arne-slot

"Je merkt dat deze groep het echt met elkaar wil doen"

Dennis

Met de 1-3 zege bij stadgenoot Sparta verschafte Feyenoord zichzelf zondag een nog betere uitgangspositie op de ranglijst, wist ook Arne Slot. Toch liet de coach zich na afloop op Het Kasteel nergens toe verleiden. ‘Dit was een hele belangrijke voor ons, maar dat zijn de zeven wedstrijden die nog komen ook.’

Een dik kwartier voor de aftrap van de derby klonk in Deventer het laatste fluitsignaal bij Go Ahead Eagles – Ajax (0-0). Slot gaf zijn ploeg niets mee over het puntenverlies van de achtervolger uit Amsterdam. ‘Het is heel prettig dat Ajax punten verspeelt, daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar dat helpt ons verder niet in onze eigen wedstrijd, die moeten we gewoon zelf winnen. Bovendien vind ik dat als ik de jongens in deze fase van het seizoen nog fanatiek moet maken met puntenverlies van een concurrent, dat er iets niet klopt.’

Puntenverlies had Feyenoord zelf ook kunnen overkomen, als het op slag van rust de 2-1 had moeten slikken. Met twee reddingen kort na elkaar waaronder een penalty voorkwam Timon Wellenreuther dat scenario. Slot: ‘Dat was cruciaal. Het maakt een groot verschil of je met 1-1 de rust in gaat of met een achterstand, ook voor de tegenstander. Overigens vond ik ons de eerste helft niet slecht, maar miste ik zo nu en dan wel de noodzaak in de ploeg om bijvoorbeeld een schot te blokken of er een counter uit te halen.’

De belangrijke zege in Rotterdam-West werd na afloop gevierd door alle spelers, inclusief degenen die gewisseld waren of het duel noodgedwongen bekeken vanaf de tribune. Veelzeggend, vond Slot. ‘Je merkt dat deze groep het echt met elkaar wil doen. De ene week blinkt de een uit, de andere week een ander.’

Bron: Feyenoord.nl