Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

“Die beker interesseerde mij als speler en trainer nooit zoveel”

Van de redactie

Feyenoord kan de titel volgens Willem van Hanegem niet meer ontgaan. “Toen ik naar Sparta - Feyenoord keek, dacht ik: deze koploper kan alleen nog van de scheidsrechter verliezen”, aldus De Kromme in Algemeen Dagblad.

“Dennis Higler wist weer eens niet hoe snel hij die bal op de arm van Mats Wieffer op de stip moest leggen. Dan zal hij wel zeggen dat het de regels zijn, maar dan lust ik er nog wel een paar”, zo vertelt Van Hanegem over de makkelijk gegeven strafschop.

Het Feyenoord-icoon vind dat Feyenoord uitstraalt echt de titel te willen winnen. Ook vind hij het mooi dat de keeper inmiddels een belangrijke rol heeft in het behaalde resultaat. “Ook ik hield eerst mijn hart vast als Timon Wellenreuther in actie moest komen, maar nu is hij al echt belangrijk geweest.” 

Met het landskampioenschap in aantocht lonkt voor het eerst sinds 1984 de dubbel voor de Rotterdammers. Woensdag wacht Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. “Die beker interesseerde mij als speler en trainer nooit zoveel”, is de opvallende mening van Van Hanegem. “Aan de andere kant: waarom zou je deze bekerpartij niet meepikken tegen dit zwakke Ajax? En misschien nog wel de finale tegen Spakenburg. Ik sluit het niet eens helemaal uit.”

De oer-Feyenoorder zegt dat het bekertoernooi wel altijd zorgt voor momenten die niet worden vergeten. “We wonnen in 1995 van Ajax in Amsterdam met die golden goal van Mike Obiku. Die gozer vertelde toen na afloop dat hij zo hoopte dat een benzinestation zijn naam zou krijgen. Ja, dan denk je wel ‘wat is er met hem aan de hand’. Maar het was verder echt een leuke gozer hoor. En nu nog herinneren de mensen hem door dat doelpunt tegen Ajax zoals Joël Veltman nooit meer van die eigen goal in de Kuip in de beker af zal komen.”

“Maar de landstitel is natuurlijk het allerbelangrijkste voor Feyenoord”, zo besluit Van Hanegem.

Delen

Reacties

Weet niet of dit nou zo handig is om naar buiten te brengen
Dit is slechts hoe Willem er vroeger over dacht hé... Onze Arne heeft al aangegeven alle drie de prijzen volledig serieus te nemen... Dus ook de beker...