Betrouwbaar
yv202255a1a03623

Nieuws

Nieuwe middenvelder voor Te Kloese meest logisch

FeyenoordTM

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt algemeen directeur Dennis te Kloese dat Feyenoord versterking wenst op het middenveld.

"Een speler erbij is waarschijnlijk en noodzakelijk", zegt Te Kloese, die net als Arne Slot een nieuwe middenvelder het meest logische vindt.

Orkun Kökçü en Sebastian Szymański zijn volgens de algemeen directeur aankomende zomer 'geen zekere blijvers'. Voor de Poolse middenvelder zal Feyenoord een hoge koopoptie moeten lichten bij Dynamo Moskou. Te Kloese: "Ook hebben veel clubs Orkun in het vizier."

Deze werkweek werd duidelijk dat Gernot Trauner een operatie moet ondergaan voor zijn meniscusblessure. Feyenoord denkt de defensieve problemen deels op te kunnen lossen vanuit eigen gelederen.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Lutsharel Geertruida in theorie centraal geschoven kan worden, waardoor Marcus Pedersen op rechtsback op het opstellingsformulier terecht zou kunnen komen. Mimeirhel Benita ontwikkelt zich dusdanig dat hij bij Feyenoord als back-up wordt gezien.

"Arne Slot is een toptrainer", aldus Te Kloese. Volgens de algemeen directeur kan de trainer ook deze tegenslag opvangen. "Wij zijn vol vertrouwen."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM is Benjamin André niet iets voor Feyenoord, loopt over halfjaar uit contract en heeft veel ervaring.
Gaat Feyenoord voor twee versterkingen? (Een centrale verdediger en een “nummer 6”
Misschien Frank Arnesen even raadplegen?
Nou geloof me: Dat gaat nooit meer gebeuren :-)
@FTM ik ben toch echt benieuwd naar de daadwerkelijke reden van zijn vertrek. Heeft Frank dingen gedaan die niet kunnen of wil DtK de macht grijpen? De schouwing lijkt toch op orde dankzij Frank, gezien de targets die genoemd worden en hij ook Gnonto mannsverk en Adil zou hebben gehaald. Alle 3 toppers. Krijg steeds meer het idee dat zijn vertrek niet best is…
Hoe kom jij erbij dat hij die 3 zou hebben gehaald?
Macht grijpen. Weet je meteen ook waarom ze geen nieuwe 'directeur' willen.
Arnesen had inderdaad 100% Gnonto, Mannsverk en Aouchiche gehaald. Ben ik ook van overtuigd.
@FTM je reactie hieronder over macht klinkt niet hoopgevend en de targets die niet zijn gekomen hadden ook prima aankopen geweest. Jij bent ooo geen voorstander van DtK heb ik het idee? Is de ontwikkeling DtK erin en Frank eruit slecht voor de club?
Als ze Kokcu verkopen voor >20 miljoen kan je dat toch gebruiken om Szymanski te houden? Die zal ook altijd meer waard worden dan 10 miljoen. Timber vervanger van Kokcu en een 6 erbij of Wieffer is er klaar voor.
De optie tot koop verloopt op het moment dat de transfermarkt begint, denk dat dit een moeilijk verhaal gaat worden
Het probleem is niet de transfergeld maar het feit dat een embargo ligt op de Russisch Markt.
Veel belangrijker dan de transfersom zijn de salariskosten. Ook om geen scheefgroei en afgunst in de selectie te krijgen moeten die passen binnen het beleid van Feyenoord.
Vind Szymanski ook een speler die aantoonbaar iets toevoegt aan het elftal, maar is het niet zo dat als Feyenoord evt interesse heeft hij zelf ook nog interesse moet hebben om te blijven?

Kan me voorstellen dat er voor spelers als hij altijd wel interesse is van clubs van formaat, en aangezien hij normaal niet voor Feyenoord haalbaar was is het volgens mij niet vanzelfsprekend dat hij bij een aanbieding gelijk een handtekening zet.
Niet zo'n logische keuze, lijkt me. Trauner is langer uit de running en voor het ontbreken van Timber is Wieffer aanwezig. Tenzij je een heel goede zou kunnen halen (Zerrouki) is een extramiddenvelder er uitsluitend voor de breedte omdat Bullaude en Taabouni er ook nog zijn. Als je daar onvoloende vertrouwen in hebt, waarom heb je ze dan gehaald?!
Jean-Paul van Hecke tijdelijk halen, zou mijn voorkeur hebben. Erger: hoe meer Te Kloese het alleen voor het zeggen heeft, hoe zwakker zijn uitspraken worden. Arnesen had een valse start, herstelde zich met en vanaf het aanstellen van Arne Slot enorm sterk en wordt inmiddels node gemist in en om de Kuip! To put it mildly.....
Is Zerouki een heeel goede? Moet nog maar blijken. Ik persoonlijk denkt niet dat hij de echte top gaat halen. Goed speler, maar in alles net niet potentiële (internationale) top.
Is 5 (7) jaar verder in zijn ontwikkeling, maar uiteindelijk meer vertrouwen in Dermane en Kleijn.
Taabouni en bullaude zijn aanvallende middenvelders. Er ontbreekt
een pure nummer 6 in de selectie. Hooguit wieffer die in de eerste seizoenshelft niet veel heeft gespeeld.
@FTM is Reiss Nelson eventueel nog een optie voor komende zomer transfervrij?
Met Timber heeft Feyenoord natuurlijk al wel een prima opvolger van Kokcu in huis. Voor het behouden van Szymanski moet Feyenoord denk ik kampioen worden. Dan nog weet ik niet of szymanski er ook nog persoonlijk met Feyenoord uit moet zien te komen. In ieder geval zal er nu, maar waarschijnlijk ook in de zomer, versterking op het middenveld moeten komen om alle posities dubbel bezet te hebben.
Vind dat Timber de echte creativiteit mist om Kökçü te vervangen. Prima in balveroveringen en dan openen, maar niet de speler waar de ballen bij ingeleverd moeten worden.
Dat kun je opvangen door een nummer 6 te halen die ook opbouwend sterk is.
In iedere geval is in de media vertelt dat de salariscontract al geregeld is. Dus het zal geen probleem moeten zijn.
Zo lang hij zijn krabbel elders niet heeft gezet wel - zeker nu hij transfervrij is en Timber geblesseerd is geraakt
Klinkt logisch. Maar ik zou het toch wel verstandig vinden als ze daarnaast ook een verdediger huren, mits er een interessante optie is. Geertruida heeft vorig jaar tijdens afwezigheid Senesi prima gespeeld als centrale verdediger, maar is nog niet helemaal op zijn oude niveau na Pfeiffer en als die weer wegvalt heb je wel een probleem. Rasmussen als linkspoot op rechts is niet bepaald ideaal.
Ik vind er weinig logisch aan. Focus moet op een (evt. multifunctionele en) moderne CV liggen.
Ik ben het met je eens dat Feyenoord nog wel een verdediger kan gebruiken, maar ik denk dat de voornaamste focus op een 6 moet liggen.. Tenzij Feyenoord genoeg geld heeft om zowel een middenvelder als een verdediger te kopen, kun je het beste dan eentje kopen en ook een speler huren. Een verdedigende middenvelder wordt het hele seizoen al gemist. Zeker nu timber (die eigenlijk meer een 8 is) ook nog is uitgeschakeld. Die middenvelder zou ik proberen te kopen. Trauner keert waarschijnlijk ergens in maart weer terug en is dan normaal gesproken basisspeler. Met Geertruida heb je een back up. Hij is van oorsprong gewoon een CV en heeft daar vorig jaar ook weer even gespeeld. In die zin is een extra verdediger wel nodig, maar nu vooral een noodverband. Tijdelijke huur en als je niet kunt verlengen met Geertruida dan van de zomer nog eens doorkijken voor een jongen op de lange termijn lijkt me dan logisch.
Dit lijkt mij oplegt beste. Wieffer kan ook centraal achterin spelen en Geertruida ook.

Daarnaast miste Feyenoord al een verdedigende middenvelder en is een vertrek van Kokcu deze zomer wel te verwachten.
@FTM je reageerde in een andere artikel op m’n vraag over azarkan en slot. Slot heeft dus een clausule in z’n contract. Is deze clausule een beetje acceptabel voor Feyenoord of kan hij makkelijk weg?
Ik vind het maar een lage clausule
Oké. Dat is minder daar ik het toch echt een goeie trainer vind. Bestaat er een kans dat z’n contract open gebroken wordt en de clausule aangepast wordt? Is deze clausule erin gezet door DtK of door Arnessen?
Nee. Kans is groot dat hij het na dit of volgend seizoen voor gezien houdt.
@FTM Na dit seizoen zou wel zorgelijk zijn. Is er al een passende vervanger op het oog? Voor het geval dat.
Na volgend seizoen zou wel in de lijn der verwachtingen liggen. Zou het aan Champions League plaatsing liggen?
Dat zou serieus *** nieuws zijn. Al begrijp ik ook dat Arne uit eindelijk de ambitie heeft om zich te profileren in het buitenland. Hoop eerlijk gezegd dat hij nog 2 a 3 jaar bij de club blijft om Feyenoord op te bouwen samen met DtK en consorten.
DtK zit in Mexico een wedstrijd te bekijken 🤔
Ja, dat is niets voor Feyenoord. Speelt oprecht geen enkele interessante speler.
Loop er geen verdedigende middenvelder in de jeugd of zeg ik iets geks?
ben aardig gecharmeerd van karim dermane
Mag al niet meer meetrainen van Slot
@FTM heeft dat niet meer mogen mee trainen te maken met kwaliteit of heeft het een andere reden?
Slot heeft gewoon hele hoge eisen aan iedereen die met het eerste meetraint. Karim is zeker een talent, maar ergens is het nog geen Feyenoord 1 niveau. Als ik het zo bekijk, lijkt het op tactisch niveau te zijn, maar dat is een aanname. In de voorbereidende wedstrijden kreeg Milambo al de voorkeur op het middenveld. Het lijkt ook alsof hij als een van de weinige de shifting heeft overleeft. Dan is het niet zo dat de rest niet talentvol is, maar gewoon nu nog niet helemaal klaar ervoor.

Een Mike Kleijn heeft bijvoorbeeld echt laten zien een groot talent te zijn, maar longinhoud en fysiek op Feyenoord 1 niveau is nog teveel gevraagd. Dat soort jongens lijken en straks ook opeens te staan net als Hartman bv, maar dat is niet zo.
En toch hoop ik stiekem dat Szymanski behouden kan worden, klasse druipt er soms vanaf alleen dan moet hij wel op de plek spelen waar hij hoort te spelen. Als Kokcu wordt verkocht deze zomer (hopelijk voor veel geld) dan had ik het toch gedaan. Spelers worden ook gewoon steeds duurder en dan vind ik (en ja wie ben ik) de som voor hem nog wel mee vallen al blijft het altijd veel geld voor Feyenoord zijnde.

Ben bang dat als Feyenoord het niet licht, die ratten uit Eindhoven of 020 er weer mee aan de haal gaan ala Guus Til.
Ze hebben in psv geen geld. Dus dat gaat niet
Wat zijn nou de namen die vallen in het maasgebouw er moet toch wel iets begonnen worden of niet?
Ik weet het wel, grotendeels. Maar als ik het in dit stadium gooi, krijg je al die rioolratten weer op je dak. Ik wacht wel even tot het concreet wordt.
Zolang het de club niet schaadt lekker blijven doorgaan waarmee je bezig was/bent joh
Ik weet wat ik doe. Al 3.5 jaar :-D
Mijn info / nieuws heeft de club nog nooit geschaad.
Ja haha ik zag het op Twitter voorbij komen maar ze konden geen voorbeelden noemen waarbij het de club geschaad heeft. Zal wel deels afgunst zijn al bestaat twitter 90% uit negativiteit.
Gaan ze echt maar voor 1 speler? Want dat wilde ze al voor de blessures toch?
Ben je tevreden / enthousiast over de namen die je hoort ?
Verstandig van je, als het zover is , horen we het wel, zal geen weken overheen gaan in deze winterwindow.
Ik proefde ook enkel jaloezie. Ik lach er om. Ik ga toch wel door. Altijd leuk om fans accuraat op de hoogte te stellen met een positieve wending.
twitter is ook een azijnzeikers hetze platform.
Ben dan toch wel kritisch op de aankoop van Bullaude. Duurste transfer ooit, en is geen speler die er meteen kan staan en ook geen speler die we echt nodig hadden. Rechterverdediger en defensieve middenvelder waren dringend nodig, maar het geld was op. En nu zitten we met twee gigantische gaten in onze basiself en geen geld om iemand te kopen omdat we 7,5 mln hebben betaald voor een O21 spelert..
Mwua, is die 7 miljoen echt wel waard hoor de potentie druipt er vanaf. Al zou ik het vastleggen van Szymanski toch wel een mega grote prioriteit maken aangezien hij ook als buitenspeler gebruikt kan worden.
Dat bedrag is veel lager dan de 7,5 miljoen die sommige genoemd wordt
bullaude gaat er wel komen, geef die jongen wat tijd a la sinistera
Doe Sebastian Szymański zijn koop akte nou kosten wat het kost lichten die is het echt wel waard .
Dat is een speler waar je nog jaren lang plezier aan gaat hebben en een zekerheid goed voetbal speelt .
Neemt heel veel onzekerheid weg vooral als we straks als spelers gaan verkopen dan heb Szymanski teminste alvast in huis
daar kan m.i nog wel over onderhandeld worden, want die russen willen hem absoluut niet terug hebben. ze hebben hem voor de meest walgelijke dingen uitgemaakt omdat hij niet in rusland wilde blijven.
Ik vind hem te duur voor de financiële staat waar feyenoord op dit moment is. We hebben andere spelers die het ook prima doen en al reeds zijn aangeschaft. Die Baullaude en Dermane zijn toch zo goed, laat hun spelen denk ik dan.
@FTM is het niet zo dat spelers nu in de winter dubbel zo duur zijn en Feyenoord in de zomer extreem slecht gehandeld op deze posities?
Feyenoord koos er voor om Jens Toornstra van de hand te doen (speler wilde dit zelf niet) + Bassett door te verhuren en een aardige som neer te leggen voor Bullaude - in plaats van dat er een vervanger gehaald werd voor Aursnes. Nuff said.
Toornstra had op dit moment gewoon basis gestaan
Er zal ook gewoon een verdediger bij moeten hoor, want zonder Trauner heb je nu toch echt eigenlijk alleen maar Pedersen en Geertruida met daarachter eventueel Benita en Rasmussen. Dat is gewoon te weinig.