Primeur Bevestigd
Jens Toornstra Thomas van den Belt (VK)

VK Sportphoto • Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord bezig met PEC Zwolle-revelatie Thomas van den Belt

FeyenoordTM

Feyenoord is druk bezig met de komst van PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt (21). Dat melden Zwolse ingewijden via het tipformulier aan deze site.

Hoofdtrainer Arne Slot liet na afloop van het Eredivsieduel tegen NEC (2-0) aan de media weten dat versterking op het middenveld deze window nog gewenst is. “Mats Wieffer en Quinten Timber hebben recentelijk blessures gehad. Ook gaan we Orkun Kökçü een keer door een schorsing missen.” De oefenmeester wenst al langere tijd versterking die er direct kan staan.

"Maar als dat niet haalbaar is, dan vinden wij dat we qua aantallen echt wel iemand anders moeten halen. De komende dagen zullen moeten aantonen of wij die directe versterking kunnen halen. Hebben we er het geld voor om dat voor elkaar te krijgen? Als dat niet zo is, ga je kijken naar jongens die wél betaalbaar zijn. Dat zijn dan over het algemeen de wat talentvollere jongens. Dan kijken we of dat dan de manier is om het elftal verder vorm te geven."

En dus is Feyenoord uitgekomen bij Keuken Kampioen Divisie smaakmaker Van den Belt, die vorige week nog werd uitgeroepen als beste veldspeler van de periode. De middenvelder nam een Bronzen Kampioensschild in ontvangst. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Van den Belt een marktwaarde van €650.000.

Afgelopen vrijdag liet Arne Slot zich wederom op de persconferentie uit over de gewenste versterking op het middenveld. "We zijn bezig met een middenvelder. Of dat gaat lukken is het tweede, want dat is bij Feyenoord altijd maar de vraag. Wij zijn namelijk niet in staat om, net als andere clubs waarmee wij in concurrentie zijn, meerdere miljoenen neer te tellen. Het is nog niet zo ver dat we zeggen: Het kan elk moment gaan gebeuren. Maar dat we bezig zijn, is helder."

De Rotterdammers zijn vol in onderhandeling met Keuken Kampioen Divisionist PEC Zwolle, waar de 1.81 meter lange Van den Belt tot medio 2025 onder contract staat. Van den Belt speelde dit seizoen al tweeëntwintig duels voor de KKD-koploper, waarin hij negen maal trefzeker was en vier assists afleverde.

mk2111121256649

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als we naar dit soort garnituur gaan graaien kunnen we net zo goed ons toptalent Milambo doorschuiven
Mag de veters van van den Belt niet strikken
Hou toch op man. Zie vd Belt om de 2 weken spelen. Domme draver.
Wat is de gedachte hierachter? Als je dit talent (want dat is het zeker) vastlegt, zou het nl het slimst zijn om hem het seizoen in Zwolle af te laten maken, maar dan heb je er dit seizoen dus verder niks aan. Als je hem nu meteen naar de Kuip (en 1908) haalt, stagneert zijn ontwikkeling want het is aannemelijk dat hij dan niet veel aan spelen zal toe komen. Zoals Wieffer na zijn herstel ook niet veel speelde tot de blessure van Timber.
Gezien de nu al beschikbare spelers vind ik het 'brede bank-argument' niet overtuigend. Als je tijdens deze window een speler haalt moet hij OOK direct iets toevoegen, naast meer poppetjes om me te spelen voor de trainer-coach.
Als eerder gezegd op dit forum, een meer controlerende linkspoot op het middenveld erbij was een echte toegevoegde waarde geweest. Dan krijg je niet alleen in getalsmatig meer mogelijkheden maar ook qua veldbezetting.
Nogmaals Thomas van den Belt is echt een talent en hij kan fijn iedere dag met ome Arne meerijden naar de training maar is het in januari 2023 een logische, c.q. noodzakelijke versterking? Een echte zelfstandige TD, dáár worden we wijzer van! Daar raak ik meer en meer van overtuigd.
Ik vind trainen op een flink niveau hoger niet per se stagneren in je ontwikkeling. Hij zal een half jaar krijgen net als Mats. Hij gaat leren om om te gaan met druk en werken op topniveau. Ik denk dat dat meer toegevoegde waarde heeft, dan dat je onder je niveau blijft voetballen in de KKD.
Waar heb je het in hemelsnaam over? Het is juist ideaal om zo’n speler nu al te halen. Gaat z’n speeltijd krijgen en kan een half jaar wennen aan de intensiteit en handelingssnelheid. Net als Wieffer, die is er ook niet bepaald slechter van geworden en heeft zich ontwikkeld.
Wat is de gedachte hier achter?
Hem binnen halen voordat een andere top club dat doet, of voordat hij naar een subtopper gaat en over 2 jaar tig keer zoveel kost. Ja je kan wachten tot hij een beter niveau heeft, maarja daar zal je dan ook voor betalen, of erger nog je kan hem niet meer halen. Wiefer is juist een goed voorbeeld dat je optijd toe moet slaan. Van hem werd ook verwacht dat je het eerste jaar niks aan hem zou hebben, maar kijk hem nu.
Ook in januari 2023 moet je aan het lange termijn denken. Niet nu ineens spelers gaan halen puur voor het halen en omdat een andere deal niet doorging.
@LuisSinesterra
Je kunt hem ook overnemen en het seizoen af laten maken in Zwolle.
@Markonia
Je gaat voorbij aan het feit dat er nu ook al een behoorlijk aantal spelers niet of nauwelijks speeltijd krijgen waar je een voor Feyenoordbegrippen forse afkoopsom voor betaald hebt. Nu mede door de chaos bij Ajax en de verkopen van PSV er een reële kans op de landstitel is en het feit dat er toch al een relatief jonge selectie is, is er alle reden om voor nu juist alle prioriteit te geven aan de korte termijn van nu tot en met competitiewedstrijd nummer 34.
@FRQQ93
Ik denk dat juist voor een speler als Van den Belt het spelen om de hoofdprijs in de KKD nu leerzamer is dan het trainen bij Feyenoord. Juist vanwege de stand op de ranglijst van PEC Zwolle gaan ze tegen veel verdedigende ploegen spelen. Daar kan hij iets van leren wat hij later bij Feyenoord kan gebruiken en wat je, hoe hard je ook je best doet, nooit op die manier kunt simuleren op een training.
Afgelopen periode de beste speler vd KKD. Bekende voorgangers met deze prijs:
Frans Thijssen, Thomas Buffel, Huntelaar, Keisuke Honda, Arne Slot, Jahanbaksh, ***** en Dallinga. Zo'n prijs is zeker geen garantie maar als je hem als jonge speler krijgt, heb je wel potentieel om de ED top te halen.
Antonucci en Sleegers hebben deze prijs ook gewonnen, dus inderdaad zeker geen garantie voor succes...
Neemt geen penaltys en dan alsnog 9 doelpunten als dm / cm, dat zegt op zich wel iets over het niveau ontgroeid zijn.
Heerlijk schot heeft hij in de benen inderdaad. Gaat hem wat makkelijk af, heeft vorig seizoen ook al 30 wedstrijden in de eredivisie gespeeld
Wat dat betreft misschien al wel meer ervaren dan Wieffer zelfs.
Waar blijft Mannsverk?? Die wilt graag en is een CVM talent
Ik voelde al aan dat Feyenoord met een verrassing zou komen. Voor Zerrouki wilden ze nog wel een financieel risico nemen, maar voor de andere mensen op de lijst niet. Toen zijn ze maar in de andere lijst, met goedkopere, talentvolle alternatieven gaan snuffelen. Wat ook wel begrijpelijk is. Nu kunnen we nog wat langer sparen voor wat routine ;-)
Na afketsen Zerrouki bleek dat met de doorbraak van Wieffer en het sneller dan verwachte herstel van Timber een ervaren kracht minder noodzakelijk was.
Het is een grote stap van eerste divisie naar top eredivisie. Maar hij hoeft er niet direct te staan. Geef hem de tijd, hopelijk zit er nog rek in. Dat is afwachten, net als met die jongen die van Groningen is gekomen. Maar is gezien het bedrag zeker gokje waard.
Slot zei in de persconferentie na NEC thuis nog dat we iemand nodig hebben die er WEL direct staat...
deze jongen heeft wel al een seizoen eredivisie ervaring dat scheelt
Misschien Toornstra terug halen.....
Toornstra hoefde niet weg he. Die koos er zelf voor omdat hij meer wilde spelen.
Mmm. Wel opvallend. Je wil iemand die je direct in kunt brengen als Kokcu geschorst is, wieffer moe, timber geblesseerd etc. Je zou zeggen dat een talent uit de eerste divisie niet iemand is die dat binnen een paar weken op een goede manier kan gaan opvullen. Je speelt nu voor het kampioenschap en CL geld, dan mag je ook wel huren met het oog op de korte termijn. Daarnaast moet het budget wel hoger zijn dan Slot beweert. Als je het geld voor Kasanwirjo aftrekt van het budget voor zerrouki blijft er nog circa 5 miljoen over. Aan de andere kant snap ik het aantrekken van zo'n speler wel vanuit het oogpunt dat je investeert in de toekomst en als hij volgend seizoen, of het seizoen daarop basisspeler wordt, je er uiteindelijk gigantische winst op kan maken. Hij kost waarschijnlijk niet veel meer dan een ervaren huurspeler die na een half seizoen weer weg is. Als het niet een tweede wieffer blijkt te zijn die na een half seizoen al volwaardig basisspeler is, dan hoop ik dat er van de zomer wel voor een speler wordt gekozen die er direct staat en kan concurreren met Wieffer.
Dit is toch meer een defensieve middenvelder als roulatie voor Wieffer. Kan je Timber meer gebruiken als 8 en je hebt bullaude ook nog.
Hij heeft vorig seizoen ook al 30 wedstrijden in de ED gespeeld en is dit jaar echt doorgebroken met voor een defensieve middenvelder geweldige aanvallende statistieken. Als invaller kan hij prima een vermoeide Wieffer of Timber vervangen zodat zij minder snel geblesseerd raken.
Statistieken zeggen me niet zoveel bij een eerste divisie speler. Het gaat om zijn handelingssnelheid. Overigens geeft het wel vertrouwen dat Slot van zijn kwaliteiten overtuigd is. Ik vind niet dat Slot de voornaamste stem moet zijn bij transfers, zeker niet vanuit het buitenland. Maar Slot kent hem heel goed, ook al vanuit de jeugdopleiding. Dus in dit geval kan hij hem uit de eerste hand beoordelen. Ik vraag me wel af of hij dan direct wordt terug verhuurd aan zwolle en er voor de rest van het seizoen een meer ervaren kracht wordt gehuurd. Dat lijkt me een mooie constructie gezien het zware programma en de druk die gaat komen naarmate het seizoen vordert.
Is een Dermane dan zoveel minder qua potentie vraag ik me af?

Van mij hoeft dit niet. Koop een directe versterking en anders niks
Wat betreft potentie wodt dat niet beantwoord.
Dat deze jongen gewend is met meer weerstand te voetballen dan Dermane lijkt me duidelijk (kkd of o21).
Misschien staat deze jongen er volgend seizoen gewoon.
Jij dacht ook niet dat Wieffer of Aursnes een directe versterking zou zijn toen ze gehaald wersen.
Dermane verhuren aan Zwolle, deze gast naar Feyenoord. Win win win
Voor de 'liever Mannsverk' menigte:

Ironisch genoeg was Mannsverk ook juist de revelatie van de Noorse 2e divisie en talent van het jaar voordat hij naar de koploper van de Eliteserien in Noorwegen ging, en nog geen half jaar later werd hij gelinkt aan Feyenoord.

Als je goed bent, ben je goed. Klaar.

Beetje raar om te doen alsof Mannsverk die mensen hier 4x op YouTube hebben bekeken neer te zetten als een veel groter talent en automatisch een veel betere optie terwijl hij exact hetzelfde carrière verloop heeft.

Wie weet. De scouting wil hem niks voor niks.
Mannswerk is wel twee jaar jonger, en speelt op het hoogste niveau nu, 25 wedstrijden afgelopen seizoen. Die competitie is natuurlijk slechter dan de Eredivisie, maar waarschijnlijk wel beter dan de KKD? Dus Mannswerk lijkt wat dat betreft een groter talent.
Er zit minder dan een jaar verschil tussen de leeftijd van Mannsverk en Van den Belt. Met je 'twee jaar jonger'. Van den Belt heeft ook al in de Eredivisie gespeeld. En de KKD > 2e divisie Noorwegen.

Buiten dat, iemand een groter talent noemen op basis van leeftijd is natuurlijk bizar, maar dan ook nog de leeftijd verkeerd hebben...

Mensen roepen echt maar wat.
Mannsverk klinkt gewoon interessanter omdat het een buitenlander is en van dezelfde club als Aursnes komt die het geweldig deed. Hij zal dit keer vergeleken met onze laatste aanwinst van Molde echter wel vele miljoenen kosten wat een groot risico is nu Feyenoord ziet hoe Wieffer zich ontwikkelt. Dan lijkt het mij ook logisch om naar wat goedkopere opties te kijken in eigen land wat van de Belt bovenuit schiet
Mannsverk klinkt vooral interessanter omdat hij heeft bewezen zijn mannetje te kunnen staan op Europees niveau. Iets wat Van den Belt en Zerrouki niet kunnen zeggen.
Dat Mannsverk een veel groter talent is lijkt me evident. Mannsverk blonk uit in een Europees toernooi, terwijl van den Belt tegen ons bij hogere weerstand totaal werd overlopen in die 5-3-2 opstelling van hen. Mannsverk liet zien dat hij zijn kwaliteiten ook op een podium met meer weerstand kan etaleren, dan kan je objectief spreken over een meer getalenteerde speler. Van den Belt zal vast een talent zijn, misschien zelfs een Wieffer achtig talent, maar Mannsverk is aanzienlijk verder in zijn ontwikkeling en lijkt intrinsiek qua basiskwaliteiten ook van een hoger niveau te zijn op het moment dat de weerstand toeneemt.

Over dat YouTube kijken heb je wellicht een punt. Maar dat jij niet kijkt naar Noors voetbal hoeft nog niet te betekenen dat anderen niet kijken (Mannsverk werd bijvoorbeeld al ruim een jaar geleden genoemd door Kuiptalk bijvoorbeeld).

Elke Feyenoorder zou liever Mannsverk willen lijkt me, die is in alles al beter en meer ervaren. Getuige ook het feit dat hij in tegenstelling tot een van den Belt door Europese topclubs in de gaten wordt gehouden en zelfs een aanbod van een Europese topclub heeft afgeslagen.

Los daarvan: de tactische rol is als 6 bij Zwolle anders dan die bij ons als 6, ook in dat opzicht is Mannsverk een betere fit. Wil niet zeggen dat een vd Belt daar niet kan komen, maar er zit kwalitatief een aanzienlijk verschil tussen deze twee spelers.

Verder vond ik je een valide punt maken over het op tijd scouten van een speler. Mannsverk blonk al uit in de tweede divisie, waar een van den Belt nu een prima indruk maakt in onze eerste divisie. Het kan een goed moment zijn om toe te slaan, het enige wat mij wel sceptisch maakt is de rol van Arne Slot (die bevriend is met zijn vader). Maar ik neem aan dat de scouting en DtK bij concrete interesse ook veel in deze speler zullen zien.
Je weet helemaal niets over die Mannsverk, je hebt hem nog nooit zien spelen. Best een aardige speler, maar ligt veel te vaak op de grond en heeft een wat log motoriek. Vd Belt is een prima speler die niets voor hem onder hoeft te doen.
Goede ontwikkeling. Laten we spelers halen die top zijn in de KKD (zie Mats Wieffer) en dan een half jaar de tijd geven. Zolang ze niet per direct nodig zijn, hebben ze rustig de tijd om te wennen. Wie weet zijn ze er wel klaar voor als we ze nodig hebben!
Dit is het Feyenoord waar we trots op kunnen zijn. Dure spelers altijd leuk, maar die meoten er direct staan.
Is toch geweldig dat je met dit soort aankopen bovenin meedoet en dat PSV en AJAX met miljoenenaankopen het niet voor elkaar krijgen.
- Bullaude
- Milambo
- Hartjes
- Naujoks
- Dermane
- Kleijn
- Taabouni
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Naujoks speelt bij Excelsior va deze week.
Hartjes is verhuurd, Dermane is volgens vele toch niet klaar voor, Tabouni word verhuurd en Naujoks gaat naar Excelsior.
Al die jeugd spelers zijn tot nu te licht bevonden en als iemand het niveau aantikt dan krijgt hij zn kansen via een invalbeurt of een eventuele blessure. Domme comment
In dit rijtje drie controlerende middenvelders, waarvan 1 van 17 en 1 van 19 die er nog niet klaar voor zijn. En Hartjes doet het leuk bij Roda, maar is ook lang niet zo bepalend als vd Belt. Wellicht is een transfersom icm Dermane/ een aanvallende middenvelder terug verhuren voor Zwolle ook interessant. Benieuwd of vd Belt deze stap aan kan, vd top KKD naar top eredivisie is een groot verschil.
Alleen Bullaude is goed genoeg.
Ik denk echt dat Slot naar statistieken en prestaties kijkt. Omdat O21 niet goed presteert in een zwakke competitie ben ik bang dat de doorstroom niet gegarandeerd is de komende jaren. Maar dan liever dit soort bedragen voor dit soort spelers. Als ze zo goed zijn moeten ze ook O21 kunnen dragen en domineren tegen leeftijdsgenoten. Dan is Van der Belt echt wel verder.
Bij de jo11 llopt ook een talent. Meteen doordchuven.....
Lijkt me verstandig beleid!
Nu goedkopere spelers halen die de competitie al kennen en dus zo inzetbaar zijn...
Lekker je geld op zak houden zodat je van de zomer als je wat meer tijd hebt om spelers in te passen (in de voorbereiding) de wat duurdere aankopen te doen...
Wieffer had een half jaartje nodig (niet eens, want hij was nog eens geblesseerd). Nu doet hij het prima bij ons. Is nog zeker geen Aursnes, maar ook die had ook paar maanden/ half jaar nodig.
Aursnes heeft letterlijk geen enkele aanloop nodig gehad, was bij Willem II uit direct al 90 minuten heel goed en speelde een clublegend als Toornstra uit de basis.
Ook aursnes heeft genoeg matige wedstrijden gespeeld en ook met hem in de basis heeft Feyenoord genoeg slechte wedstrijden gespeeld. Was een hele goede speler maar sommigen doen net alsof we Maradona op het middenveld hadden lopen.
Aursnes is dit seizoen een van de absolute uitblinkers in de Champion's League. En nog doen mensen alsof hij gemiddeld tot goed was.
Heeft ook al gewoon in de eredivisie gespeeld paar jaartjes terug ;-)
YESSS!!! Doen, doen en nog eens doen!!! Roep het hier al weken! Deze jongen is een directe versterking voor dit Feyenoord, zal voor een bedrag van om en nabij 1,5miljoen gekocht kunnen worden, is gelijk een aankoop voor nu én de toekomst. In alle opzichten een goeie stap voor zowel de speler, de club en het team!
Vind 1,5m wel veel voor een speler van een KKD ploeg. Denk dat Zwolle blij moet zijn met max 8t-1m. Wieffer kwam ook maar voor 5t.
Deze jongen is wel 21 jaar, perfecte leeftijd om Kokcu op te volgen.
Wel interessant dat er nu spelers met lange contracten worden aangetrokken. Met FM koop ik meestal enkel spelers met kort contract.
Bij deze speler maakt dat langere contract mss een paar ton uit en geen miljoenen...
Dat is het verschil...
De cijfers doelpunten en assists klinken niet verkeerd iedergeval .
Benieuwd wat hier de transfersom voor zou moeten zijn. Is het weer in de kasanwirjo range, dan echt een potentiele topdeal!
Heb liever manssverk waar engelse clubs achteraan zitten kijk hoe het afgelopen is met gnonto toch een klein foutje
Hoezo, omdat Gnonto in een bekerwedstrijd tegen Cardiff?
Dan volg jij duidelijk geen premier league
Volg ik wel, alleen was die ene goal in de PL mij ontschoten.
Je kunt niet iedereen halen en je weet ook niet wat Gnonto moest gaan verdienen. Nu Paixao, ook wel aardig lijkt mij.
Mannsverk heeft drie maanden niet gespeeld.
Apart dat de trainer de zoon van zijn, naar eigen zeggen, beste vriend even de club binnen loodst... Maar de constructie met Sebastian Arnesen was wel reden om de transfer met Gnonto verdacht te noemen?
Naar wat ik me herinner, ging het er meer om dat de zoon van Arnesen een deel van de transfersom zou opstrijken toch? Dat komt wel meer in de buurt van schimmige praktijken dan iemand die zijn zoon aanbeveelt bij een bevriende trainer.
Hoe is het leven om altijd zon zure kijk op dingen te hebben?
Wat is dit nou weer voor redenering?
Zou even googlen en het verschil tussen een trainer en een zaakwaarnemer cq belangenbehartiger is, is niet zo ingewikkeld en kom je best uit.
Ben het ook extreem met Beardguy oneens, maar dat schelden vind ik zo triest. Kom op man, sta daar gewoon boven.
Beardguy is gewoon een mongooltje, heel simpel. Depressieve ***** die iedere dag alleen maar negatief is terwijl hij alleen maar uit z’n nek lult.
Groot talent. Maar we konden dan net zo goed Wouter Burger gehouden hebben. Gewoon halen deze Thomas van den Belt
Ik hoop nog altijd dat Mannsverk wordt gehaald.
Dat kan je wel uit je hoofd zetten. Schijnbaar ziet onze club liever spelertjes uit de tweede divisie dan talenten waar ook grote Engelse clubs achteraan zitten...

Pakte ook zo goed uit met Gnonto, die doet het zo slecht daar...
Prima als dit net als Wieffer een goede is, let’s go!
Hij wilde je wijzen op een taalfoutje(wat kan gebeuren)
Zou even de kop aanpassen naar revelatie inderdaad
1.81 meter lane, hier mist ook nog een letter. Gratis eindredactie van de trouwe volgers zo