Sauer (bron: Feyenoordtraining.nl)

Feyenoordtraining.nl

Nieuws

Deze vier Feyenoord-talenten zijn mee op trainingskamp

TJR1908

Het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk is op dit moment in volle gang. Hoofdtrainer Arne Slot heeft daar de beschikking over 27 spelers, waarvan vier jeugdspelers. Mannou Berger, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël en Leo Sauer krijgen de kans om zich in de kijker te spelen. Frank Stout van Rijnmond ging in gesprek met Melvin Boel, trainer van Feyenoord Onder 21, en vroeg wat zijn ervaringen met deze jeugdspelers zijn.

Mannou Berger

Voor sommigen zal Mannou Berger een onbekende naam zijn in de selectie voor het trainingskamp in Saalfelden. De 18-jarige keeper tekende vorig jaar zijn eerste profcontract bij Feyenoord, waar hij toendertijd erg trots op was. "Dit is voor mij een moment geweest waar ik lang naar uit heb gekeken. Als geboren en getogen Rotterdammer is er natuurlijk niets mooier dan voor deze prachtige club te spelen. Dat ik nu ook een contract op zak heb, maakt het helemaal af. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen, waarin ik veel hoop te leren van de ervaren jongens", zei hij tijdens het tekenen van zijn contract. Op dit moment is hij vierde keeper achter Justin Bijlow, Timon Wellenreuther en Thijs Jansen. Berger speelt al vanaf zijn twaalfe op Varkenoord en speelde vorig jaar bijna alle wedstrijden voor Feyenoord Onder 18.

Over Berger zegt Boel het volgende: "Mannou is een heel atletische keeper. Hij heeft een enorme reach. Zijn ontwikkeling ligt in het voetballende gedeelte. Het is een slimme, serieuze jongen. Heel leuk om mee te werken."

berger-bron-feyenoordnl
VK Sportphoto

Antoni Milambo

Waar Berger voor sommigen een onbekende zal zijn, is Antoni Milambo een naam die bekender is bij het grote publiek. Milambo is namelijk al een langere tijd aan het meetrainen bij Feyenoord 1 en zat vaak op de bank bij (Europese) wedstrijden van Feyenoord. Waar Milambo – die zichzelf de jongste debutant ooit voor Feyenoord mag noemen (16 jaar en 131 dagen) – vorig jaar ook nog regelmatig speelde voor Feyenoord Onder 21, is hij deze zomer definitief overgeheveld naar Feyenoord 1. Wellicht wordt dit dan het seizoen waarin de middenvelder gaat doorbreken als groot talent.

Boel legt uit waarom Milambo de stap heeft gemaakt naar het eerste: "Sowieso is het een goede jongen. Heel betrouwbaar qua gedrag en wil altijd hard werken. Dat is uitstekend bij hem. Voor z’n leeftijd is hij fysiek sterk, al ligt er voor hem – net als voor alle andere spelers van zijn leeftijd – op dat vlak wel een uitdaging bij de senioren."

milambo
VK Sportphoto

Gjivai Zechiël

Ook de 19-jarige Gjivai Zechiël is door Slot meegenomen naar Oostenrijk. Dit zal hij mede te danken hebben aan de goede indruk die hij achterliet tijdens de oefenwedstrijd tegen Union Saint-Gilloise, waar hij rustig aan de bal oogde en sterk was in zijn passing. Intussen voetbalt de middenvelder al vijf jaar lang op Varkenoord, na over te zijn gekomen van Sparta. Rini Coolen, Head of Academy bij Feyenoord, noemde Zechiël bij het tekenen van zijn profcontract een jaar geleden al een 'technisch vaardige speler die graag de bal wil hebben' en een 'goede verbindingsspeler die het vermogen heeft om een overtal situatie op het veld te creëren'. Nu krijgt hij in Saalfelden de mogelijkheid zichzelf te bewijzen.

Boel, die aankomend seizoen ook trainer is van Feyenoord Onder 21, vindt hem een vergelijkbare speler met Milambo: "Gjivai is ook heel talentvol. Hij is een speler die altijd graag de bal wil hebben en altijd de oplossing vooruit zoekt. Hij is goed in het binden van tegenstanders en is sterk in het onder de druk uit voetballen, mede door zijn snelheid en handelingssnelheid. Wat ik mooi vind, is zijn bravoure en lef. Als je die karaktereigenschappen hebt, val je ook sneller op bij een trainer."

feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-82
VK Sportphoto

Leo Sauer

Last but not least, is Leo Sauer op dit moment ook mee op trainingskamp met Feyenoord 1. De Slowaak kwam vorig jaar op 16-jarige leeftijd naar Rotterdam van MSK Zilina, in eerste instantie op huurbasis. Direct sloot hij aan bij Feyenoord Onder 21 en trainde hij tijdens het WK in Qatar soms zelfs mee met Feyenoord 1. Daar liet hij een goede indruk achter, wat beloond werd met een invalbeurt in de oefenwedstrijd tegen KV Oostende op 10 december 2022. In deze wedstrijd laat Sauer zijn talent zien en bekroonde zijn officieuze debuut voor Feyenoord 1 met een doelpunt. Niet veel later wordt de optie in het huurcontract van Sauer gelicht en tekent hij een contract van maar liefst drie seizoenen, tot 2026 dus. Ook deze voorbereiding laat Sauer in de wedstrijden tegen PEC Zwolle, Club Brugge en Union Saint-Gilloise zien dat hij geldt als een groot talent. Slot, die zich nadrukkelijk bemoeit met het spel van Sauer, heeft vertrouwen in de 17-jarige Slowaak en geeft toe dat hij net als vorig seizoen al de hele voorbereiding een uitstekende indruk maakt. 

Boel is ook erg positief over Sauer: "Leo heeft zichzelf supergoed Engels aangeleerd. Helemaal uit zichzelf. Het is een voorbeeld van hoe leergierig hij is. Hij is tweebenig, maar z'n voorkeursbeen is rechts. Bij ons speelde hij voornamelijk vanaf de linkerkant, maar hij kan eigenlijk op alle posities in de voorhoede uit de voeten. Ook als aanvallende middenvelder. Leo is altijd vooruit gericht, altijd op zoek naar een goal."

Sauer (bron: Feyenoordtraining.nl)
Feyenoordtraining.nl

Volgens Rijnmond hoorden alle talenten aan het einde van het afgelopen seizoen dat zij in aanmerking kwamen om in de voorbereiding aan te sluiten bij het eerste elftal en beëindigden hiervoor zelfs eerder hun vakantie om samen met de performance afdeling van Feyenoord Onder 21 dagelijks te werken om topfit aan de voorbereiding te beginnen. Waar Milambo dus al een definitief onderdeel is van Feyenoord 1, krijgen alle vier de talenten in Saalfelden dé kans om zichzelf te laten bewijzen tegenover hoofdtrainer Arne Slot.

Delen

Reacties

Zechiel en Sauer zijn super talenten
Milambo staat ietwat stil in zijn ontwikkeling
Maar gaan we nog veel plezier van beleven.
Milambo wordt vast bij het eerste gehaald en jij zegt dat ie stil staat, haha
Mooi om te lezen dit soort nieuws, is belangrijk voor de toekomst van de club.

Hoe zit het eigenlijk met Mike Klein, is dat nog steeds een van de grotere talenten, of stagneert het bij hem?
Zag als ik het goed heb, dat hij iig op papier linksback geposeerd stond pas geleden en hoor zijn naam nergens meer bij de zeg maar grotere talenten.
Milambo zit nu vast in 1 dus in theorie is hij geen jeugdspeler meer. Hoort er eigenlijk niet bij in deze lijst.
Mooi om te zien. Na de transfers van kokcu en malacia zijn veel talenten gebrand om te slagen bij feyenoord. Omdat ze zien dat het mogelijk is en zeker dat er nu een trainer staat met een duidelijk plan. We gaan lijken op BVB en dat is iets goeds voor de toekomst. Zeker voor verkoop van talenten voor hoge bedragen gaat de goeie kant op.