ruud-van-nistelrooij-2

VK Sportphoto

Nieuws

PSV'ers beklagen zich over Makkelie: "Geen één ging er naar ons"

Van de redactie

PSV was in de wedstrijd tegen Feyenoord niet te spreken over scheidsrechter Danny Makkelie. Zowel trainer Ruud van Nistelrooij als spits Luuk de Jong deden bij ESPN hun beklag.

Aan Feyenoord-zijde waren er vandaag ergernissen over de spel vertragende tactieken van de Eindhovenaren. Het spel lag veelvuldig stil voor blessurebehandelingen of door trage spelhervattingen, met name door psv-doelman Benitez. Van PSV-zijde ging de frustratie na afloop uit naar scheidsrechter Makkelie. 

Van Nistelrooij
Trainer Ruud van Nistelrooij vond dat zijn ploeg nooit het voordeel van de twijfel kreeg. “De fifty-fifty-beslissingen kunnen jullie wel op een rijtje zetten. Geen één ging er naar ons. Dat was een feit en dan ook nog negen minuten blessuretijd. Dat gevoel had ik, maar de spelers ook. Natuurlijk kijk je door een PSV-bril. Het is ook een emotionele wedstrijd en dat hoort erbij”.

Van Nistelrooij was vooral verontwaardigd dat het spel van Makkelie door mocht gaan terwijl Philipp Mwene geblesseerd op de grond lag. "Hij was zelfs buiten bewustzijn en heeft flink hoofdletsel. Dan moet je gewoon affluiten. Dat was een grote beoordelingsfout.”

De oud-spits kon zich wel vinden in het wegsturen van Armando Obispo. “Dat zijn dingen die niet mogen gebeuren, net zoals eerder met Mauro Júnior. We hoeven daar verder niet meer over te praten, want de spelers snappen dat zelf ook. Het is in de kleedkamer al besproken. Zoiets mag gewoon niet meer voorkomen, wij moeten met elf spelers de wedstrijd beëindigen.”

Luuk de Jong

Bij spits Luuk de Jong kwam na afloop de stoom uit de oren. Ook hij viel over de negen minuten aan blessuretijd. “Dat was echt schandalig. Heb je dit ooit gezien? Makkelie deed wel meer waardoor Feyenoord terug kon komen”.

De Jong baalde er vooral van dat zijn eigen ploeg de overwinning niet over de streep kon trekken. “Ik denk wel dat er veel in zat, veel strijd en allebei de ploegen deden er alles aan om de duels te winnen. Voetballend was het niet altijd even goed. Ook van onze kant was het niet altijd even goed, maar als je met 0-2 voor staat mag je dat niet meer weggeven."

Delen

Reacties

Ah ja Luuk de Jong. Was dat niet diegene die in 2017 na Feyenoord PSV als eerste doellijntechnologie in twijfel trok? Ze mogen blij zijn dat ze met een punt naar huis keren.
Ik heb de wedstrijd nog eens terug gezien, en het zielige PSV verhaal over Makkelie slaat nergens op, in de eerste helft had PSV juist de 50/50 beslissingen mee, maar daar hoor je die huilebalken niet over, PSV mag over de hele wedstrijd heen gezien heel blij zijn met 1 punt.
Psv klaagt over Makkelie omdat in tegenstelling tot een andere scheidsrechter, we weten wie, niet telkens in hun voordeel fluit.
Met al die dure jongens op de counter spelen en hopen op wat geluk. Het was ze nog bijna gelukt ook ;-)
Ik zou niet weten waar ze het over hebben. Die Xavi is lekker voetballer hoor maar je loopt hem zo onder het gras. Verder had ik ook een aantal keer dat ik vond dat hij wel mocht fluiten, en dan gebeurt het ook niet.
En die 9 minuten na 45 minuten anti voetbal wat ze spelen is volledig terrecht
Juist om dit structurele Calimero gedrag hekel ik de lampies meer dan onze “vijand” uit Amsterdam. Slechte verliezers en slechte winnaars als ze weer eens een prijs winnen.