knvb-makkelie3-0

VK Sportphoto

Nieuws

Dick van Egmond: "Negen minuten was niets te veel”

Van de redactie

Na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV (2-2) was het Eindhovense-kamp niet te spreken over de negen minuten extra tijd die scheidsrechter Danny Makkelie bijtelde.

KNVB scheidsrechtersbaas Dick van Egmond neemt het in Algemeen Dagblad op voor Makkelie en heeft weinig begrip voor de kritiek uit Eindhoven. “Er waren de nodige wissels, wat VAR-momenten, er zijn doelpunten gevierd, er zijn opstootjes en blessures geweest. Puur op basis van de feiten was een extra tijd van negen minuten heel logisch. Negen minuten was niets te veel”. 

De gewijzigde regels in het voetbal hebben volgens Van Egmond invloed op de hoeveelheid toegevoegde tijd. “Het is gewoon een logische toepassing, zeker omdat er nu zes in plaats van tien keer gewisseld mag worden. Dat heeft invloed gehad, net als het werk van de VAR. Daardoor zitten we nu vaker op zes à acht minuten blessuretijd, waar we vroeger op drie à vier zaten. Dat is de laatste drie jaar uitstekend toegepast.”

De oud-scheidsrechter zegt dat de extra speeltijd een nadrukkelijke wens is vanuit het betaalde voetbal. “Heel veel trainers en spelers hebben ons gevraagd om tijdrekken tegen te gaan door extra tijd bij te tellen, dat doen we. We willen dat er niet te veel tijd verloren gaat. En tijdrekken moet geen voordeel opleveren voor de partij die daar misbruik van probeert te maken.”

Van Egmond erkent wel dat het toevoegen van veel blessuretijd niet consequent in de Eredivisie wordt toegepast. “Dat kan ik inderdaad niet ontkennen, er zit nog wel eens een verschilletje in. Maar we proberen het zo consequent mogelijk te doen”.

Delen

Reacties

@dickvoormekaarpodcast
doe me een lol...