kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Kökcü heeft bij Feyenoord niet veel ruimte meer om te ontwikkelen"

Van de redactie

Arne Slot was vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen FC Twente lovend over zijn aanvoerder Orkun Kökcü. De oefenmeester van de Rotterdammers vindt dat de middenvelder een prima ontwikkeling maakt in zijn elftal, maar zit wel aan zijn plafond bij Feyenoord.

"Ik denk dat Orkun zich op heel veel punten ontwikkeld heeft. Eigenlijk wel op alle punten van het voetbal. Orkun is een zeer sociale jongen. Hij is aan de bal beter geworden, zonder bal beter geworden en op alle punten wel dominant aanwezig. Hij kan mentaal op sommige momenten nog wel een stapje maken, maar het zou ook raar zijn als er helemaal geen ruimte meer is voor verbetering," begint Slot over zijn aanvoerder.

Mentaal kan de Turkse international nog stappen maken vindt zijn coach. "Hoe ga je om met teleurstelling. En niet zozeer met grote teleurstelling als een wedstrijd verliezen, maar ook met momenten in een wedstrijd, als je een bal wel of niet krijgt, of als je eigen pass wel of niet aankomt. Dat is wel een on-going-proces. Waar ik eigenlijk vandaag weer met hem over wou spreken. Het zit hem maar op hele kleine dingetjes."

Slot denkt dat Kökcü bij Feyenoord aan zijn plafond zit op dit moment. "Een speler als Orkun heeft niet heel veel ruimte meer binnen Feyenoord om zich nog heel erg veel te ontwikkelen. Hij zit wat dat aan gaat al aardig aan het plafond bij de club waar hij nu zit. Waar ik kan probeer ik ook bij hem te kijken om mogelijkheden tot verbetering te zien."

Delen

Reacties

Slot wil gewoon dat Feyenoord nog wat verdient aan die gozer. Aankomend jaar moeten ze hem echt gaan verkopen anders loopt hij in 2025 gratis weg.
Voorlopig is hij nog steeds heel wisselvallig, dus genoeg om te ontwikkelen!
Michael_from_Rotjeknor
Vertaling: Slot gaat weg na dit seizoen want vindt Feyenoord niet groot genoeg voor grote talenten die al zijn doorgegroeid (en is toe aan meer) en neemt Kokcu mee.
Die gaat naar een mooie club in buitenland, zal niet meer bijtekenen. Na dit seizoen zal hij een mooi bedrag opleveren. Zie Slot zelf ook wel gaan aan het einde van seizoen.
Ik ook. Hoop echter dat we met Champions League volgend jaar beide kunnen houden nog een jaartje….
Kan sws niet. Kokcu z'n contract loopt in 2025 af dan zouden we dus 30 miljoen de prullenbak in gooien. Dan maar geen Kokcu in de CL
Een opmerkelijke uitspraak van Slot. Hij impliceert daarmee dat het beter voor Kökcü is dat hij overstapt naar een andere club. Dus dat Kökcü vertrekken gaat, is zeker. Deze transferperiode nog? Dat hoop ik niet, tenzij het voor de absolute hoofdprijs is met ruil voor een andere middenvelder.
Feyenoordofficeel
Prijs opdrijven voor de zomer
Nee, dit is juist helemaal geen prijsopdrijven, daarom snap ik Slot niet. Want hij geeft aan dat het beter voor hem is dat hij vertrekt. Hij zegt niet: we willen hem hier houden en hij kan hier verder groeien.
Slot is gewoon eerlijk en zegt waar het op staat zonder aan zijn eigen belang te denken. Dat houd hem geloofwaardig en daar kweekt hij respect mee. Verder dan dat moet je niet zoeken, denk ik.
Precies. Hij lijkt ook te zeggen dat er een plafond in zicht is bij Feyenoord, en niet dat dat plafond hoger kan komen door te plaatsen voor Champions League, de selectie te verbeteren en hogere doelen te stellen.
Is Julian Rijkhoff niet wat voor ons? Contract loopt af namelijk.
Die kerel ging anderhalf jaar geleden weg uit 020 om daar te spelen. Doet het goed, en maakt stappen in zijn ontwikkeling, waarom denk je dan dat ie al terug naar nl zou willen?
Zou ik zeker in de gaten blijven houden. Echt een toptalent. Psv heeft Roy Steur ook al snel teruggehaald vanuit het buitenland.
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
Anthony Elanga waarschijnlijk naar psv, waarom wij geen stappen ondernomen?
Wat hebben wij aan een huurspeler.
Dessers, Pelle en die zelfingenomen Zweed al weer vergeten?
Van twijfelgeval tot aanvoerder, en belangrijkste speler. Elk jaar is hij beter geworden. Alleen foutloos spelen is hem nog niet gelukt. Maar dat is ook niet makkelijk op zijn positie. Ik vind alleen wel dat hij, en eigenlijk heel de ploeg, nog iets te vaak simpel balverlies lijden, door slordige passing.
Rare uitspraak van Slot. Lekker motiverend
Hoe valt dit te rijmen met Slot's terechte kritiek op Feyenoord's matige spel aan de bal tegen Ajax en Nec? Lag dat alleen aan anderen en totaal niet aan spelbepaler Kökcü? Of waren dat in Slot's ogen incidenten?
Als dit zijn plafond bij Feyenoord is dan zal hij nooit de top bereiken. Hij heeft nog zoveel te verbeteren, zie afgelopen wedstrijd tegen NEC..
Schrijf maar vast op dat Kokcu aan zijn laatste seizoen in Rotterdam bezig is.
Interessante vraag als volgt lijkt mij dan: Hoe goed is een speler die bij Feyenoord zijn volledige potentie heeft bereikt en daarmee onze topspeler is.

Zou Köckü meedraaien in de Premier League top 6 bijvoorbeeld. Wat natuurlijk wel het niveau is waar Feyenoord zich (uiteindelijk) aan wil optrekken.🤔
Ik denk dat PL top 6 tot 12 meer ons niveau is.
Pardon.... Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Maakt nog steeds grote stappen. En de wedstrijd tegen nec laat zien dat er nog wat stappen te zetten zijn.