Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

"Die zien we dus niet in de Kuip en dat was wel leuk geweest"

Dennis

Na de winst van Feyenoord in de stadsderby tegen Sparta, kijkt Willem van Hanegem vooruit naar het Europa League treffen van aankomende donderdag tegen AS Roma. Ondanks dat de Rotterdammers met Igor Paixao, Yankuba Minteh en Luka Ivanusec en Leo Sauer de beschikking hebben over een aantal buitenspelers, verwacht 'De Kromme' dat Arne Slot een andere keuze zal maken.

“Bij Feyenoord loopt nu met regelmaat een back als buitenspeler. Bart Nieuwkoop geeft alles wat hij heeft, maar het zal niet uit luxe zijn. Al zou hij daar tegen AS Roma, waar Angeliño back speelt, best weer kunnen staan”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

Van Hanegem is benieuwd naar het spel van de Romeinen. “AS Roma is na het vertrek van José Mourinho en de komst van Daniele de Rossi een ander elftal geworden. Ze vallen aan waar ze kunnen en ik ben benieuwd hoe de strijd zich nu zal verhouden met Feyenoord.” Dat aan Italiaanse kant Dean Huijsen niet van de partij zal zijn, vind de Feyenoord-legende jammer. “Die jongen is echt goed en ook gewoon basiskracht in Rome. Alleen hebben ze hem niet ingeschreven voor de Europa League. Die zien we dus niet in de Kuip en dat was wel leuk geweest. Spelen in dat stadion moet ook voor hem speciaal zijn.”

Tot slot wil Van Hanegem nog iets kwijt over de loting voor de KNVB Beker en de opmerking dat Feyenoord zo vaak een thuiswedstrijd loot. “De halve finale van het bekertoernooi tegen FC Groningen is óók weer in Rotterdam. Dat vinden concurrerende clubs erg vervelend en natuurlijk is dat zeker een voordeel voor Feyenoord. Maar die doen de loting natuurlijk niet zelf. Zo is het ook.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties