Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Die sfeer, de vijandigheid; dat heeft de spelers beter gemaakt”

Van de redactie

Willem van Hanegem is zeer te spreken over de prestaties van de ploeg van Arne Slot. Na de winst tegen FC Utrecht (3-1) kan Feyenoord de landstitel bijna ruiken. “Voor Feyenoord wordt het één van de mooiste seizoenen”, zo zegt Van Hanegem in Algemeen Dagblad

“Tegen FC Utrecht werd gewonnen en daar waren ze in de Kuip blij mee uiteraard. Maar ik vond die wedstrijd in Rome tegen AS Roma veel beter. Daar kwamen ze heel ver in omstandigheden waar je als speler in één avond volwassen kunt worden. Die intense duels, die sfeer, de vijandigheid. Dat heeft de spelers beter gemaakt”, zo benadrukt De Kromme de waarde van de Europese ontmoeting.

Het Feyenoordicoon vond vooral Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi ondermaats tegen AS Roma. “Het is jammer dat de buitenspelers er niet stonden in beide wedstrijden, al viel Igor Paixão goed in. Dat is er eentje voor de toekomst. Als de bal helemaal aan de andere kant van het veld staat, zie ik hem zwaaien. Kom maar met die bal. Mooi is dat.”

Van Hanegem vond dat José Mourinho zijn ploeg aanvallend liet spelen tegen Feyenoord maar snapte zijn gedrag na de wedstrijd niet. “Dat hij na afloop tekeerging tegen Slot, dat was wel onnodig. Zoals Slot niet had hoeven te zeggen dat hij liever naar Napoli keek. Ook onnodig.” 

Volgens de oer-Feyenoorder glipte de wedstrijd door de vingers door individuele klasse. “Feyenoord verloor van een geniale Paulo Dybala. Mensen die na dat doelpunt naar Gernot Trauner wezen, hebben zelf alleen op een schoolplein gevoetbald.”

Delen

Reacties

Zoals altijd heeft Willem gelijk.
Het Feyenoord van Arne Slot is zo vrolijk makend dat zelfs de notoire mopperkont positeve woorden tekort komt.
Als hij zijn persoonlijke sym- en antipathieën achterwege laat, vind ik het gemopper van Willem overigens ook wel vermakelijk.