Bevestigd
lingr

VK Sportphoto

Transfers

Verduidelijking • Feyenoord huurt Lingr mét verplichte optie

FeyenoordTM

Naar aanleiding van het artikel over de situatie van de verhuurde Marcus Holmgren Pedersen aan Sassuolo kregen we bij 1908.nl enorm veel vragen over de situatie van Ondřej Lingr. De Tsjech is dit seizoen gehuurd van Slavia Praag met een optie, maar is die optie wel verplicht? Ja, luidt het antwoord.

Feyenoord kwam afgelopen zomer na het 2-2 gelijkspel bij Sparta Rotterdam pas in de markt voor de aanvallende middenvelder en een deal werd binnen vierentwintig uur gesmeden. De club greep eerder mis bij NK Lokomotiva Zagreb voor de talentvolle Luka Stojković. GNK Dinamo Zagreb, eveneens een gegadigde voor Stojković, ging voor de deal liggen en dreigde daarop Luka Ivanušec niet te verkopen aan Feyenoord. De Rotterdammers hielden heel de zomer vast aan de komst Ivanušec, waarna Zagreb definitief aan de haal ging met Stojković. 

Feyenoord heeft geen harde voorwaarden opgenomen met Slavia Praag voor Lingr. De koopoptie is daarom vanaf de zomer van 2024 verplicht en de deal moet gezien worden als een soort uitgestelde betaling: de Rotterdammers moeten na dit seizoen zo'n vier miljoen euro over te maken op de Tsjechische bankrekening.

Lingr kwam bij Feyenoord in 147 officiële speelminuten tot twee goals en één assist. De Tsjech is dus gemiddeld elke 49 minuten betrokken bij een Rotterdams doelpunt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik ben er van overtuigd dat iedereen op zijn manier zijn best gedaan heeft en nog steeds doet. Maar kritische kanttekeningen bij het transferbeleid van afgelopen zomer, waarvoor ik destijds door sommigen nog bijna van dit forum gescholden werd, waren en zijn toch wel op zijn plaats.
Dat Ueda en Zerrouki niet veel spelen is dan nog wel te verklaren; deze spelers zorgen ervoor dat de nummer 2 centrumspits en de nummer 4 middenvelder (zo goed als) van het zelfde niveau zijn als de spelers die ze (kunnen) vervangen. Stengs is, zeker in aanleg maar vaak ook in de wedstrijden, een prima speler. Al is hij minder middenvelder dan Szymanski was en met Timber als ‘opvolger’ van Kökcü waarmee je eigenlijk zonder echte spelverdeler speelt, is de middenlinie er zwakker op geworden.
Ik waardeer Lingr om zijn ijver en gedrevenheid maar wat voegt hij nou toe wat Milambo niet kan brengen? De flankaanvallers presteren minder wisselvallig dan vorig seizoen, in die zin dat ze nu vrijwel altijd ondermaats presteren en er vorig seizoen met zekere regelmaat ook redelijke en zelfs goede wedstrijden bij zaten…..
Dat Ivanušec voor die positie (links) is aangetrokken voor een, voor Feyenoord, stevige afkoopsom en na 7 maanden nog niet echt kan meekomen, geeft aan dat alle moeite en geduld die Feyenoord bij deze transfer betracht heeft, eigenlijk onbegrijpelijk is. Je zag hem voor zijn blessure heel aardige dingen doen en zijn assist van zondag jl. was meesterlijk, maar ik heb hem nog eigenlijk nooit zien spelen op een manier dat ik snapte dat Feyenoord hem gehaald heeft, uitgaande van het voetbal dat Slot voorstaat.
Ja, cijfermatig zijn de prestaties net iets beter dan vorig seizoen maar de werkelijkheid is dat dat vooral komt doordat het niveau van 16 van de 17 tegenstanders omlaag gegaan is en zeker niet omdat Feyenoord beter is gaan spelen. Het povere voetbal van Sparta afgelopen zondag was wat dat betreft illustratief. N. B. Vorig seizoen won Feyenoord van een beter Sparta met 3-0.
Wat mij nog het meest verontrust is dat er door de leiding op geen enkele wijze iets van zelfkritiek wordt getoond. Natuurlijk is het onzin om bv de kwaliteit van de selectie a.h.w. ‘af te fakkelen’, we heten per slot van rekening niet allemaal Maurice Steijn, maar enig signaal dat er verbetering MOET komen, zou mij aanzienlijk meer geruststellen dan de permanente zelffelicitaties waar Arne Slot in grossiert en het oorverdovend stilzwijgen van Dennis Te Kloese, welke van de twee petjes hij ook op heeft.
Maar goed, als een ieder hoop ook ik van ganser harte op een ommekeer tegen AS Roma morgenavond. En hoop doet leven en zolang er leven is, is er hoop.
Ik zie wel potentie in hem. In een soort Guus Til rol. Hoop dat ie snel wat meer minuten keijgt
Is een betere aankoop geweest dan stojkovic. Die raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd en heeft nu ook een gescheurde kruisband. Pas 5 wedstrijden gespeeld dit seizoen, waarin hij wel 2 goals en 2 assists heeft geleverd.
Wat een ijzer smid doet om een produkt te maken (heel bewerkelijk)
Het is gesmeed. Als je dat bedoelt.
Deze jongen krijg nog te weinig speeltijd.
Een speler die zijn ziel en zaligheid er in gooit met heel zijn hart.
Goeie om in de 2e helft vol gas te geven
Deze man heeft alles wat een speler van Feyenoord nodig heeft

Loopvermogen
Bereidheid
Werklust
Diepgang
Scorend vermogen
En bovenal PASSIE EN HARTSTOCHT

ik verwacht meer van Lingr dan van Bullaude terwijl Bullaude meer techniek in huis heeft
Dat is gewoon miskoop!
Ik ben er geen fan van.
Als dat al een miskoop is.... 4 miljoen is niks meer tegenwoordig. Hij heeft echt wel potentie. Is altijd dreigend als hij er in komt. Hij is een stuk beter dan Minteh, die kan alleen maar hard rennen.
Betekent dat we hem ook niet in de zomer kunnen verkopen?
Mag maar 1x overschrijven toch? Of is dit een uitzondering op de regel
Minteh kan er niets van. Je ziet aan Lingr dat hij wel kwaliteit heeft maar hij past niet in het bedachtzame, soms slome opbouwspel van Slot. Moeten er anders gebruik van maken.
Is gewoon een prima speler voor feyenoord.we zijn er in Nederland ontzettend goed in om de dingen te benoemen waar iemand niet goed in is.deze jongen werkt zichzelf de tering en komt altijd voor de goal daar hebben we er niet veel van en gaat zeker nog ze momenten krijgen
Als je betrokken bent bij goals in zo weinig tijd verdient hij gewoon meer tijd. Leuk hoor de bal goed aannemen maar niet scoren. Daar hebben we er al genoeg van.
Voor de top trainers hier .....

Slot heeft recentelijk aangegeven waar het (vooralsnog) aan schort bij Lingr.
Aan de bal ..... aannemen, passing ..... schiet hij nog te kort.
En aangezien Slot dagelijks met hem werkt zal hij het beter weten.

Ook Lingr heeft domweg tijd nodig.
Tja, gozer is al 25. Hoeveel beter gaat je aanname, passing en dat alles dan nog worden? Hij heeft gewoon de gunfactor maar is gewoon niet zo goed. Zoals Bullaude en Bozenik eerder.
Op je 25 kun je makkelijk nog dingen leren joh, er zijn hele grote namen die pas laat zijn opgebloeid en nu als legendes de boeken in gaan.
Die spelers hebben meestal al kwaliteiten die later gewoon tot bloei komen. En fysiek kan je altijd beter worden. Maar je gaat mij niet vertellen dat als je totaal niet kan passen of aanemen, je later dat opeens wel kan. En laat dan nou net Lingr z'n probleem zijn.

Bijvoorbeeld Ivanusec is even oud maar kan nog van grote waarde zijn want zijn zwakke punten kun je nog verbeteren (mee verdedigen, meer inhoud krijgen). Lingr zijn zwakke punten zijn dingen die je in je jonge jaren aan moet werken, later moet je die kwaliteiten al hebben om op terug te vallen en die heeft hij niet. Hij zal ietsjes beter worden maar niet meer dan dat.
Dat iemand geen kans krijg van Slot wil niet zeggen dat hij niet zo goed is.

Wieffer kreeg in eerste instantie ook geen enkele kans, pas toen bij de blessure van Timber moest Slot noodgedwongen Wieffer erin zetten en zag hij wat hij al die tijd in huis had.

Bij Bullaude droop de klasse er vanaf maar je moet die jongen wel goed gebruiken, evenals Lingr die meer kwaliteiten bezit dan Stengs
Lingr meer kwaliteiten dan Stengs!? Waar baseer je dat op?

Voor de goede orde: de statistieken van Stengs (goals, assists, sleutelpasses etc.) behoren tot de absolute top vd ED.
Zoals ik al zei, die meeste laatbloeiers waren grote talenten die later gewoon tot bloei komen, zoals een Pelle. Lingr is altijd al matig geweest, dan wordt je niet opeens heel goed. De meeste laatbloeiers zijn ook gewoon uitzonderingen (Pelle is meer dan 10 jaar geleden), dus in hoeverre blijkt dat Lingr dat ineens wel is? Hij mist gewoon essentiele kwaliteiten om te slagen in de top.
Deze jongen is een perfecte bliksemafleider voor de spits. Of hij creëert ruimte voor de spits of hij komt zelf in een kansrijke postite
Ruimte creëren? Er is juist geen ruimte, dat is het probleem steeds.
Nee, ik bedoel dat het in het centrum voortdurend al overvol is met al die wingers die ook naar binnengaan. Voor een loper als Lingr die dat centrum ook nog eens binnenkomt is geen ruimte.
Nee, deze jongen functioneert beter in combinatie met een spits die een echt aanspeelpunt is. Zoals Immers achter Pelle of Tomasson achter van Hooijdonk (al was Tomasson kwalitatief wel veel beter).
Ik hoop snel meer van Lingr en Ivanusec te zien. Ik heb nog steeds het gevoel dat we hun potentie nog lang niet hebben gezien.
Luka komt er wel, maar dan op de vleugel, niet op 10. Lingr is gewoon te beperkt, kan alleen maar functioneren als hij veel creativiteit om hem heen heeft (als bij Til toen) of als er ontzettend veel ruimte is,
Slot een hele grote held maar dat Ivanusec aan de buitenkant moet blijven (zodat Hartman eromheen kan) vind ik echt zonde. Iedereen kan zien dat Ivanusec geen buitenspeler is en juist in de kleine ruimte met zijn aanname en overzicht het verschil maakt. Hij is niet snel en kan niet goed meeverdedigen… dat gaat hij ook niet ontwikkelen. Beiden zitten namelijk in gebrek aan explosiviteit.
Lingr vaker op 10 posteren met meer speeltijd en Stengs rechtsbuiten. Ik vind dat Lingr nu te weinig kansen krijgt om iets te laten zien bij Feyenoord, terwijl hij een perfecte aanjagende nummer 10 is!
Hmmm, Stengs is op het middenveld van grotere betekenis dan als rechtsbuiten. En op 10 hebben we vooral de creativiteit van Stengs nodig en minder het loopvermogen van Lingr.
Lingr kunnen we helemaal nog niet beoordelen.
De man is een paar keer ingevallen in de slotfase.

Daarin verricht hij veel arbeid en komt hij wel vaak voor de goal.
Of hij voetballend, in de opbouw van waarde is, waarschijnlijk nog niet, anders had Slot hem wel opgesteld.

Vooralsnog is van alle aankopen alleen Stengs een basisspeler, en lijkt Beelen er wel aan te komen.
Ik zou hem wel eens op 10 willen zien, met Stengs 'zwervend' vanaf rechts
Zou liever nog een Stengs op rechts zien en Ivanusec "beetje"zwervend op 10 zien. Denk dat een vrije rol hem heel goed past.
Luka heeft er wel de creativiteit voor, maar bij lange na niet het loopvermogen.
Dat valt wel te trainen. Meer inhoud creeëren.
Dat kan een lang proces zijn. Punt is namelijk dat wat er fysiek van hem gevraagd wordt op de vleugel nu ook al ten koste gaat van zijn creativiteit. Dat hij na al die sprintjes en dat afjagen te weinig energie meer heeft voor een creatieve actie. Slot is meerdere malen aangegeven dat dat zijn probleem is. Ik denk trouwens dat dit voor de andere wingers ook geldt: omdat ze zo moeten lopen, zijn ze te weinig fris in het lijf om creatieve acties te maken. Het is daarom prima als Slot standaard afspreekt dat elke Winger maar een helft hoeft te spelen. Vaak laat hij ze ook maar een helft spelen.
Als hij op 10 gaat lopen, moet hij nog meer lopen en afjagen. Dat gaat dan nog meer ten koste van de frisheid in zijn hoofd en longen die nodig is voor creativiteit.
Zou hem graag vaker in de basis zien, zeker tegen de meer inzakkende teams. Met zijn energie en loopvermogen kun je dan veel meer creëren gok ik.
Lingr is dit bedrag ruimschoots waard.
Had ik wel thuis tegen Twente willen zien starten
Buiten z'n scorend vermogen ben ik persoonlijk helemaal niet overtuigt van hem. Het is wel iemand met een behoorlijke cult-gehalte.
Prima, dat kan. Ik vind dat hij vooral de gun-factor heeft. Beetje zoals Bullaude vorig jaar dat iedereen riep dat ie zo goed is terwijl nu bij Boca ook niet veel is. Het is vooral rennen en vliegen. Ben niet zo'n fan van zulke spelers. Ik zie eerlijk gezegd liever Milambo en V/D Belt(was met grote afstand de beste speler in KKD, wordt te snel afgeschreven)
Het is een speler met specifieke kwaliteiten. Vooral het bijsluiten en in de juiste ruimtes positie kiezen achter de spits. Het is echter geen verfijnde voetballer en in het combinatiespel heeft hij duidelijk moeite.
Maar juist rond de spitspositie loopt alles voortdurend al zo ontzettend vol. Ik zie daarom geen meerwaarde van zo'n 10 die als loper voortdurend ook in de 16 opduikt. In plaats daarvan hebben we creativiteit nodig op 10 en op de vleugels.
Precies, weet nog dat Guus Til regelmatig werd bekritiseert omdat hij niet creatief is, maar Lingr wordt met dezelfde eigenschappen wel naar de basis gepraat.
Daarbij hadden we met Kocku, Symanski, Sini en Nelson toen wel creativiteit om hem heen en hadden we juist behoefte aan een loper. Hoewel ik niet meer weet of die er toen allevier ook waren.
Heb ook nergens beweerd dat hij in het elftal hoort. Sterker nog mijn post was juist om aan te geven dat hij goed is in bepaalde zaken maar op andere vlakken tekort komt.
Z'n specifieke kwaliteiten zijn niet zo goed om een plekje te geven in het elftal. Z'n zwakke punten worden genegeert, omdat ie hard werkt en leuk overkomt. Nieuwkoop wordt om dezelfde soort kwaliteiten afgemaakt (hard werken, veel rennen, maar niet goed aan de bal) en Lingr toegezongen.
Dat komt omdat onze aanhang altijd voorkeuren en afkeer heeft tegen bepaalde spelers. De een kan niets verkeerd doen, de ander niets goed. Vaak gebaseerd op niets of onlogische zaken. Heb me daar altijd gruwelijk aan gestoord. Beide kanten op. Zo kan ik ook niks met die overdreven aanbidding van Gimenez.
4 miljoen, prima bedrag voor Lingr. Had Slot maar wat meer ballen om hem wat vaker te laten spelen en überhaubt zelfs te laten starten. Hij heeft werkelijk geen enkele echte kans gehad. Die 5 min die hij iedere maar krijgt heeft hij werkelijk geen ene reet aan om zich goed te laten zien. En zelf in de schamele 149 min heeft ie al veel meer laten zien dan een Zerrouki.
Zerrouki heeft 10x meer laten zien dan Lingr. Was gewoon een van je betere spelers in de CL. Lingr is alleen rennen en vliegen, maar dat vinden fans vaak leuker dan echt kwaliteit.
Dat zijn geweldige statistieken. Konden meer van onze spelers dat maar overleggen.
Plaats je het wel even in het juiste perspectief? Of denk je dat hij ook elke 49min bij een goal betrokken is als hij 34 wedstrijden basis staat?
Een keeper die twee wedstrijden speelt en twee keer de nul houdt heeft ook een percentage van 100%.
4 miljoen is wel erg veel geld voor hem, lijkt me een goede gozer voor de groep, maar zou echt niet meer dan 2 a 3 miljoen betalen. Beetje een Nieuwkoop-koop...
Denk dat we zijn ware spel nog niet gezien hebben.
Komt ook door het goede spel van stengs.
Tja, mee eens hoor, maar dat is natuurlijk met de kennis van nu....