Bevestigd
trauner

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner twee tot drie maanden out: "Een meniscusblessure"

Feyenoord's vice-captain Gernot Trauner heeft zich uitgelaten over de aard van zijn blessure.

Eerder deze week maakte Feyenoord via de officiële clubkanalen melding van knieklachten. Trauner moet daardoor onder het mes.

In gesprek met Kronen Zeitung laat Trauner weten dat de vork anders in de steel zit. "Door de formulering van Feyenoord dachten velen dat ik misschien een ernstige kruisbandblessure had. De club wil niet in detail treden zolang er geen exacte diagnose is, maar in werkelijkheid gaat het om een meniscusblessure."

Trauner vervolgt: "Twee dagen voor kerst zette ik een vervelende stap tijdens de training. Ik voelde meteen iets klappen. Echt pijn had ik niet, maar we deden wel een MRI-scan om zeker te zijn. Helaas was de uitkomst dat een operatie de beste beslissing zou zijn."

De operatie staat nog niet ingepland. "Dat zijn we nog aan het bepalen. Ik probeer al een tijd een afspraak te maken. Rond de kerst werden zulke operaties niet gedaan. De clubarts die zulke operaties uitvoert, is op vakantie. We proberen het op te lossen. Hopelijk lukt het voor de jaarwisseling."

Trauner wil binnen twee tot drie maanden weer op het veld staan. "Ik ben er van overtuigd dat ik dit seizoen nog ga spelen. Dat heb ik ook tegen bondscoach Ralf Rangnick (Oostenrijk) gezegd. Het moet tijdens de operatie blijken wat de exacte schade is aan mijn meniscus."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM is Fosu-Mensah een optie voor Feyenoord?
Opschieten met die operatie. Ik ben benieuwd hoe onze trainert het gaat oplossen zondag.
Zondag zal hij vooral z'n roes aan het uitslapen zijn ;-)
Gelukkig is dit zo'n speler die 3 maanden kan missen en er daarna weer meteen kan staan :D
Kijk. Dit maakt het nog iets minder dramatisch. Dan moet hij de europese hervatting waarschijnlijk gewoon kunnen halen..
De finale iig ;-)