende transfer af te ronden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik gooi het hier nu, of er komt een eredivisie speler of helemaal niemand. Niet negatief bedoeld maar de selectie is goed zat om sws 2e te worden en de beker te winnen heb vertrouwen in nieuwkoop en ivanusec die gaan echt schitteren 2e seizoenshelft.
Lees net dat Ajax treuzelt met Rijkhof. Daar ben ik nu met Rodriguez ook zo bang voor. Dat er een club is die hem kaapt voor ons.
Ik heb gehoord dat Feyenoord driouech in de gaten houdt klopt dat?
Ergens een stream te vinden van Uruguay u23?
Mijn verwachting is dat Slot snel gaat teruggrijpen op Alireza als rechtsbuiten. Schiet toch vaker op doel en is kopsterk.
Ben benieuwd hoe snel we hem in de kuip kunnen bewonderen als hij komt ? Gezien werkvergunning en integreren.
En dan lees ik dit elders;

Als Feyenoord erin slaagt Luciano Rodríguez te strikken, hoeven de fans niet te verwachten dat hij dit seizoen veel impact maakt. Martijn Krabbendam, clubwatcher voor Voetbal International, geeft aan dat de twintigjarige aanvaller een halfjaar de tijd krijgt om te wennen.

Kwantitatief zit Feyenoord op de flanken al ruim in zijn jasje. "Rodríguez is niet voor nu", benadrukt de journalist. "Deze speler komt en moet eerst wennen. Hij moet zijn werkvergunning krijgen, dat gaat een tijd duren. Dan moet hij zich aanpassen aan de manier van spelen en trainen, de cultuur in Nederland... Je bent maanden verder, dit is een aankoop voor volgend seizoen."
Tja, logisch verhaal toch? Jonge spelers uit Zuid Amerika staan er nooit meteen het eerste half jaar. Mooie speler voor volgend jaar dus, wanneer Jahanbaks, Dilrosun en misschien wel Paixao weg zijn.
Krabby is ook een mooie luie journalist zeg.

Inmiddels lepelt hij bij elke buitenlandse transfer standaard het verhaal van Frank Arnesen op en brengt hij het als nieuws.

Je moet natuurlijk wel per speler kijken 👀 of ze er direct staan of niet. Direct verwachten dat hij er 20 inlegt is overdreven maar deze jongen afschrijven voor de rest van het seizoen is een hele luie take.
Aanpassen lijkt mij altijd nodig, systeem, team genoten klimaat etc. Betekend niet dat hij zich wellicht sneller onderscheidt dan verwacht en wellicht met inval beurten en sneller is dan je denkt. Sommige zijn geboren om te voetballen.
Hij komt, hij komt, de lieve goede Luciano Rodríguez!!!!!

Voorgevoel....binnen 24 uur een It's happening 💪
Is er nog belangstelling voor Driouech of gaat die van Rotterdam NB naar de lampjes???
Enige probleem is dat die verk vergunningen uit zuid Amerika zo lang duren
Hoe werkt dat? En hoe verhoudt zich dat tot EU spelers?
EU spelers hebben geen werkvergunning nodig. Dus logischerwijs gaat dat een stuk sneller
Volgens mij heeft deze vriend ook portugese nationaliteit dus kunnen we daar van profiteren.
Dat zou een hoop schelen ja.
Ik dacht dat ik in een eerder artikel had gelezen dat zijn werkvergunning eerst verkregen moet worden, maar kan dat niet meer terugvinden. Ik zal het waarschijnlijk verward hebben met een andere spelern of ergens in de comments gelezen.
Ja bent in de war met Guga (bericht van enkele dagen geleden).
Bij Santi was het binnen een week geregeld. Bij Paixao zat tussen presentatie en visum binnen hebben 8 dagen.
Dat valt dan toch reuze mee?

8 dagen wachten tov 0 dagen voor een EU speler scheelt hooguit 2 wedstrijden.
De methode te Kloese wordt steeds duidelijker. 1) Leg netjes contact met de voetbalclub in kwestie. 2) Leg contact met de speler en kom tot overeenkomst over het "plan" dat Feyenoord met hem heeft 3) Doe een laag eerste bod dat wordt afgewezen 4) Open gesprekken met nog een aantal "targets" en zorg dat de "plenty of fish" aanpak doordringt tot de club van het target 5) verhoog het bod tot de onderkant van reeel 6) wordt het eens met de speler zelf 7) Gebruik de overeenkomst met de speler om, neerwaartse, druk te houden op de prijs. 8) Close de deal!

In al deze stappen blijft het belangrijk dat er weggelopen kan worden als de realiteit van Feyenoord dat gebiedt. Het is een prachtige combinatie van de Harvard methode: "Getting to Yes" en de vismarkt. Ik kan er met enorm genot naar kijken en zie uit naar een documentaire op Feyenoord Eén.
Mooie analyse. Wat hem specifiek ook helpt bij deze transfers is zijn Spaans en ervaring in de regio.

Denk wel dat dit met name werkt en geldt voor de onderhandelingen met buitenlandse talenten uit de 'mindere competities'. Wanneer je kijkt naar de transfers van Zerrouki en Timber en Stengs is er weinig prijsdruk te zien in de aankoopprijs.
Die "prijsdruk" ligt daar dan vooral in de sterke voorkeur die de spelers uitspreken om naar Feyenoord te komen. Dat schaaft zo hier en daar toch ook weer een miljoentje weg.
Stap 8) Transfer deadline is verlopen en Feyenoord staat met lege handen.

Te Kloese heeft zich nog niet bewezen als zijnde ‘doorpakker’
Pfffffffff. Heb je hem weer. Hier heb je aandacht. Blij?
Op fr12 doet hij dat ook hoor :-) Daar lachen we hem maar wat uit want niemand neemt hem serieus. Zou ik je ook aanraden
Aan wie is het oordeel of hij zich bewijst dan? Als hij niet doorpakt zal daar een reden voor zijn.
Bitello en Nino spelen nu in Rusland, maar ik vraag mij af of daar ook op doorgepakt had moeten worden zoals velen soms dachten (inclusief ikzelf). Aan Timber heb je een meer dan prima 8 en ik denk dat Beelen meer hersens en inzicht heeft dan Nino op termijn. Dit lijkt mij een prima voorbeeld om niet door te moeten pakken. Als Trauner, Hancko of Geert weg was gegaan was het wellicht een ander verhaal, maar dat is dus niet zo en moet je er dus vanaf kunnen zien. Die twee Brazilianen zijn overduidelijk door geld gedreven want anders kies je voor Europees voetbal ipv anoniem in het koude Rusland spelen. Die mentaliteit kunnen wij sowieso niet gebruiken nu.
Wat een onzin. Te Kloese laat zich keer op keer gelden. Zowel bij aan als bij verkoop.
Dat dacht ik ook tot ik mijn oogkleppen afdeed.

Te Kloese is een prima algemeen directeur maar ik denk dat er toch een externe technische directeur erbij moet komen.
Hebben we misschien de jonge Tanane binnen?
Op dit moment zal het daar wel laat in de avond of nacht zijn. Komende uren dus wrs geen nieuws. Scheelt weer een hoop inlogwerk😅
Haha, we spreken niet alleen Uruguayanen
Klopt 4 uur eerder dus op moment van schrijven 6 uur lokale tijd.
Ik hoop dat het snel rond is , Benfica die ook voor hem in de makrt is heeft zojuist haar 2e spits verkocht voor 10’miljoen exclusief bonussen
Al eerder gezegd, die gaan hem kapen
Daar ben ik niet bang voor een contact van mij zit goed in die club en die hoor ik er geen woord over spreken.
Die hebben nog 3 spitsen met Tengstedt, Cabral en Leonardo. Rechtsbuiten zitten ze ook goed bezet met Di Maria, Rollheiser en Neres
Benfica is helemaal niet in de markt voor Rodríguez, als je het allemaal hebt gelezen. Interesse (hebben ze voor honderden spelers) betekent geen concrete zaak, zoals bij elk gerucht.
Duurt allemaal weer veel te lang te kloesse had daar al lang zelf moeten zijn. Je heb al miljoenen geïnvesteerd en die zitten allemaal op de bank wat ook ongelooflijk is... Met deze selectie ben je tegen roma volledig kansloos
Slot heeft al paar x gezegd dat hij zijn wensen al 2 maanden geleden jenbaar heeft gemaakt. Dan had deze jongen al meteen na kerst kunnen komen en acclimatiseren en op trainingskamp meegekund. TeKloese wacht weer erg lang. Slot was geirriteerd dat hoorde je duidelijk afg zondag en terecht.
Overigens is die TeKloese niet geschikt om spelers toe te spreken. Wat een deceptie met Kiprich was dat.
Draait allemaal om momentum / timing in de markt. Is allemaal makkelijk zeggen als je nergens van af weet, maar geduld is in zulke deals het belangrijkste
Als dat wachten 2 miljoen scheelt dan is het de moeite waard.
Alsof Rodriguez nu al het verschil gaat maken tegen Roma... als hij er dan überhaupt al bij is. Daarnaast kost het onderhandelen gewoon tijd, zeker als we niet al te veel te besteden hebben.
Hij zal waarschijnlijk niet eens in actie kunnen komen door het wachten op een werkvergunning
@FeyenoordTM wanneer kunnen we een update verwachten over Mbabu of Assignon?
https://x.com/1908nl/status/1752083607789752426?s=20
Laat de broer van Boulahrouz maar aanrukken!
Die is er gisteravond al geweest op Twitter
Sterk aan de bal, schieten met zowel linker als rechterbeen, snel en ook nog een vrije bal in huis door zijn trap techniek.
Kopen die man! Maar als ie 20 is ben ik het ook 😉
We hebben er alleen voor te zorgen dat er genoeg arepas en empenadas zijn met een lekker bakje sancocho en dan komt hij wel.
Nou ben benieuwd. Blijf het frappant vinden dat van de 80 buitenspelers er geen een rendeert.
Denk meer dat het aan de tactiek / manier van spelen ligt dan aan de spelers zelf.
Ivanusec is er pas net, Dilrosun is nergens geslaagd, Minteh is pas een jaar prof, Paixão heeft in Slot's systeem al laten zien te kunnen renderen, Sauer is net 18 en Alireza heeft al jaren het niveau niet meer. Onzin om het op het systeem af te schuiven. Het is simpelweg een zorgwekkend gebrek aan kwaliteit.
Je bedoelt de tactiek die ons tot een finale van de Europacup heeft gebracht, kampioen heeft gemaakt en waarmee we nu tweede staan in de eredivisie en overwinteren in Europa? Bedoel je die tactiek? Want het voelt nu net of je liever dit allemaal inlevert voor beter renderende buitenspelers. Ik kan je wel zeggen: ik niet.
Even voor de duidelijkheid, en misschien is het hier al vermeld, maar het account "superieur" is overduidelijk een ajacied.

Lees rustig al zijn irritante reacties, daarnaast zijn uiterst bewust gekozen arrogante naam en de optelsom is gemaakt.

Zou 1908.nl hem aub in de gaten willen houden en zonodig lekker wegjorissen hier. Erger me groen en geel aan die pipo.
Groen en geel, ben je soms voor ADO? 🤭
Eerlijk je kreeg mij aan het denken.
Wel dad joke maar oke moet kunnen
Eerlijk gezegd ik weet niet wat het is maar het is zoiezo een grote zuur boel momenteel. Allemaal haat en negativiteit ook na gisteren heb en de grote shit gelezen over alles en iedereen.
Ik heb er wel een goed gevoel over de huidige concrete spelers.
Mensen zijn snel verwend en onrealistisch. Ze zijn blijkbaar compleet vergeten waar wij vandaan komen en dat stappen zetten soms meer tijd kost dan we allemaal zouden willen. Heb weleens de indruk dat een deel Feyenoord pas sinds kort volgt en de echte ellende uit het verleden nooit hebben meegemaakt.

En dan durven sommigen het woord kritisch in de mond te nemen. Nog geen 5 jaar geleden moest je ze uitleggen dat bepaalde spelers zwaar tekort kwamen voor de echte top en dan werd je voor gek verklaard. Het niveau spelers dat tegenwoordig niet eens een plaats op de bank zouden hebben bij ons.
Vertessen was ook persoonlijk akkoord maar nu trekt psv daar ook ws stekker niet helemaal vergelijkbaar maar bedoel maar te zeggen zegt wel wat maar kan zeker nog mis gaan. En dan zijn er vele hier weer teleurgesteld
Maar dan is iedereen nog wel op de juiste wijze geïnformeerd over heel het Rordríguez-proces, en daar gaat het ook om natuurlijk
Dat is zeker waar maar ik hoop geen gelijk te krijgen maar mijn gevoel zegt dat uiteindelijk allemaal net gaat lukken.FTM hoeveel procent kans van slagen geef jij het
Voor hoeveel seizoenen ligt er voor deze held een contractklaar?
Hoort u nog, als dat nu gedeeld wordt komt club X met 'oh, bij ons kan je je langer verbinden'
Oh oke, bedankt voor je reactie!
Als ze hem al zo lang serieus volgen en in hem geloven neem ik aan dat het minimaal 5 jaar is.
Ja minimaal, maar ik denk eigenlijk wel 10.....
Vertelt de zaakwaarnemer dat niet gewoon aan andere clubs?
Nee, die wil ook dat zijn cliënt de stap naar Feyenoord maakt
Jij wilt te veel weten op dit moment. Later meer….
Op beelden die van hem te vinden zijn lijkt hij net als ivanusec snelheid te missen.
We hebben al genoeg snelheid ik wil iemand die zn man kan passeren en goals kan maken.
Klopt aan alleen snelheid heb je niks. in het moderne voetbal heb je spelers nodig die op de flanken hun tegenstanders passeren en goals maken. Maar dit moet wel op een hoge intensiteit en snelheid gebeuren. Dat mist ivanusec en ben bang dat Rodriguez dat ook mist.
Rodriguez is sneller dan je denkt, echt veel sneller dan Ivanusec
Okee, dat zou wel top zijn! Heb je hele wedstrijden van hem gezien of een compilatie die ik nog nie gezien heb?
Lijkt me inderdaad niet erg snel en ook weinig diepgang. Ziet er uit als een prima talent, maar vraag me af of dit het type speler is dat wij echt nodig hebben. Sini, Danjuma zijn gewoon andere type spelers
Ik vind die wintertransfer uit zuid amerika maar niks. Voordat ze werkvergunning binnen is, is het al mei. Het was beter geweest als ie in de zomer instroomt dan heb je er tenminste op korte termijn nog wat aan.
Mei? Nee zeg maar gerust Augustus...nee wat...December!!!

Man man man.....
Nu sorteer je alvast voor op volgend seizoen. Waar Jahanbakhsh en Minteh sowieso vertrekken. Wanneer je een speler uit intercontinentale landen haalt, kan je een aanpassingstijd verwachten. Nu kan je hem die tijd geven tot de zomer (en het zou mij niets verbazen wanneer hij al snel in de basis staat)
Nu kan je juist zo'n speler halen. In de zomer heb je misschien wel 10 clubs die hem willen hebben. Maar op korte termijn heb je er idd meestal niet veel aan. Maar hij kan wel alvast een half jaar aan het leven en het voetbal hier wennen.
@FeyenoordTM is de kans ook nog aannemelijk dat williams kan komen als Ivoorkust wordt uitgeschakeld?
Sorry.. zie nu pas je reactie op iemand anders
Die komt niet als je 15 miljoen moet betalen en maar 30% van de transferrechten.
Gaat hij dinsdag spelen ? Dan is blessure toch ook nog iets dat roet in eten kan gooien?
Is Ivanusec definitief geflopt en hoe heeft dat in godsnaam kunnen gebeuren ?
Sinisterra was het eerste jaar ook niks en Timber was vorig jaar ook slecht en nu een van de dragende spelers. Die jonge komt er wel.
Heeft tijd en vertrouwen nodig. Prima speler, basiskracht in Kroatisch elftal. Veel tegenslagen gehad dit seizoen tot dusver. Belangrijk dat de Kuip hem steunt!
@FeyenoordTM Ivoorkust op rand van uitschakeling Afrika Cup, zie jij Feyenoord zich ‘weer’ melden voor Williams
Blijft een optie, kan weer concreet worden
Snap t überhaupt niet. Ze hebben vijf backs op rechts. Maar lijkt mij dat hier helemaal geen geld voor is, en al helemaal niet als deze knakker uit Uruguay komt.
Knakker uit Uruguay wordt (deels) extern gefinancierd toch?
Zoiets dacht ik gelezen te hebben
Zal je altijd zien ...die Stade Rennes gozer dan maar...
Iemand die weet of deze jongen er op korte termijn zal staan en waar zijn kwaliteiten liggen ten opzichte van de huidige buitenspelers?
Zijn kwaliteiten liggen vooral in zijn trap en standaardsituaties. Verder vind ik hem ook rap op de eerste meters en vrij dynamisch, met een goede aanname. Uiteraard zal hij moeten aanpassen betreft intensiteit, druk zetten, etc.
Zouden we eindelijk ook eens wat rendement uit corners kunnen halen . Goede trap heeft hij zekers !
Dat weet je nooit zeker, een transfer is altijd een gok. Een mens is natuurlijk geen machine. Maar de voortekenen klinken goed.
@FeyenoordTM je geeft aan dat andere clubs nog roet in het eten kunnen gooien. Hoe groot acht je de kans dat dit daadwerkelijk gebeurt of komt dit rond?
Dat er bij ons wat moet gebeuren op de vleugels is duidelijk! Ik juich zijn komst toe, zeker ook gezien de tot nu toe verstrekte statistieken m.b.t. Rodriguez. Onze scouts hebben zich heus goed laten voorlichten.
Ze wachten nog op het botonderzoek ter controle van zn leeftijd...
Geloof me, dat zeker niet. Uitgebreid en zeer intensief gevolgd. Eerste geopperde scoutingsaanwinst voor het eerste van Feyenoord, afkomstig uit het buitenland, sinds Dávid Hancko. Het heeft lang genoeg geduurd.
Wil niet meteen sceptisch reageren, maar zou toch even zijn geboortedatum controleren. Ziet eruit als 35, niet als 20. Hopelijk een aanwinst!
Zolang hij maar fris uit zijn ogen kijkt.
Persoonlijk akkoord zegt wel iets toch? En zeker als ze al close zijn en het nog om details gaat.
Oei...dat klinkt toch wat minder hoopgevend dan ik dacht...

We zullen zien!
Pff. Dat gaat dus nog 2 dagen zweten worden op de werkvloer. Zou echt een geweldige versterking zijn dit..
Persoonliijk rond houd in dat hij van zijn club mag gaan praten toch, dan is een akkoord ook niet ver meer weg lijkt me
De verkopende club moet toestemming geven om met de speler te praten
En als dat zo ver is dan zijn de clubs er bijna uit
Ik denk dat vandaag het rond zal komen
Prima, opnieuw een jong talent voor de toekomst vastgelegd en hij kan mooi dit voorjaar vast wennen voor komend seizoen,
Enig minpuntje is dat hij uit een ander werelddeel komt. De mindere periode van Giminez heeft volgens mij namelijk alles te maken met zijn overvolle agenda door interlandverplichtingen waardoor zo’n jongen mede door het vele reizen nauwelijks tijd heeft om even helemaal bij te tanken.
Wel jammer dat je niet dat geld dan spaart en. voor een buitenspeler gaat die er wel. gelijk. staat
Dat kunnen wij ons niet veroorloven.
Volgens mij vooral met de druk vanuit Mexico om Feyenoord te verlaten voor een topclub
Dat niet, want hij speelde fantastisch, maar die jongen heeft veel te weinig rust gehad.
Ja dat is precies wat ik ook al heb gezegd.
Die jongen mist gewoon scherpte omdat hii door die goldcup geen vakantie heeft gehad en dan dat reizen met die jetlags zou iederen vroeg of laat ook opbreken.

Wel bizar hoe sommige medesupporters gelijk weer over die jongen praten🫣
@FeyenoordTM mooi nieuws zeg! Verwacht je nog dat er een rechtsback bij komt of wordt dit lastig? Zou tegen Roma toch liever Geertruida cv zien ipv Trauner..
Versterkingen die er direct staan bestaan vrijwel niet. Een club goed runnen is altijd voor de lange termijn, niet met het oog op bijvoorbeeld een komende tweedtrijd met Roma.
Iemand die hem vaker aan het werk heeft gezien?
Clubs moeten dus nog wel akkoord raken, hè! Maar zeker mooi nieuws.
Ja tuurlijk, maar dat je met zo'n speler rond komt zegt wel wat
Maar is dus. wel. meer een speler voor de toekomst althans volgens krabbedam
Verwacht jij dat het rond gaat komen @FeyenoordTM en vragen ze echt 15.0000 euro?
Als ze 15k vragen wil ik hem ook wel financieren hoor haha
zou mooi zijn als ze zo weinig zouden vragen
Vragen en krijgen is iets totaal verschillends. Coritiba vroeg 12 miljoen voor Paixão en ze kregen de helft.
Ben wel bang dat deze knul er pas komend seizoen staat. Wennen enzo en andere cultuur maar we houden hoop. Blij mee
Tuurlijk, een nieuwe speler staat er vrijwel nooit meteen. Een club goed runnen doe je met het oog op de lange termijn. Eerst maar eens verhuizen, acclimatiseren en dan een paar keer invallen.
Laat je horen voor een D. te kloese masterclass
Scouting hoor haha, Dennis hoeft alleen maar de telefoon te pakken
  • 1
  • 2