Primeur Bevestigd
Ramiz Zerrouki

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Nieuws

Feyenoord heropent jacht op Zerrouki

FeyenoordTM

Feyenoord heeft nieuwe toenadering gezocht om FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki te strikken. Dat melden bronnen aan 1908.nl.

De Rotterdammers zijn sinds afgelopen zomer opzoek naar een vervanger voor de naar SL Benfica vertrokken Fredrik Aursnes. Aan die deal hield Feyenoord €13.000.000 over. Afgelopen zomer liepen eerdere pogingen van Feyenoord voor Zerrouki op niets uit.

Algemeen directeur Dennis te Kloese gaf recentelijk aan dat deze winter versterking op het middenveld het meest logisch is. Na de blessure van Quinten Timber is er voor Feyenoord extra veel aan gelegen om het middenveld te versterken.

Eredivisiekoploper Feyenoord wil namelijk een gooi blijven doen naar de landstitel, de KNVB beker en de UEFA Europa League. Op aandringen van de technische staf probeert Dennis te Kloese ook deze winter Algerijns-international Zerrouki los te weken bij FC Twente technisch directeur Jan Streuer.

FC Twente en Feyenoord treffen elkaar aan het einde van de transferwindow in competitieverband. Op zondag 29 januari staat dat duel in speelronde 19 van de Eredivisie op het programma in De Grolsch Veste.

De 24-jarige Zerrouki heeft 85 officiële duels en 6.448 speelminuten voor De Tukkers op zijn naam staan. Daarin scoorde hij vier goals en leverde hij drie assists.

Zerrouki vertegenwoordigt volgens Transfermarkt.com een waarde van €7.000.000. Hij loopt medio 2024 uit contract, al heeft FC Twente nog wel een optie om zijn contract met één jaar op te waarderen.

Of een deal met FC Twente nu wel mogelijk is en van de grond gaat komen, moet aankomende periode blijken. Volgens FC Twente-watcher Leon ten Voorde staat de opvolger van Zerrouki al klaar.

Technisch directeur Jan Streuer was rond de feestdagen duidelijk over de mogelijke verkoop van zijn sterkhouder: "Het is aan FC Twente of we Feyenoord een ja of nee verkopen."

Afgelopen zomer werd duidelijk dat Zerrouki zelf zijn keuze voor Feyenoord al gemaakt had. Tegenover de camera's van RTL 7 liet hij zich na afloop van het UEFA Conference League voorrondeduel tussen FK Čukarički en FC Twente uit.

"Elke speler heeft ambitie. Voor mij persoonlijk is het sportieve het belangrijkste. Feyenoord speelt in de UEFA Europa League. Onder die omstandigheden kan ik doorgroeien tot een betere speler. Ik denk dat het een win-win kan zijn voor alle partijen. Maar het is niet in mijn handen."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Mansverk is geboren op 8 mei 2002 dus dat is geen toeval!!!
Als Feyenoord trouw blijft aan de (nieuwe) visie dan zouden ze als de wiedeweerga voor Mannsverk moeten gaan. In het topvoetbal draait het om kwaliteit, potentie, restwaarde en Europese ervaring. Op al deze criteria scoort Mannsverk hoger. Een bedrag van 7,5 miljoen of hoger voor Zerrouki is totaal uit verhouding, gezien de prijs/kwaliteit/restwaarde verhouding.
Los van de kwaliteiten van deze speler doet Feyenoord er heel goed aan om er serieus werk van te maken. In de eerste plaats verdient Arne Slot dat, de trainer immers geeft aan dat ie een bepaalde speler wil. Wetende dat de speler ook de overstap wil maken, gaat bij een no-go op deze transfer Feyenoord niet de rekening van een ontevreden trainer betalen. Twente daarentegen wel met een speler die met frisse tegenzin die 20 wedstrijden nog maar gemotiveerd en fit af moet zien te werken. Wordt nog leuker als Twente eenzijdig de optie van een jaar verlengen op Zerrouki gaat lichten terwijl dat tegen de speler zijn wil en ambitie is.
Ik lees net dat twente 7,5 miljoen wil, meteen doen
Ik lees het ook. Maar daarbij zullen ze ook nog wel wat bonussen willen afdwingen denk ik..
Ik heb er niet zo veel verstand van met m'n 67 jaar, maar als Slot en co. aangeven dat dit de best denkbare oplossing voor nu is, moet Feyenoord dat gewoon doen.
Tenminste, als je dit seizoen mee wilt blijven doen, en ik ga ervan uit dat Feyenoord wel ongeveer weet hoeveel Twente wil hebben.
Je hebt er in ieder geval een heel sterke '6' voor terug en geeft anders twente een doorverkooppercentage, 2 jaar Slot en hij is het dubbele waard.
Wat heeft je leeftijd met je verstand te maken Wimpie?
Binnen?! DtK weet wat vraagprijs is, dus neem aan dat ‘ie zak met geld heeft meegenomen en snel handelt als je dit naar buiten brengt?
Als we hem willen, meteen doorpakken en binnen halen. We hebben niet de tijd om tot eind januari te onderhandelen.
FTM,hoeveel kans heeft Feyenoord om Zerouki binnen te halen?
Ik was nogal onder de indruk van zijn cijfers van voor de winterstop, Stats zeggen niet alles maar dat Zerrouki de beste controlerend-passende middenvelder van de Eredivisie is, is niet zo'n gekke conclusie.
Desondanks vraag ik mij af of de voorlopige afwezigheid van Trauner niet meer impact heeft op het prestatieniveau van Feyenoord 1 dan het niet halen van een directe opvolger voor Aursnes, c.q. de voorlopige afwezigheid van Timber. Mats Wieffer heeft zich weliswaar nog niet in een reeks van wedstrijden bewezen maar gelet op zijn 'talent in aanleg' en het feit dat hij misschien zelfs wel meer dan Timber een controlerende middenvelder is, maakt het logisch om hem op het middenveld te posteren met, uiteraard, Kökcü en Szymanski.
Tussen vandaag (5 januari) en 5 februari volgen er (o.a.) wedstrijden tegen FC Utrecht, Ajax, FC Twente en PSV. De vraag is of het in dat licht wel verstandig is om tijd (!!!), energie en geld te steken in een transfer die een half jaar geleden onhaalbaar bleek en waarvan het niet voor de hand ligt dat er qua afkoopsom veel veranderd is terwijl je geen vervanger haalt voor de misschien wel 'meest dragende speler' van het elftal die waarschijnlijk tot in april niet kan spelen. De logica van de keuze om op dit moment van de komst van Zerrouki prio 1 te maken, is wat mij betreft, zijn onweerlegbare kwaliteiten ten spijt, dus nogal discutabel.
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Daarbij is Geertruida voor centraal ook een goede optie. En zou lekker voorsorteren op volgend jaar betekenen, want de kans dat Kokcu en Szymanski dan vertrekken is vrij groot.
Prima speler, maar denk alleen niet betaalbaar. Als dat wel zo is, dan halen!

@FTM - Weet jij of de naam van Ludovit Reis wordt genoemd? Doet het heel aardig bij HSV. Zou wel interessant kunnen zijn.
Ik zou ook eens Van Ewijk van Heerenveen onderzoeken, goeie scorende rechtsback. Hoor je nooit geruchten over
Dat vind ik ook opvallend ja. Is misschien wel de beste rechtsback van de eredivisie. Maar Feyenoord is op die plek al goed voorzien met Geertruida en Pedersen. Zodra één van die twee weggaat, moeten ze toeslaan wat mij betreft.
Geertruida centraal en Van Ewijk rb, Pedersen bank zou ik zeggen
Dit is een kanjer natuurlijk dat zie je gelijk
Prima speler die toe is aan een stap hogerop. Als hij nog steeds graag naar Feyenoord wil, zal het ook onrust bij Twente geven en dat is natuurlijk ook altijd lekker!
50/50.

Nee ik denk eerder 5/95. Die gaat niet komen tenzij ze opeens heel erg zakken in vraagprijs
Wel een speler die er meteen staat
Nu rondmaken dan, als je dit naar buiten brengt (?!) moet het ook gewoon binnen korte tijd rond zijn, voor vrijdag ingediend bij KNVB, staat ‘ie tegen Utrecht op de ‘6’. Welkom Ramiz!
Beseffen veel mensen hier zich dat met het (hoogstwaarschijnlijke) vertrek aanstaande zomer van Kokcu, Geertruida & evt Bijlow zo’n beetje alle (vloeiend) Nederlands sprekende (basis)spelers vertrekken?

Ik snap heel goed dat Slot en Feyenoord bij voorkeur voor Nederlands sprekende spelers gaat, zeker als ze er direct staan..

PSV heeft met Gapko een gigantisch G/A laten vertrekken, in Ams is het onrustig met Schreuder.

Als je de CL haalt en evt kampioen wordt, verdien je het geld van een Zerrouki 4x terug daar andere spelers voor hogere bedragen zullen vertrekken + CL inkomsten.
Vooruit zien is regeren, maar Feyenoord heeft daar het geld niet voor. Als die 5 miljoen budget klopt (wat mij sterk lijkt)
Dit is gewoon de perfecte vervanger van Aursnes. Ja, er lopen vast goedkopere spelers rond. Maar Zerrouki (i.m.o. de beste speler van FC Twente) staat er gelijk. Hij is toe aan een stap hogerop en ik ben er van overtuigd dat hij moeiteloos met ons mee kan. En dan betaal je wellicht wat meer, maar je haalt ook wat meer zekerheid in huis. Zekerheid die voor nu heel belangrijk kan zijn, aangezien we er heel goed op staan dit seizoen. We hebben genoeg spelers die nog even wat tijd nodig hebben, we hebben iemand nodig die er direct staat. Ik zie ook de naam van Mannsverk weer voorbij komen maar die is denk ik misschien wel duurder dan Zerrouki, aangezien Molde, Datro Fofona reeds heeft verkocht. Die hoeven niet zo nodig te verkopen. Daarbij komt dat het een jonge speler is, die op een lager niveau acteert. Zerrouki is een sierlijke speler met een mooie trap, die onwijs veel vuil werk opknapt. Slot is niet voor niks gecharmeerd van hem. Dit is de missing link op het middenveld bij ons. Ik hoop oprecht dat dit nu wel rond gaat komen!
Als je zerrouki wilt die minimaal 8m gaat kosten kan je toch nooit meer een verdediger halen (doukoure bijv.) ? @ftm
Ik weet niet wat Zerrouki moet kosten, maar minimaal 8 lijkt mij sterk. Ze hebben nooit bedragen genoemd. Maar als ik een gokje mag wagen, zou ik eerder zeggen dat het maximaaal rond dat bedrag zal zijn. Feyenoord heeft in Europa wat centen verdiend. En gaat misschien nog wel wat verkopen (Alireza). Misschien is er echt nog wel ruimte in het budget.
https://1908.nl/artikelen/feyenoord-meldt-zich-wederom-in-enschede-voor-zerrouki
Ga er maar van uit dat een middenvelder gekocht gaat worden en als het nog mogelijk is een CB huren
Zoals verwacht komen ze dus weer bij Zerrouki uit. En ze gaan de hoofdprijs betalen. 8 miljoen plus was bonussen vermoed ik. Halen ze CL is het zo weer terug verdiend.....
Ziyech Vibes halen die gast heel snel.
Laat deze man maar komen. Dit is wel een type speler die feyenoord versterkt en hij kan er gelijk staan. Daarbij denk ik ook dat men moet verkopen in Enschede dus ik zeg doen
Laat maar komen. Doorpakken is nodig als je bovenin mee wilt blijven doen.
Was net hersteld. Ben spontaan weer ziek 🥲
Verbazingwekkend hoe positief er over hem gepraat word. Feyenoord blinkt niet uit in spelers halen uit de Eredivisie die vervolgens wat laten zien... Dus ik vind het veel geld voor een gok.
Volgens vele hier heeft onze trainer er dus geen verstand van en moet hij luisteren naar jullie, nou daar zijn we klaar mee ,ik snap werkelijk niet waarom dit in veler ogen een miskoop gaat worden die jongen heeft alles wat Arne nodig heeft en het zal een voorbode zijn op het vertrek van Kokcû ,Ik zeg kopen deze knaap
Zijn grootste voordeel , naast zijn kwaliteiten, is dat hij Nederlands spreekt.
Kom op wil je mee doen om 3 prijzen dan moet je echt all-in gaan voor deze man. Hij staat er gelijk en je laat concurrentie kansloos en de kans is groot dat je championsleuage voetbal gaan spelen komend jaar dan heb je punt 1 je geld er dik en dwars uit en je hebt geoliede machine die zo de championsleuage in kan als je het team bijelkaar weet te houden. Slot gaat dan ook nog niet weg want die weet precies waar die bezig is. Maak ajb gebruik van zijn talent en ambitie dan gaan we echt mooie jaren tegemoet. Dit is het moment om aan te haken!
Geef slot wat die wilt. Wilt die hem geef hem die. En haal die jongen!! Je kan niet zij hoofd gek blijven maken.
Zerrouki is onhaalbaar echt onzinnig om op zulke spelers in te zetten
Als hij onhaalbaar is, komen ze niet met dit nieuws
Dat is natuurlijk onzin. Die gozer is natuurlijk veel te duur
Niet weer Zerouki,zijn er nu echt geen andere spelers,staan er meer namen op het lijstje @FTM?
Kayembe
Sara
Yokuslu
Seri
Baker

Voor de championship haters, allemaal beter/gelijkwaardig aan zerrouki, allemaal aankoop waarde tussen de 3-10m waar zerrouki ook in zal zitten. Alle vijf in een sterkere competitie met meer ervaring...
En alle 5 verdienen ze keer 5 van wat Zerrouki nu bij Twente verdiend
Tis geen fifa, stop eens met je playstation ideeën.

Die zijn daarnaast ook nog eens minder goed en veel duurder. Je hebt er blijkbaar weinig kaas van gegeten.
Het is geen FIFA spel he!!! Die spelers verdienen ook een hoger salaris dan wij betalen!
Hebben alleen allemaal al een salaris dat het dubbele is wat wij kunnen betalen.
Die komt toch niet Twente laat hem niet gaan
Na het zien van bovenstaand filmpje en de verrichtingen bij twente het afgelopen 1 1/2 jaar denk ik dat hij nog beter is als aursnes.
Zerrouki heeft ook een geweldig scorend vermogen
Geweldig scorend vermogen?

Dit seizoen nog niks gescoord.
Vorig seizoen 2.
En het seizoen ervoor ook weer nul.
Dan rekt Twente het naar 31 januari, vlak na Twente - Feyenoord…
Om vervolgens weg te lopen, en dan hebben we nog niemand erbij... Ongelooflijk dat de technische staf hier in trapt.
Oh want jij bent bij de onderhandelingen?
Ik reageer op de speculatie van JPvanEesteren.
Als Feyenoord de gevraagde som niet wil of kan betalen lijkt het mij een zinloze oefening
Alles hangt daar vanaf. Als Slot hem zo graag wilt zeg ik doen. Slot is namelijk geen koekenbakker.
Slot is volgend jaar wel weg he. Spelers zouden gehaald moeten worden door de hoofdscout, uiteindelijk is Slot slechts een passant en in het geval van Zerrouki heb ik wel twijfels over de eventuele restwaarde van de speler. Hij zal dan onze recordaankoop worden en dat voor een 24-jarige zonder Europese ervaring.
Zou er maar vanuit gaan, om een gebroken hart te voorkomen
Moeten er ook wel een beetje vanaf dat elke speler maar winst moet opleveren, volgens mij is dat ook wat Slot laatst zei in een interview. Tuurlijk moet je spelers verkopen, daar ben je van afhankelijk, maar al zou Zerrouki of welke andere speler dan ook bijvoorbeeld gewoon 4 jaar van waarde zijn en daardoor europees voetbal opleveren, hoeft die niet per se voor een enorm bedrag verkocht te worden, maar goed dat is mijn mening.
We zijn in de afgelopen 10 jaar zo'n beetje de slechtst verkopende club van heel Europa geweest. We spelen nu goed voetbal en we dwingen op Europees niveau respect af. Nu is het tijd om even een paar jaar flink te cashen, zodat de club financieel gezond blijft.
Ja klopt, maar cashen gaan we (als het goed is) sowieso al flink doen op spelers als Kokcu, geertruida, bijlow, hancko(?). Ook timber gaat gewoon zn geld opleveren en dan hebben we ook nog spelers die potentieel flinke waarde vertegenwoordigen(paixao, gimenez, bullaude en ook walemark al moeten die alle 4 nog wel flinke stappen zetten)
Wat? Zou je geen handbal gaan volgen met je "moeten er vanaf dat elke speler winst oplevert?" Het betaalde voetbal bestaat voor het winst maken, dat is het bestaansrecht. Feyenoord is een bedrijf met aandeelhouders. Als er dan een speler voor 8m wordt gekocht, natuurlijk moet die speler met winst worden verkocht dan? Hoe oud ben je?
1 jaar europees voetbal levert net zoveel op als een speler na 1 jaar weer verkopen zie aursnes, verschil minder moeite en winst is een zekerheid bij transfers ...
Ik wil de vergelijking niet maken, maar een of andere servier bij onze concurrent in de hoofdstad word ook niet met winst verkocht.
Ik bedoel te zeggen dat als we een speler kopen en die er voor zorgt dat de rest beter speelt (en dus automatisch meer opleveren) we niet elke speler met winst hoeven te verkopen.
Ook leuk dat jij 8M noemt terwijl er nergens iets word genoemd over een bedrag.

Ohja Feyenoord heeft geen aandeelhouders, hoe oud ben je ?
Het is geen fifa baardmans. Daar kun je met alleen tieners spelen, in de echte wereld werkt het niet zo.
Ik was in eerste instantie niet zo onder de indruk van Zerrouki maar ben hem goed in de gaten gaan houden. Heb hem live aan het werk gezien tijdens Sparta - Twente. Hij was de absolute uitblinker en de grote baas van Twente. Uitstekend slot op de deur en altijd de bal vragen om vervolgens naar voren te kijken. Ik denk dat Feyenoord er absoluut veel sterker van wordt en met hem een grote kans op een hoge klassering maakt dit seizoen. Met plaatsing voor de CL is deze transfersom zo weer terug verdiend. Als het Feyenoord lukt hem aan te trekken is dat een top transfer.
Je hebt helemaal gelijk. Was in de Kuip, net als Hilgers, uitstekend ook. Maar schijnt geen coole mening te zijn op Feyenoord fan sites..
Sinds de interesse van Feyenoord een aantal maanden terug ben ik hem gaan volgen bij wedstrijden van FC Twente. Ik vond hem bijna wekelijks de beste man bij Twente. Hij zou echt een aanwinst voor Feyenoord zijn! Goede trap, overzicht en tactisch sterk.
Is denk wel een fijne speler om erbij te hebben. Moet voetballend wel wat stappen maken maar fysiek en loopvermogen heeft ie
Vind het, net als afgelopen zomer, een hele goede speler. Past ook bij ons en zal een extra slot op de deur zijn. Het voelt alleen wel alsof Twente opnieuw een niet-passend hoog bedrag gaat vragen. Prijs/kwaliteit moet wel in verhouding zijn, en de €10M die ik steeds terug hoor is voor een speler van dit niveau natuurlijk teveel.
Twente zal veel te veel vragen voor deze subtop speler. Gewoon niet doen wordt een verlies verlies situatie denk ik,. Maar wie weet een verrassing wanneer hij onder Slot stappen kan maken.
Wel apart dat dit nieuws zulke tegengestelde reacties oproept. Ik heb hem eerlijk gezegd niet vaak genoeg zien spelen om een goed oordeel te vormen. Hij is wel al een tijd een dragende speler bij een sterke subtopper. Wat ik me wel afvraag is waarom Feyenoord denkt dat zerrouki nu wel haalbaar is. Heeft Twente grote financiële problemen? En zo ja, waarom hebben ze hem dan niet van de zomer verkocht? Zo niet, dan is er voor hun natuurlijk geen enkele reden om hem in de winterstop wel te verkopen.
Feyenoord komt weer bij zerrouki uit, omdat ze niet voorbereid zijn en echt andere verd midd hebben op korte termijn, gewoon paniek (voetbal)
Zerrouli is gewoon 1e keus en ze gaan weer voor het hoogst haalbare. Dat jij er met je fifa wijsheid nou anders over denkt.... Groetjes Bullaude
@FTM wat vind je zelf, te duur??
Gaat dit ten koste van jou donkere speler?
Niet weer deze soap, dit is een subtopper die gehyped wordt en waar je veel te veel voor zal betalen. Zijn spel is veel minder dynamisch en lichtvoetig dan Aursnes, daarnaast ook te veel van de veilige balletjes breed mijns inziens.
Het is geen slechte speler, in de Eredivisie een prima verdedigende middenvelder, maar ik vind hem in vergelijking tot de andere genoemde targets zoals Perrone en Mannsverk kwalitatief beduidend minder allround en naar verhouding te duur. Als je teveel betaalt, doe dat dan voor een speler die Europese topclubs volgen en die je ooit met flinke winst kan doorverkopen.
Punt gemaakt echter zal de aandacht van Europese clubs niet verder rijken dan voorrondes conference league. Dus zal hij eerst deze stap nodig hebben.

Ik denk een goede stap, met uitzicht op groei en beter worden. Hierdoor voor alle partijen een groei-mogelijkheid
Volgend seizoen dus een mogelijk middenveld met zerrouki, timber, bullaude......
Timber is gewoon een 8. Die staat volgend seizoen op de plek van Orkun. Dan ga je een nog betere Timber zien met een geweldige Zerrouki erachter.
Dit is geen fifa game met je geweldige zerrouki. In de engelse championship lopen er nog 20 als zerrouki rond....
noem er eerst eens 5 die in de championship rondlopen, die minimaal evengoed zijn als zerrouki! ik denk dat je max tot 2 a 3 spelers die evengoed of beter zijn dan zerrouki
Die kan je niet betalen. Het is geen fifa.
Noem er is een paar dan die ook te betalen zijn plus slot wilt ook gewoon een Nederlands sprekende jongen wat begrijpelijk is en je weet dat hij er gewoon staat het is niet dat ik elke wedstrijd van die tukkers zie maar zerouki draagt wel hun middenveld ik persoonlijk zou hem altijd halen voor een reël bedrag
Want Zerrouki is op FIFA zo goed? Hij is 24 geen 18. Beste beardguy, ga je vrouwtje lekker vermaken. Je snapt er de ballen van.
Er staat veel meer op het spel dan deze zomer.

We staan *** bovenaan. Als Zerrouki 2M duurder is maar er wel meteen staat in januari.. Die 2M en 'Twente versterken' betekenen niks als je de Champions League haalt.

Tuurlijk kun je weer een buitenlands talent halen maar we hebben voor miljoenen aan zulke spelers gehaald en de helft staat op een bijveldje te ballen tegen de jeugd van fucking Almere City.
Jij denkt echt met droge ogen dat Feyenoord de 1e of 2e plek haalt?
Jouw beard is duidelijk voor je ogen gegroeid Amsterdammertje
Sommige mensen staan niet zo extreem negatief in het leven, Brekertje.
Nu je het zegt valt het gelijk op z'n plaats, van wie Beardguy de nieuwe account is :-)
Tja, lastig verhaal hoor. Wieffer moet ook een keer een kans krijgen. Heb je straks Kokcu, Wieffer, Timber en Zerrouki voor 2 plekken. Verder verwacht ik dat 020 voor m komt als Alvarez vertrekt.
Fantastisch nieuws. Je weet dat dit slot z’n wens is al sinds de zomer en je weet na interview Ad dat hij een aardige vinger in de pap heeft. Deze eis heeft hij neergelegd boven. Top!!!!!!
Fantastisch? 8m neer tellen dus boven je uitgave budget voor een huis, tuin, keuken voetballer, je concurrent voor plek 3 sterker maken alleen omdat de scouting creativiteit weg is en de trainer de dwingeland uit hangt...sure fantastisch....
Als je Zerrouki een doorsnee voetballer vindt, dan heb je niet heel veel kijk op het spelletje. Zerrouki is gewoon een uitstekende aanwinst voor Feyenoord. Wel voor de juiste prijs. Max 6 miljoen. Maar daar gaat Twente vast niet mee akkoord.
Heb je een pot augurken op als avondeten man man man
Kijk even z’n statistieken afgelopen half jaar..
Prima speler! Van mij mag hij komen!
Wederom een kansloos verhaal. Deze is niet betaalbaar, tijd en aandacht richten op haalbare spelers
  • 1
  • 2