Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

"In Rotterdam moeten ze het zelf doen, op televisie doen ze het niet”

Van de redactie

Willem van Hanegem toonde zich vorige week kritisch op de media. Volgens het Feyenoordicoon zou de koppositie de Rotterdammers niet worden gegund.

Van Hanegem zag aan de praattafels – en dan met name bij ESPN – dat er makkelijk werd gedaan over onterechte cruciale beslissingen in het nadeel van Feyenoord. Ook stoorde de Kromme zich eraan dat trainer Arne Slot ineens negatief werd bejegend. “Ze staken een matras veren in zijn kont. Maar nu hij begint te mopperen, gaan ze op hem zaniken. Dat hadden ze in het begin moeten doen”, zei hij daarover in AD.

Ook deze week zag Van Hanegem weer opvallende televisie, waarbij hij een verschil zag tussen benaderingen van clubs. “Feyenoord kreeg een paar goede kansen na rust, maar daar roepen ze ook een beetje te snel dat het allemaal zo sprankelend is. Verschil is dat ze het in Rotterdam zelf moeten doen, op televisie doen ze het niet”. 

Van Hanegem vind dat media soms een gekleurd beeld verkondigen. “Ajax won van Cambuur en het lek is boven, hoorde ik ze overal roepen. Hoe kun je dat nou zeggen? Cambuur staat onderaan, ze hebben pas elf goals gemaakt daar en van de 20 wedstrijden hebben ze er pas drie gewonnen. Mag Ajax daar misschien zonder problemen weggaan en de bus weer instappen naar Amsterdam? Meteen concluderen dat John Heitinga de lach heeft teruggebracht, dat is wat je graag wil zien”.

Delen

Reacties

Je heb helemaal gelijk. Willem van hanegem
Als je 100% kansen mist zoals Timber deed kun je de schuld niet aan de media geven. Van vier meter afstand de bal in de handen schieten van een keeper die uitgeteld op de grond lag moet je toch maar eens beter leren te kijken
Gistermiddag ESPN:
Cambuur tegen Ajax.
Voorzet van een Ajacied, wordt weggekopt door een Cambuur verdediger.
Wat zegt de verslaggever?
Tadic kan er net niet bij.......
Het zit in heel veel kleine dingen.

Om maar te zwijgen van die analisten bij Viaplay. Dat is de overtreffende trap.
Fijn dat er een van Hanegem is die dat een keer angeeft. Gisteren bij Studio Voetbal is er ook niet één positief woord gevallen over Feyenoord.
Media heeft altijd al een Ajax bril gehad! Dus dat is niks nieuws.