dessers staand

VK Sportphoto

Nieuws

De Feijenoorder ontvangt opbrengst crowdfunding Dessers

Van de redactie

Vorig jaar werd er 53.000 euro ingezameld om Cyriel Dessers voor Feyenoord te behouden. FSV De Feijenoorder heeft inmiddels 43.000 euro ontvangen van dit bedrag, meldt Algemeen Dagblad.

De ludieke crowdfunding actie werd gestart om de transfersom van 4 miljoen euro bijeen te krijgen om Dessers over te kunnen nemen van RC Genk. De FIFA bepaalde echter dat er geen geld vanuit crowdfunding mag worden gebruikt om een speler aan te trekken.

Initiatiefnemer Peter van Seventer stelde vervolgens voor om de opbrengst te doneren aan goede doelen. Daarvoor waren Support Casper en het Sophia Kinderziekenhuis in beeld. Niet alle donateurs waren het er mee eens dat het geld een andere bestemming kreeg. Van Seventer kreeg zelfs te maken met doodsbedreigingen en dreigtelefoontjes. 

De initiatiefnemer besloot uiteindelijk het geld over te maken aan FSV de Feijenoorder, zodat het alsnog een Feyenoord gerelateerde bestemming kreeg. Door regelgeving was het voor de supportersvereniging niet eenvoudig om het geld te innen. Een deel van de donaties bleef in handen van het bedrijf waar Van Seventer de inzamelingsactie had opgezet. 

Van Seventer is ondanks alle heisa trots om het resultaat van de inzamelingsactie. “Het laat heel Nederland en ver daarbuiten zien hoe wij supporters zijn en hoe ver we willen gaan voor onze club”, meldt hij over de storting.

Binnenkort volgt een officiële uitreiking van een cheque met het bedrag. FSV De Feijenoorder hoopt dan ook te kunnen vertellen waar het geld voor wordt gebruikt.

Delen

Reacties

Een deel van de opbrengsten bleef bij het bedrijf. Matig.
Had je vtv kunnen bedenken dat crowdfunding niet mag van de UEFA. Anders zouden al die criminele clubs als Chelsea, PSG, Barcelona etc. Alles op crowdfunding kunnen gooien, weg financial fair play wat zonder crowdfunding al zo lek als een mandje is.
Kunnen we Dessers alsnog halen aub!
De Feyenoorder is toch niet hetzelfde als de FSV?!
Och ja toch wel natuurlijk.... was ff abuis, ben je al een paar jaar lid ☺️
Denk dat sommige donateurs toch liever hadden gezien dat het geld juist wel naar de goede doelen was gegaan... Maar ja, dat zijn weer niet de mensen die het hardste roepen en doodsbedreigingen uiten...
En dat is echt een groep die we eens moeten gaan uitsluiten, dit zijn namelijk geen echte fans van Feyenoord. Dat zijn criminelen die de club juist naar knoppen helpen. Betere en strengere regelgeving is hiervoor nodig
In Den Haag is het echter bestuurlijk nog een ingewikkeldere zaak om dat te regelen dan het al is bij onze club met al die losse entiteiten... Ben bang dat er daar niet veel gebeurd zolang er middenpartijen in het kabinet zitten die meer bezig zijn met mensen tevreden houden dan met harde(re) wetten maken...
Fijn dat die molensteen van zn nek is. Bizar dat mensen elkaar gaan bedreigen, omdat die er misschien niet te serieus over heeft nagedacht
Je bent echt een enorme doedelzak als je medesupportes gaat bedreigen.
"Een deel van de donaties bleef in handen van het bedrijf waar Van Seventer de inzamelingsactie had opgezet."

WTF!!?
Toch lekker 10k innen. Hij had wel het idee voor deze actie
Is redelijk normaal dat een professionele Crowdfunding Site een percentage inhoudt. De initiatiefnemer zal er zelf niets aan overhouden, mocht je dat menen.
Dus eigenlijk was het achteraf een domme actie. Konden we beter direct het geld contant bij elkaar leggen en bij Feyenoord afgeven.