voetbal

Opinie

Vooruitblik titelkandidaten Eredivisie: Feyenoord (Deel I)

Van de redactie

Aanstaande vrijdag is de herstart van het Eredivisieseizoen. In de bovenste regionen van de competitie is het ongemeend spannend. 1908.nl blikt vooruit door de titelkandidaten onder de loep te nemen.

Deel I: Feyenoord, nummer 1 met 33 punten

Tot anderhalve week geleden leek de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vlekkeloos te verlopen. Vlak voor aanvang van het echte werk sloeg voor Gernot Trauner en Quinten Timber het noodlot toe. Beide spelers zijn naar verwachting enkele maanden uitgeschakeld. Een forse aderlating voor de Rotterdammers, die op zoek zijn naar vervanging voor deze twee belangrijke spelers. 

Feyenoord kende verder een goede voorbereiding. Alleen van Stade Rennais werd verloren in een oefenduel (2-1). Verder won het elftal van Arne Slot van KV Oostende (2-0), Strasbourg (1-0), Go Ahead Eagles (7-4) en FC Emmen (5-0). Genoeg reden tot positiviteit, al komt het wegvallen van twee basisspelers hard aan. Gezien het drukke en lastige schema in januari en februari is haast geboden bij het aantrekken van nieuwe spelers die er gelijk staan. Recentelijk sprak Slot zich wel positief uit over de reserves. Het niveauverschil tussen de eerste elf en de wissels lijkt behoorlijk klein, waardoor Feyenoord makkelijker kan wisselen zonder er veel minder van te worden. Dit was vorig seizoen niet het geval. 

Indien Feyenoord eind februari nog aansluiting heeft de absolute top, kan worden geconcludeerd dat de ploeg kans maakt op de titel. Daarna volgt namelijk alleen Ajax-nog in de Johan Cruijff Arena als écht zware kluif. Maar daarvoor moet eerst tegen onder andere FC Utrecht (u), Ajax (t), Twente (u), PSV (t) en AZ (t) een goed resultaat worden behaald. 

Delen

Reacties

"Het niveau van de eerste elf en de wissels lijkt behoorlijk klein"

Misschien toch nog even aanpassen