pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

"Voor Feyenoord is dat één van de mooiste overwinningen ooit”

Dennis

Feyenoord speelt morgen een absolute kraker in Enschede tegen FC Twente. FC Twente bezet momenteel de vierde plek in de Eredivisie, op zes punten van lijstaanvoerder Feyenoord. Bij winst naderen de Tukkers tot op drie punten, terwijl bij een nederlaag de titel uit zicht raakt. 

Oud-Feyenoorders Thomas Buffel en Pierre van Hooijdonk verwachten een lastige wedstrijd voor de Rotterdammers, zo vertellen zij bij RTV Rijnmond.

“Het wordt een hele pittige klus voor Feyenoord", aldus Van Hooijdonk. De spits denkt dat beide ploegen goed in elkaar zitten en weinig zullen weggeven. Thomas Buffel heeft de Tukkers de afgelopen jaren zien groeien. “FC Twente is wel echt een subtopploeg geworden en daar kan Feyenoord het best lastig gaan krijgen."

“Met een beetje geluk kunnen ze best ver komen dit seizoen. Maar geluk kan je ook afdwingen. Het aantal blessures is inmiddels ook wel weer aardig op orde. Ik heb wel vertrouwen in een mooi seizoen voor Feyenoord. Zeker met de staf die nu op de bank zit”, zo vertelt de Belg. 

Van Hooijdonk vind dat Feyenoord dit weekend een grote kans krijgt een titelconcurrent uit te schakelen. “Feyenoord is natuurlijk een grote titelkandidaat. De top-5 ligt heel dicht bij elkaar, al zie ik PSV niet meer als concurrent van Feyenoord. Dan blijven Ajax, AZ en FC Twente over als concurrenten. En tegen die laatste kan je zondag een enorme slag slaan.''

Buffel voorziet een spannende periode voor Feyenoord, waarin het een zwaar programma voor de kiezen krijgt met wedstrijden tegen FC Twente, sc Heerenveen, AZ en PSV. “Als je hier goed doorheen komt, dan heb je een behoorlijke marge op je concurrenten en ga je echt aanspraak maken op de titel", aldus de voormalige aanvaller.

Zowel Van Hooijdonk als Buffel bewaren goede herinneringen aan een bezoek aan De Grolsch Veste. Onder voormalig trainer Bert van Marwijk wonnen zij in 2002 met 1-5, na een weergaloze wedstrijd. “Als ik naar FC Twente - Feyenoord kijk, denk ik altijd nog even terug aan die fantastische wedstrijd in 2002", zo vertelt Buffel. “Dat was namelijk ook het moment dat ik besefte dat Feyenoord naast hard werken, ook goed kan voetballen.” Van Hooijdonk heeft dezelfde herinnering. “We speelden bijna 'one touch voetbal' als team. Voor Feyenoord is dat één van de mooiste overwinningen ooit.”

Delen

Reacties

'Songfestival', stond er over deze wedstrijd op de voorpagina van VI. Het duurde een paar seconden voor bij mij het kwartje viel. Dit is idd een van de beste eredivisiewedstrijden van Feyenoord in de 21e eeuw. Een soort van herhaling morgen, zou héérlijk zijn!