Primeur Bevestigd
smal-feyenoord-web

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord opent de jacht op Smal

FeyenoordTM

Feyenoord is actief in de markt gekomen voor FC Twente verdediger Gijs Smal. De 26-jarige linksback loopt na dit seizoen uit zijn contract in Enschede en is sinds de jaarwisseling geheel volgens de regels vrij om te praten met eventuele nieuwe werkgevers.

De Rotterdammers zijn concreet en willen de linkspoot vastleggen als eerste wapenfeit vastleggen voor het aankomende seizoen. Tussen het entourage van de speler en Feyenoord gaan al wat voorstellen heen en weer.

Vanuit de jeugd van AFC '34 stroomde Smal in 2012 door naar de jeugdopleiding van FC Volendam. Daar beleefde de linksback zijn doorbraak, waarna hij in de zomer van 2020 de transfervrije overstap maakte naar FC Twente.

De uit contract lopende Smal speelde al 183 officiële duels voor FC Volendam en FC Twente, waarin hij 13 maal scoorde en 35 assists afleverde. De eventuele komst van Smal wordt binnen Feyenoord breed gedragen: hij past goed binnen de spelprincipes van de Rotterdammers.

Smal dient zelf nog overtuigd te raken door de voorstellen van Feyenoord, wat op de linksbackpositie ook Quilindschy Hartman en Marcos López binnen de gelederen heeft. Smal stond afgelopen winter nog nadrukkelijk in de belangstelling van Rangers, maar een transfer bleef uit.

Haalbaarheid: hoog

Gijs Smal vertegenwoordigt naar inschatting van Transfermarkt een marktwaarde van zes miljoen euro.

Meer weten over het toekomstperspectief van Feyenoord op de linksbackpositie? Lees dan hier het nieuwste 'Squad Depth' artikel, die woensdag gepubliceerd werd.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is De Roon interessant voor Feyenoord?
Waar is het artikel over Shiloh T' Zand, die dat ze zijn contract willen verlengen
Smal komt helaas te kort op Europees niveau. Verder een prima aanwinst als Hartman of Lopez weg gaat.
Hoi Speedy,
Ik vind zijn statatieken van dit seizoen tegenvallen, vorig seizoen was netjes! Daarnaast vind ik hem er niet bovenuit steken in top wedstrijden. Een goede speler voor de eredivisie maar niet Europees. Laat mij graag verrassen :)
Smal is niet zo van tikkie achteruit en tikkie breed…
Zijn er nog interessantere opties voor linksback of is dit ongeveer het niveau wat we mogen verwachten?
No brainer....transfervrij; prima back - opbouwend sterk. Ik denk voetballend een stuk sterker dan Lopez.
Nederlandse speler, 26 jaar, wat ook wel goed is voor de opbouw van de selectie.
En verdediger zwak. Is eigenlijk ook geen verdediger, eerder een middenvelder.

Ik zeg: niet doen. Presteert dit jaar niet best. Vorig jaar wel. Maar wat is zijn niveau?
Klein en Hendriks kunnen ook prima in een verdedigendere rol.
Zie Smal ook een soort nieuwkoop rol vervullen.

Ik ben van mening dat je hart van je selectie nederlands moet zijn. Dan zijn dit soort spelers een enorme aanwinst
Buitenlanders, zeker buiten de EU alleen halen als ze andere kwaliteiten hebben (grinta) en boven categorie zijn
Want Hancko is een Nederlander? ;-)

Beste verdediger ooit in dienst van Feyenoord. Ik tel de trage tijd van de jaren '60 en '70 niet mee. Geen vergelijking namelijk.
Hancko schaal ik zeker in de bovencategorie
Die maakt het eftal belachelijk veel beter.
Naar ik begrijp is de belangstelling voor Smal breed gedragen…
@FeyenoordTM hoeveel doorverkooppercentage heeft Utrecht voor Timber?
Dat zou een vrij logische aanwinst zijn. Smal presteert goed bij Twente, is transfervrij en er is een reële kans dat Hartman vertrekt, terwijl Lopez waarschijnlijk ook wel een keer genoeg heeft van een bijrol bij Feyenoord. Tevens is het denk ik ook belangrijk om een aantal spelers te hebben die niet hoeft te wennen aan Nederland en de Nederlandse competitie.
Deze jongen is niks beter dan Lopez. Zou bij Twente eigenlijk niet eens in de basis moeten staan.
Wat erger ik me dood aan die haat op Lopez. Tegen Groningen speelde hij niet best inderdaad (vind je het gek als je nooit minuten maakt). Tel even hoe vaak Bakayoko (volgende sommigen analisten rond de 50 miljoen waard) Lopez voorbij is gekomen in het laatste kwartier?
Eens, die jongen speelt zoo verschrikkelijk weinig, die moet je 5 serieuze wedstrijden op rij geven om een beetje te kunnen beoordelen.
Maar Lopez ís geen echte verdediger; het is een omgeturnde linksbuiten. Je ziet aan alles dat Lopez de kunst van het verdedigen niet onder de knie heeft. Als middenvelder vind ik 'm wel ok.
Vorig jaar uit tegen ajax deed hij het trouwens prima.
Dit is een grapje toch? Bakayoko was al van het veld gehaald voordat Lopez überhaupt werd ingebracht.
Kijk de thuiswedstrijd tegen PSV nog maar is terug, waarin Bakayoko de wedstrijd beslist doordat Lopez hem veel te veel ruimte gaf. Bij het doelpunt van Saibari kreeg hij alle tijd van Lopez om de bal te spelen en voorafgaand aan de tweede goal moest Bijlow handelend optreden om de omhaal van de Jong uit het doel te houden, omdat WEER Lopez Bakayoko alle ruimte gaf om de bal op de Jong te geven. Uit de daaropvolgende corner kopt Boscagli de 2-0 in. Dus die ''haat'' zoals jij het noemt komt niet alleen na die wedstrijd tegen Groningen weg, deze man heeft gewoon het niveau niet om in Feyenoord 1 te spelen.
Had geen idee dat hij al zo oud was joh. Prima speler volgens mij als je hem gratis kunt oppikken. Snap alleen niet dat dit weer gelekt is.
Goede speler in plaats van Lopez. Niet goed genoeg voor de basis, brengt aanvallend helemaal niets.
Mooi nieuws! Hierdoor vervang je Lopez met in mijn ogen een betere speler + je kunt Lopez met winst verkopen waardoor Smal je in ieder geval niet heel veel gaat kosten aangezien hij wel een hoger salaris als Lopez zal willen.
Omdat de kans zeer aanwezig is dat Hartman een transfer gaat maken en dan heb je een LB nodig
Zou Tsoungui niet als linksback kunnen spelen? Jongen is soepel aan de bal, beweegt makkelijk en is niet al te groot/breed.
Alleen is hij rechts, dus LB niet logisch
Klopt inderdaad, speelt wel vaak als linker centrale, dacht daarom dat hij links was. Dan misschien als rechtsback proberen.
Aanvallend was hij erg sterk en een goede trap. Verdedigend weet ik niet. Volgens mij speelt hij sowieso minder dit seizoen.
@FeyenoordTM

Hadj Moussa op het lijstje bij Feyenoord als buitenspeler?
Is het handig om dit nu al te brengen? Transfervrije spelers zijn voor iedere club interessant, en zo lang het nog niet rond is maak je misschien zo slapende honden die zelf geen scouting hebben (lees PSV) wakker🙄
Dacht ik ook niet. Tenzij men de andere landelijke media voor willen zijn.
Edje denk je niet dat elke club een lijstje heeft met alle eventuele transfervrije spelers. En de zaakwaarnemers laten ook overal namen van spelers vallen. Ik moet nog zien of hij wil komen, kon al naar andere competitie, maar even afwachten wat hij zelf wil. Zeker geen slechte speler.
Hij is al wel 26 .. maar transfervrij.
Lopez moet je zien te verkopen, voegt niks toe.
Van Hartman moet ik zien of ie echt vertrekt, lijkt me verstandige jongen, bij ons speelt ie basis, waarschijnlijk CL .. ook wel wat waard denk ik. Hij is nog jong zat om de stap te maken. Ziet ongetwijfeld ook dat er heel veel Nederlandse “toppers” gewoon mislukken in het buitenland.
Prima voor de eredivisie maar voor CL vind ik hem te licht
Als je hem inwisselt voor Lopez dan is het top

Vond Smal in de kuip ook goed spelen. Zou wel eens goede klik kunnen hebben met Luka
Gratis en voor niks. Doe maar erbij joh. Die Lopez kunnen we vast en zeker verkopen voor een miljoentje.
Grati bestaat ook in het voetbal niet, transfervrij is in verhouding vaak bijna net zo duur als een marktconforme transferprijs.
Nu doe naam gevallen is zal psv ook wel interesse tonen. Misschien de neuzen ook wel. Die kunnen wel een stuk of 10 versterkingen gebruiken lol
Rodriguez moest toch het eerste wapenfeit worden?


Smal is natuurlijk wel top als back-up voor Hartman.

Lopez zal wel willen vertrekken. En Candelaria, Breinburg en Kleijn gaan het gewoon niet redden. Zijn van hetzelfde kaliber als Hall en Benita.

Mocht Hartman ook vertrekken dan neem ik aan dat er wel een basisspeler gehaald word en dat Smal gewoon back-up blijft?!
Denk dat ze dan met een talent komen voor de Linksback. Even goed als Hartman terug halen is zo goed als onmogelijk.
Als hij wordt gezien als backup vraag ik me toch af waar we een jeugdopleiding voor hebben. Een Candelaria is toch nooit minder dan deze gast?
@FeyenoordTM is Tsoungui geen optie voor achter Beelen indien Trauner vertrekt? Tsoungui heeft toch ooit gezegd dat hij hoopt bij Feyenoord te slagen. Hij lijkt ook een vrij complete cv.
Op Wikipedia staat dat hij links is, maar als je beelden van hem bekijkt doet hij bijna alles met rechts (dribbelen/passing).
Alles beter dan Lopez! Opzich een goedkope back up voor Hartman! Blauwtjes zat gelopen de laatste tijd!
López is een uitstekende speler!
Vrijwel elke speler die wekenlang niet speelt, is zoekende naar ritme en speelt de eerste 45 minuten over het algemeen minder.
Ga Feyenoord - PSV van vorig seizoen nog eens bekijken. Toen was hij een van de uitblinkers. Hij kan het nooit verleerd zijn.
Hij werd volkomen terecht gewisseld. Met Hancko als linksback kon Slot iets forceren.
Ik ben niet kapot van Lopez! Al kan ik mee komen in jou gedachten met lang niet spelen spelen wordt je niet beter van!
Eens !
Lopez is idd een prima speler..
Omdat hij zo weinig aan spelen toe komt mist hij ritme..
Vertrouwen en ritme krijg je door veel wedstrijden te spelen..

Hartman zit momenteel ook niet in een beste fase..
En dat is heel normaal, het is allemaal heel snel met hem gegaan.
Dan weet je dat er zo een fase aan zit te komen..
Hartman niet in een beste fase? Ik vind hem nog steeds elke week erg goed spelen. Verdedigend erg fel en kort erop. Veel energie en een hoog tempo in elke wedstrijd
En vergeet uit bij Ajax niet waar hij al vroeg Hartman verving en een dijk van een pot speelde. Echt een prima backup en laat hem het maar uitvechten met Smal indien Hartman wordt verkocht. 25 miljoen binnen harken en een prima speler transfervrij binnen halen lijkt wel beleid. Des te meer heb je over om te investeren in je flanken :D
Mooie aanvulling, ik zat hier zelf ook nog aan te denken.
Die gast heeft te hogen eisen haha je speelt fucking voor Twente en zit op de bank volgende
De bank is al zo smal in kwaliteit.....
Ik vermoed dat veel spelers naast de club ook de trainer afwegen. Slot nodigt uit voor een stap naar FR, maar ik vrees dat er veel aan Slot “getrokken” gaat worden door gerenommeerde clubs
Precies want als ik het moest geloven was babadi ook naar ons gekomen als slot 100% blijft. Denk dat smal dat ook wel een beetje gaat hebben want slot kan nu wel mooi zeggen volgend jaar ben je bij mij nummer 1 maar als slot weggaat heeft de speler daar niks aan ja
@FeyenoordTM is Smal op tafel gelegd vanuit de scouting? Hebben die positief rapport neer gelegd?
Min of meer wel. Maar Smal is ook een oude bekende van Hulshof.
Hoop dat Smal het spel een beetje breed kan houden…..,
Ha Ha! Grappige woordspeling! Smal en Breed
Ja ik kan best grappig uit de hoek komen….
En ik maar denken dat Feyenoord naar CL niveau wil doorgroeien…

Ook al zal hij voor de breedte bedoeld zijn, dit niveau moet je niet willen.

Weer een keuze van Slot dit?
Ach, bij Wieffer en Beelen zei jij ooit hetzelfde.
Bij Wieffer was ik juist een van de weinige die wel zijn kwaliteiten zag, waar hij nog door menigeen als miskoop bestempeld werd…

Beelen moeten we ook nog van afwachten tot hoever zijn niveau reikt, hij doet het leuk in de Eredivisie maar dat iemand al snel.

Smal is ook een prima Eredivisie speler maar niet meer dan dat. Wil je als club doorgroeien dan moet je toch een ander kaliber spelers uitzoeken.

Ik vergelijk Smal met Klaiber, deed het leuk bij Utrecht, werd door Ten Hag meegenomen naar Ajax en mislukte daar volledig en heeft sindsdien nooit meer zijn niveau van Utrecht aangetikt en nu ergens in Scandinavië rondhuppelt.
Een leuke speler voor de Nederlandse subtop en alles daaronder maar komt tekort voor de Nederlandse top.
Beelen doet het leuk in de eredivisie ja. Lukaku vergeten? 🤔
Jij hebt echt een bord voor je kop zeg
Inderdaad, bord voor de kop en ook op de verkeerde site. Hij hoort op 020Showtime…
Mats Wieffer is een speler die ver ondergewaardeerd werd, omdat hij kritisch is.
Voetbal technisch is het een wereldwonder die het spel heel erg goed ziet! Bij FC Twente zagen ze dat niet, lastig (kritisch) was hij!
Thomas Beelen is een schot in de roos!
@FeyenoordTM

Gronbaek van Bodo een optie voor ons in de zomer?

Verder lijkt me Viktor Đukanović van Hammerby een erg interessante optie. Type vleugelspeler die Slot her liefst ziet en ook nog een harde werker. 20 jaar

https://m.youtube.com/watch?v=sf-3Kcp9MNw&pp=ygURdmlrdG9yIGRqdWthbm92aWM%3D
Ziet eruit als een vergelijkbaar type lb als Hartman
Geen speler die je aan de bovenkant versterkt. Wel een betere optie achter Hartman wanneer Lopez vertrekt. Transfervrij ophalen is prima
Feyenoord heeft nog nooit een 'versterking aan de bovenkant' gehaald. Misschien Hancko, maar dat was ook maar afwachten of die ging slagen. Al stond hij er wel vanaf minuut 1 💯
Julio Ricardo Cruz
Pierre van Hooijdonk (de 1e x)
Goede speler en een welkome versterking. Transfervrij al helemaal!
Prima speler helemaal als je veel kan vangen voor Hartman en voor een prikkie zijn opvolger kan halen
Klopt en je concurrenten verzwakken, en we hebben meer te bieden champions league (als we tweede blijven maar moet goed komen) en misschien nederlands elftal. Want die zien ook dat er veel feyenoord spelers worden opgeroepen. Dan snap ik dat een gijs smal ook oren heeft naar feyenoord denk ik, we zullen zien wat er van komt.
Sadilek? Normaal doen hoor. 1 Zerrouki is al voldoende.
Wist niet dat die gozer al 26 was joh.
Eens. Mocht Hartman en Lopez vertrekken een jonge linksback erbij halen en je doet het gewoon prima. Moeten niet verwachten dat we voor elke positie zomaar 7 a 8 miljoen gaan neerleggen. ( transfervrij staat ook goed op je boekhouding )
@FeyenoordTM hoezo is zo een Tsoungui niet te houden? Ik neem aan dat er geen grotere clubs als Feyenoord voor hem gaan komen. Gaat hij niet gewoon een kans krijgen bij ons mogelijk voor achter Beelen indien Trauner vertrekt,
Was vorig jaar héél goed en compleet. Dit is transfervrij een no brainer
Mochten al twee maanden toenadering zoeken :-)
Vind Smal dit jaar een stuk minder als vorig jaar dus weet niet echt wat ik hier van moet vinden😬
Niet alle Nederlandse spelers zijn meteen bord-op-schoot. Vorig jaar was Smal gewoon enorm goed, heel compleet. Blonk regelmatig uit op een manier zoals Hartman dat ook deed tegen Atletico.
Nee, Smal past goed bij Feyenoord hoor
Small gaat denk alleen komen wanneer Hartman weg gaat.
Smal is eerder de vervanger van Lopez die genoeg minuten zal maken als Slot wil gaan rouleren.
Wieffer, beelen en timber zijn ook niks?