Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Zijn gekke actie draait de wedstrijd om”

Van de redactie

Willem van Hanegem heeft niet genoten van de competitiekraker tussen Feyenoord en PSV. De Kromme merkte bij beide ploegen tevredenheid, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad

“Feyenoord was eigenlijk wel tevreden, want zij hadden heel de wedstrijd aangevallen en PSV niet. Maar PSV stond toch al heel snel voor”, aldus Van Hanegem, die zich ook verbaasde over Ruud van Nistelrooij. “Ik hoorde hem na afloop zeggen dat ze niet hadden verloren in de Kuip. Maar ze stonden diep in blessuretijd toch nog voor, terwijl ze een gat moeten dichten op de ranglijst? Als je dan na afloop tevreden bent, kun je dan serieus worden genomen als titelkandidaat?”

De Eindhovenaren spraken na afloop over de vele toegevoegde speeltijd, maar Van Hanegem zag een ander moment dat de wedstrijd deed kantelen. “Bij PSV ging het ook opeens over negen minuten extra tijd. Alsof dat een excuus is om Jahanbakhsh er nog eentje achter die Walter Benítez te laten mikken. Ze moeten daar woedend zijn op Armando Obispo. Er was weinig aan de hand en zijn gekke actie draait de wedstrijd om”.

Justin Bijlow ontbrak vandaag vanwege een polsblessure, die hem naar verluidt meerdere weken aan de kant zal houden. Van Hanegem neemt het voor de onfortuinlijke doelman op. “Die loopt een polsbreuk op en dan struikelen ze weer over elkaar om te roepen dat hij de man van glas is. Hij speelde alles dit seizoen, keepte de laatste weken heel sterk en ja, dan kun je op de training weleens pech hebben en een breukje oplopen. Dat is heel vervelend, maar die dingen gebeuren”.

Delen

Reacties

Nog geen reacties