feynl

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord gaat samenwerken met Mexicaans kampioen Tigres

Van de redactie

Feyenoord gaat een samenwerking aan met de Mexicaanse landskampioen Club Tigres uit Monterrey. De twee clubs hebben de intentie om ervaring en kennis uit te wisselen op het gebied van het opleiden van talent, maar zullen ook op andere vlakken zoeken naar synergie.  Eerste stap in de samenwerking is de stage van een aantal Mexicaanse talenten op de Feyenoord Academy.

Met Tigres verbreedt Feyenoord zoals eerder al aangekondigd het aantal internationale samenwerkingen. ‘Club Tigres is een zeer professioneel geleide topclub in Mexico’, licht CEO Dennis te Kloese de samenwerking toe. ‘Niet voor niets zijn ze net zoals wij landskampioen geworden. Door de banden met deze club aan te halen, krijgen we nog beter zicht op de Mexicaanse markt en worden we daar tegelijkertijd zelf ook zichtbaarder. Daar worden beide clubs alleen maar sterker van.’

Eerste stap in de non-exclusieve samenwerking is de stage op de Feyenoord Academy van een tweetal Mexicaanse talenten en een trainer uit de opleiding van Tigres. Dat zal in september gebeuren. Verder zullen de clubs informatie uitwisselen op voetbaltechnisch gebied, zowel bij de mannen als vrouwen, en daarnaast mogelijk ook activiteiten en uitwisselingen ontplooien op commercieel gebied en op het vlak van sociaal-maatschappelijk ondernemen.

Feyenoord sloot al eerder al samenwerkingsovereenkomsten af met onder meer FC Dordrecht, Orange County FC, het Japanse Urawa Red Diamonds en Lion City Sailors FC uit Singapore.

Delen

Reacties

Niet met Cruz Azul? De club waar Santi wegkomt?
Lijkt wel Football Manager! Dennis is lekker bezig.
Hele goede ontwikkeling. Weer extra bereik in Latijns Amerika
Nu een samenwerking aan gaan met Envigado Fc uit Colombia. Talentenfabriek uit Colombia.
Beter met junior, ATL Nacional of millionarios. Die zijn structureel in de bovenste regionen te vinden
Ik zei talentenfabriek. Als colombiaan snap ik wel dat er betere clubs zijn. Maar het aantal talenten wat Envigado produceert is niet normaal. Nacional gaat waarschijnlijk de samenwerking niet aan.
Atlético Nacional Medellín, de club van Andrés Escobar die op 2 juli 1994 in Medellín werd doodgeschoten. Dit gebeurde enkele dagen nadat hij op het wereldkampioenschap voetbal in 1994 in de Verenigde Staten een eigen doelpunt had gemaakt.
Die Zion Suzuki keeper van Urawa Red Diamonds kunnen wij toch wel halen als Justin weg gaat. Enorm talent joh. Gebruik maken van de connectie
Die gaat al naar Manchester United, in plaats van Justin haha
Dat regelt Bernard Schuiteman wel. Die heeft uitstekende contacten in Japan.
Netjes mooie deal! Hier kan een goede samenwerking uit komen!
Goed nieuws. Maar wat schiet Tigres hier mee op? Of krijgen ze een hele hoge vergoeding als talenten definitief bij ons komen spelen?
Vanaf heden een Mexicano ipv een broodje kroket in de rust, lekker hoor
Er is toch ook sinds kort een samenwerkingsverband met defensor uit Uruguay?
Nog niet officieel bekend gemaakt volgens mij.
Laten we het hopen. Gaan geruchten dat de vader van boselli (speler van defensor en tevens een van de smaakmakers van wk U20) in NL is om een transfer af te ronde .
Zou mooi zijn als wij door onze contacten zo’n talentvolle jongen over kunnen nemen:
Alleen hebben we op zijn positie niemand nodig
Trauner laatste tijd veel geblesseerd en aan geertruida word getrokken..
Alleen is Geertruida nog niet weg. Beelen en Kasanwirjo heb je nog. Je hebt 4 spelers voor 1 positie en jij wilt er nog 1 bij halen. Wat voor perspectief biedt je hem dan? Als Geertruida weg is kan je erover nadenken maar nu is het gewoon niet nodig.
Die kwam DtK dus ophalen gisteren😁
“Dat zal in september gebeuren.”
Ze moeten de contracten toch tekenen etc,de eerste spelers komen in september schele
Je kan ook op een nettere manier reageren. Dat ‘schele’ hoeft er echt niet bij.