yv2023121yv2023121a1a09123a

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Slot: "Ik weet ook niet hoe ik dat moet plaatsen”

Van de redactie

Feyenoord won gisteren met overtuigend voetbal van FC Utrecht (3-1). De aanstaande kampioen had bovendien geen enkele overtreding nodig om de Domstedelingen aan de zegekar te binden. 

Arne Slot had tijdens de wedstrijd niet door dat de opvallende statistiek in de maak was. "Daar was ik me niet van bewust. Ik weet ook niet hoe ik dat moet plaatsen”, zo zegt hij bij RTV Rijnmond.

“Ik zou bijna zeggen dat Bas Nijhuis de scheidsrechter was, maar dat was niet zo”, zo grapt hij om daarna toch te zoeken naar een verklaring. "Ik denk dat beide teams hebben getracht om veel van achteruit op te bouwen. Daardoor was er veel rust in het spel en waren er niet veel chaossituaties bij tweede ballen. In die situaties worden misschien wat meer overtredingen gemaakt.” 

De Feyenoordtrainer spreekt tegenover NOS over een unicum. “Dat is inderdaad uniek ja. Dat zie je niet veel, terwijl we toch hebben getracht om fanatiek en agressief te spelen. Maar blijkbaar hebben we daar geen overtreding bij nodig gehad.”

Delen

Reacties

Klopt, deze keer was alleen in de weg lopen meestal al genoeg. Ik wilde er nog niet aan meedoen, maar nu ga ik aftellen.