Feyenoord Castore

Nieuws

Castore krijgt bij Feyenoord de kans zich te revancheren 

Van de redactie

Vanaf volgend seizoen is Castore de nieuwe kledingsponsor van Feyenoord. Het Engelse merk is de opvolger van Adidas, waarin de Rotterdammers dit seizoen nog gekleed gaan. 

Castore profileert zich als nieuwe speler in de sportkleding en de laatste jaren ook steeds nadrukkelijker in het voetbal. Het bedrijf is inmiddels de kleding- en merchandise partner van meerdere voetbalclubs. Onder andere Newcastle United, Rangers FC, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en Bayer Leverkusen lopen in het merk rond, evenals een rits Engelse clubs uit lagere divisies.

Helemaal zonder opstartproblemen is de entree in het voetbal niet gegaan, zo bericht Footy Headlines. Sinds het bedrijf in 2020 begon met het maken van voetbaltenues, worden er vraagtekens gezet bij de kwaliteit van de producten. Rangers FC was het eerste team in de voetballerij en Castore moest vrijwel direct haar excuses aanbieden nadat het veel klachten had ontvangen over hun eerste lijn merchandise. Sindsdien meldde fans met regelmaat gevallen van gescheurde shirtjes en logo's die eraf vielen, ondersteboven werden bedrukt of helemaal niet aanwezig waren. Onlangs waren er in de officiële fanshop van Aston Villa nog thuis- en keepersshirts te koop waarop het logo van de voetbalclub ontbrak. 

castore2
Foto: FootyHeadlines.com | Castore kende problemen bij de eerste lijn Rangers-shirts

Hoewel dit soort defecten in de productie kunnen voorkomen, zijn er onevenredig veel problemen met Castore-producten. Het Engelse merk is snel gegroeid en breidde afgelopen zomer uit naar het vasteland van Europa met de toevoeging van verschillende nieuwe clubs, waaronder Feyenoord. De vraag is of Castore de sterke groei qua productie – en dan met name de kwaliteit – kan bijbenen. 

Met gloednieuwe partnerships met clubs in Europa krijgt het merk de kans zich te revancheren voor de hobbelige beginjaren. Feyenoord biedt hen dat podium, wetende dat de Rotterdamse club een kritische aanhang heeft. De vaak schitterende esthetische uitvoeringen van Castore gaan gepaard met een premium prijs. Feyenoordsupporters verwachten daarvoor kwaliteit terug, zoals Adidas begin dit seizoen nog ondervond.  

castore3
Foto: FootyHeadlines.com | Shirts van Bayer Leverkusen en Wolverhampton Wanderers
castore1
Foto: FootyHeadlines.com | Logo ontbreekt op Aston Villa keepershirt

Delen

Reacties

Laten we erop vertrouwen dat de kwaliteit inmiddels in orde is. Het logo is iig prachtig. Wellicht geeft het Feyenoord vleugels....!
Hmmm klinkt niet echt aantrekkelijk
Hoop vooral dat ze een wat ander idee er op naslaan dan Adidas. Vond al die gekke kleuren etc maar niks.
Ieder seizoen hadden we wel iets bizars, van biertrainingspakken tot koeienshirts etc. Wat ik van Rangers zag qua designs zag er wel prima uit.
Ten Kloese had het over dat hij meer sponsorgeld wilde hebben. Gooi dat shirt helemaal vol voor een paar jaar zodat je een stap kan maken en champignons league haalt. De eerst komende seizoenen zijn van levensbelang. Als je de 2 eerst komende seizoenen champignons league haalt zorg je dat je het gaat enig sinds verkleind met ajax en wellicht over psv heen gaat. Dus volgooien dat shirt met sponsors
Champignons League? 😂. Zit dat nog onder de Conference League?