verdedigers

VK Sportphoto

Opinie

Tussenrapport '22/'23 • De verdedigers

Feyenoord kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Niet alleen zijn de Rotterdammers koploper in de Eredivisie, tevens plaatste de club zich bij de laatste zestien van de Europa League.

En dat met een bijna volledig nieuw elftal. Op zoek naar de ideale startopstelling puzzelde trainer Arne Slot heel wat af. Het spelbeeld in wedstrijden was daardoor wisselend. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere, maar het resultaat mag er zijn.

De redactie van 1908.nl blikt per linie terug met tussenrapport. Vandaag deel I: de verdedigers.

Wat zijn jouw cijfers? Laat ze achter in de comments!

bijlow

7,5

Justin Bijlow

Kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Was met cruciale reddingen van grote waarde in de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma, waarin Feyenoord zich kwalificeerde voor de volgende ronde van de Europa League. Toonde zich ook betrouwbaar in de Eredivisie, waarin hij belangrijke ballen pakte in de teleurstellende wedstrijden tegen Fortuna Sittard (1-1) en SC Heerenveen (0-0) en daarmee erger voorkwam.  

Is de onbetwiste man tussen de palen. Met Timon Wellenreuther en Ofir Marciano als concurrenten hoeft hij niet te vrezen voor zijn plek. Eerder zal hij oppassen voor blessures, die hem de afgelopen seizoenen meerdere wedstrijden aan de kant hielden. Ging met het Nederlands elftal naar het WK in Qatar, maar kwam daar niet in actie. Werd op de trainingen wel door de beste Nederlandse voetballers uitgedaagd.  

Hartman + Filter

7

Quilindschy Hartman

De jeugdverrassing van dit moment. Diende zich tegen alle verwachtingen in razendsnel aan. Kende de afgelopen jaren blessureleed, waardoor de technische staf twijfelde aan zijn fitheid. Zag met Marcos López en Fredrik Bjørkan twee linksbacks komen, maar wachtte geduldig op zijn kans. Kreeg een basisplaats tegen RKC Waalwijk en oogde sindsdien stabiel. Koppelde zijn verdedigende taken aan aanvallend rendement, met als hoogtepunten zijn doelpunt tegen Cambuur en assist op Santiago Gimenez tegen Lazio Roma.

background-bjorkan-290822

4

Fredrik Bjørkan

De ervaren Noor werd als huurling gehaald om linksback te worden, zodat Hartman en López daarachter konden rijpen. Speelde een aantal slechte wedstrijden, waarna hij uit het elftal verdween. Is die dramatische periode niet meer te boven gekomen.

lopez

6

Marcos López

Werd voor ruim een miljoen euro gehaald als uitdager van Fredrik Bjørkan. Kreeg als snel een aantal wedstrijden de kans, waarin hij goede met mindere momenten afwisselde. Is met 23-jaar nog relatief jong en kan zich nog volop ontwikkelen. Lijkt inmiddels wel voorbij gestreefd door de eveneens jonge Hartman (21). Zal moeten wachten op een nieuwe kans.  

hacko1

8,5

Dávid Hancko

Kennen we Marcos Senesi nog? De Slowaak heeft de Argentijn binnen no time doen vergeten. Kwam afgelopen zomer over van Sparta Praag en ontpopte zich direct als sterkhouder in het elftal. Bleek verdedigend multi inzetbaar, maar vormde vooral een sterk centraal duo met Gernot Trauner. Scoorde al in de Eredivsie en Europa League.

gernot-trauner-captain-feyenoord-rood-wit-shirt

8

Gernot Trauner

De vice-aanvoerder is net als vorig jaar een rots in de branding. De Oostenrijker staat altijd goed. Onderschept veel aanvallen en brengt met zijn 30-jaar ervaring in de ploeg. Is na het vertrek van Senesi niet uit zijn evenwicht geraakt en wende al snel aan Hancko. Wacht nog op zijn eerste goal in het roodwitte shirt.

rasmussen

5

Jacob Rasmussen

De huurling van Fiorentina kende een dramatische seizoenstart. Hij schutterde opzichtig in de openingswedstrijd tegen Vitesse en de wedstrijd daarop tegen SC Heerenveen was niet veel beter. Zijn timing, passes en positionele spel, alles leek fout te gaan. Zette na zijn goal tegen FC Emmen een opwaartse lijn. Met enkele gedegen wedstrijden revancheerde de Deen zich enigszins voor zijn valse start. Wordt vooral gezien als stand-in voor het centrale verdedigingsduo.

pedersen-4

5,5

Marcus Pedersen

De man die begin vorig seizoen spectaculair begon bij Feyenoord is ver teruggezakt. Hij leek destijds niet lang voort Feyenoord te behouden, maar is inmiddels een in de vergetelheid geraakt. Van de Noor werd meer verwacht al is zijn mentaliteit altijd te prijzen. Altijd volop inzet en geen meter is te vuil om te maken. Voorzetten en doelgerichtheid zijn aandachtspunten voor de Noor die als invaller vaak niet op zijn best is.

geertruida

7,5

Lutsharel Geertruida

De publiekslieveling kende een goede competitiehelft. Was een van de opvallende afwezigen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Liet zien dat hij een speler is op wie je kan rekenen. Kan in de verdediging op meerdere posities uit de voeten en scoort zelden een onvoldoende. Is een zekerheidje in het elftal van Arne Slot. Mag zich wel nog nadrukkelijker manifesteren.

Delen

Reacties

MickJaggerVanDeLageLanden
MickJaggerVanDeLageLanden
Rasmussen hoger, Geertruida lager. Voor de rest mee eens
Over Bjorkan opmerken: 'Speelde een aantal slechte wedstrijden' terwijl hij maar één officiele wedstrijd speelde. Benita heeft meer wedstrijden meegedaan, en die staat er niet bij. Bijlow en Geertruida waren eerste blok echt niet best. Naar mijn mening hebben degenen met een 7,5 of hoger een half punt teveel, de onvoldoendes een half punt te weinig.
De 'redactie' heeft z'n best gedaan. Leuk, maar de gegeven cijfers zijn waarschijnlijk gebaseerd op persoonlijke voorkeuren.
Zal ze dan ook niet al te serieus nemen 😉
FeyenoordPresident
Geertruida en bijlow veelste hoog beoordeeld. Allebij niet in grootse vorm. Zou eerder een 6,5 voor bijlow en een mager 6je voor Geertruida.
Leuk dit, grotendeels eens. De comments mbt Luts begrijp ik wel, had na z'n blessure wel wat moeite de vorm van eind vorig jaar te vinden. En Trauner vond ik toch wel de beste. Alvast een poging voor het middenveld. Kokcu 8.5, Szymanski 8, Timber 6.5 (zou op 8 denk ik nog beter uit de verf komen), Wieffer 6, Bullaude 5.5, Taabouni 5.5. De laatste 3 weinig gezien, dus wel lastig oordelen. Ben benieuwd!
Ik vind Luts wat te hoog gezien zijn potentie; 6,5 is wel genoeg. De rest kan ik wel mee leven
By far niet mee ene met deze cijfers. Rasmussen heeft geen een voldoende. Hartman ook, is een mooi meegenomen verassing maar 7 is beetje te veel. Hancko is aardig begonnen maar is zeker nog niet op de niveau die senesi had. 8,5 is wel erg genereus
Ben het op Geertruida na wel met alles eens.
Geertruida heeft zijn vorm van vorig seizoen nog niet gehaald, een 6,5 is wat mij betreft beter op z'n plaats.
Laat ie ons maar verrassen de tweede seizoenshelft.
Geertruida een 7,5?????? Lijkt wel een thuisfluiter
Sorry maar Geertruida heeft te veel ruzie aan de bal waardoor zijn cijfer m.i. veel te hoog is. een 6.5 is hoog genoeg,
Zijn passing laat echt te wensen over momenteel
Echt onzinnig om Pedersen en Rasmussen een 5,5 en een 5 te geven.
Want? Moeten een 4,5 en 4 zijn?
Bjørkan is de enige die een onvoldoende verdient. Rasmussen en Pedersen hebben geen geweldig seizoen tot dusver, maar verdienen wel op zijn minst een voldoende.
Nee, gewoon een voldoende. Degene die dit beoordeeld heeft, heeft weinig voetbalverstand.
Leuk om dit zo terug te lezen!