Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

In deze wedstrijd kan Feyenoord kampioen worden

Van de redactie

Feyenoord zit in een zetel richting het eerste kampioenschap sinds 2017. De ploeg van Arne Slot won zondag de stadsderby tegen Sparta (1-3), terwijl naaste belager Ajax niet verder kwam dan 0-0 bij Go Ahead Eagles.

De Rotterdammers staan nu acht punten los, waardoor de vraag rijst: wanneer is de mogelijke kampioenswedstrijd?

De stand

In de Eredivisie zijn 27 speelronden gespeeld en staan er nog 7 op het programma. Feyenoord is koploper met 64 punten en heeft er 8 meer dan naaste achtervolgers Ajax en PSV (beide 56 punten). De Amsterdammers en Eindhovenaren ontmoeten elkaar bovendien nog in een rechtstreeks duel. 

Kampioenswedstrijd

Met acht punten voorsprong leert een eenvoudige rekensom dat de Rotterdammers twee wedstrijden voor het einde de landstitel kunnen binnenhalen. Als Feyenoord en PSV óf Ajax vanaf nu alles wint, dan is op 14 mei de kampioenswedstrijd in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. 

Daarna speelt de club nog tegen FC Emmen (uit) en Vitesse (thuis). Mocht Feyenoord de komende wedstrijden meer punten morsen dan de concurrentie, zal de schaal waarschijnlijk in één van deze twee wedstrijden worden bemachtigd.

Indien Ajax én PSV de komende wedstrijden meer punten verspelen, dan kan Feyenoord op 7 mei tijdens de stadsderby tegen Excelsior al kampioen worden. 

Delen

Reacties

Besef ff dat we gewoon weer op 7 mei uit bij excelsior de kampioenswedstrijd kunnen hebben en de volgende wedstrijd weer op 14 mei in de kuip is, tzal toch niet net zo gaan als in 2017...
Is thuis tegen Utrecht ook nog mogelijk? Roep namelijk al vanaf het begin van het seizoen dat we in die pot kampioen gaan worden.
Het is dichtbij maar helaas is het te vroeg om te zeggen dat we na die wedstrijd kampioen zijn. De rest van de ploegen gaan echt niet zoveel morsen met punten...
Wederom op 14 mei zou toch prachtig zijn
Ja en dan eerst weer op 7 mei een kampioenswedstrijd uit verliezen bij Excelsior. Gewoon omdat kleine broertje de punten kan gebruiken, omdat we thuis kampioen willen worden en om het lijden van hunnie nog een week te verlengen 😂
Uit naar Excelsior op weg naar het kampioenschap ophalen. Die zullen we wel weer met 3-0 verliezen haha
Mochten we Roma overleven dan zou 7 mei wel lekker zijn. Kan je de spelers tussen de twee wedstrijden van de halve finale wat rust geven.
Zou idd de mooist qua tijd zijn. Schermen in De Kuip. Maar daar heb ik zo een slechte herinnering aan.