feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-40

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Zerrouki: "Ik weet dat ik het kan, nu krijg ik de kans"

Van de redactie

Na meerdere pogingen was het deze zomer dan zover. Ramiz Zerrouki maakte de transfer van FC Twente naar Rotterdam-Zuid. Inmiddels is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in volle gang en geeft de middenvelder in gesprek met Voetbal International aan dat hij maar naar één club wilde, Feyenoord. "Voor mij was Feyenoord alles wat ik wilde, gelukkig dacht de club er net zo over", aldus Zerrouki.

De intensiteit waar Feyenoord het afgelopen seizoen mee speelde wil de Algerijnse middenvelder graag weer zien en heeft vertrouwen in zijn kunnen. "Ze konden het opbrengen te blijven gáán. Voor mij is dát waar ik hard voor wil gaan werken. Ik weet dat ik het kan, nu krijg ik de kans. Daarbij wil ik me ook in het laatste gedeelte van het veld ontwikkelen, bepalender zijn. Bij een club als Feyenoord kom je vermoedelijk als middenvelder vaker in die zone. Maar natuurlijk hoor je te zeggen dat alles aan je spel beter kan."

Vooral in aanvallend opzicht wil Zerrouki belangrijk zijn voor zijn nieuwe werkgever. "Ik probeer zo goed mogelijk een verbinder te zijn in het veld. Op mijn positie moet je wel technisch goed zijn onderlegd, tactisch snel kunnen denken en ook fysiek je mannetje staan. Ik zou me aanvallend best wel wat meer willen laten gelden, dat is ook een van de redenen dat ik gekozen heb voor Feyenoord. Ik denk dat Arne Slot mij daarbij kan helpen. Ik hoop gewoon veel van hem te leren, Dat hij me wilde hebben, lijkt me logisch, anders was ik hier niet geweest. Maar natuurlijk hoor je de verhalen van spelers dat ze zich onder deze trainer ontwikkelen. Dat was ook terug te zien in het spel van Feyenoord."

Simpel spelen en de juiste oplossing vinden is wat Zerrouki graag in zijn spel opneemt. "Ik probeer me niet te laten verleiden door overbodig gedrag. Daarmee bedoel ik: moeilijke ballen geven om te laten zien dat je dat kan. Ik speel op een positie waarbij balverlies levensgevaarlijk kán zijn, al betekent ’t niet dat ik geen risico mag of durf te nemen. Maar ingewikkelde ballen spelen betekent: onnodige fouten maken. Vaak zijn de makkelijkste ballen juist de moeilijkste."

Bij Feyenoord speelt Zerrouki weer met Mats Wieffer, waar hij in zijn Jong FC Twente tijd ook al samen mee op het middenveld stond. "Mats speelde toen als 10, ik was de 8 en Godfried Roemeratoe de controleur op 6. Samen hebben we menig tegenstander kapot gespeeld. Lekker middenveld met inderdaad een natuurlijke connectie. We hoefden niet veel te praten om elkaar te begrijpen in het veld, soms heb je weinig woorden nodig om te weten wie waar staat en wat doet. Met Mats heb ik daarna altijd wel contact gehouden, zonder dat we elkaar nou wekelijks spraken. Was ook niet nodig. Pas sinds ik bij Feyenoord heb getekend is alles natuurlijk weer net zoals vroeger."

Delen

Reacties

Met een echte creatieve 10 en meer rendement van de vleugels zouden hij en Mats gewoon de balans mogen bewaken en is alles mooi meegenomen wat ze in aanvallend opzicht doen. Denk dat dit een mooi simpel spelend blok is met de mogelijkheid ook nog eens het 1 keer raken en spel versnellende vermogen erin zit.
We hebben ook nog eens een voetballende achterhoede.
Ben echt positief verrast hoe de ontwikkeling zich door zet van onze mooie club.
Trots als een malle en hopelijk is dit het sein om weer echt die topclub te worden die we behoren te zijn
De in het verleden opgebouwde band en klik in het veld is een groot bijkomend voordeel in de opzet van het nieuwe middenveld.
De in het verleden bij Twente opgebouwde band en klik in het veld met Wieffer is een groot bijkomend voordeel.
Dit wordt denk ik zo'n speler die persee een 10 moet halen voordat iedereen overtuigd wordt, terwijl anderen wel mogen blijven kloten.
Van Zerrouki verwacht ik ook wel veel.
Dat zijn wel goede teksten. Gewoon simpel houden. Ik denk dat we veel plezier gaan beleven aan Zerrouki.