dilrosun1

VK Sportphoto

Nieuws

Dilrosun: "Kampioen worden is een droom, maar we zijn nog niet op de helft"

Javairô Dilrosun kwam afgelopen zomer over van het Duitse Hertha BSC. De 24-jarige aanvaller wil zich bewijzen in Nederland. In zijn tijd in Duitsland debuteerde hij onder Ronald Koeman bij het Nederlands Elftal. Dilrosun heeft onder andere de overstap gemaakt naar Feyenoord om een kans te maken op het WK. Louis van Gaal zag dat nog niet zitten, maar wellicht dat Koeman meer in de buitenspeler ziet. "Hij heeft mij laten debuteren, dus dan heb je sowieso een band. Het ligt aan mij om te laten zien wat ik kan," aldus Dilrosun in gesprek met ESPN op het trainingskamp van Feyenoord in Portugal.

Dilrosun is op zijn plaats bij de Rotterdammers. "Ja, ik denk dat ik redelijk tevreden kan zijn over het eerste half jaar. Ik heb een paar goals en assists op mijn naam staan. Natuurlijk wil ik dat uitbreiden en meer goals de tweede seizoenshelft maken, maar ik denk dat ik wel tevreden kan zijn over de individuele prestaties in de eerste seizoenshelft en dat we ook als team tevreden hierop terug kunnen kijken. We staan eerste in de competitie en zijn eerste in de groepsfase van de Europa League geworden, dus ik denk dat we tevreden mogen zijn."

De 24-jarige aanvaller hoopt in de toekomst weer een kans te krijgen bij Oranje en heeft naar eigen zeggen een goede band met Ronald Koeman. "Ja, hij heeft me laten debuteren dus dat schept sowieso een band. Het is aan mij om goed te spelen bij Feyenoord, dan komt de rest vanzelf wel." Dilrosun kende en pijnlijk debuut bij Oranje en moest na 20 minuten het veld geblesseerd verlaten. "Dat was een pijnlijk moment om eerlijk te zijn. Ik kwam erin met een goed gevoel. Om dan na 20 minuten het veld geblesseerd te moeten verlaten is pijnlijk, maar ik kijk liever alleen nog maar vooruit."

De focus ligt nu vol op de tweede seizoenshelft met de Rotterdammers. "We moeten ons nu focussen op de tweede helft van het seizoen, goed trainen, focussen en vol er voor gaan. Het is een droom van iedereen om kampioen te worden, maar we zijn nog niet eens op de helft met 14 wedstrijden gespeeld. Het is moeilijk om nu al een conclusie te trekken. Het is nu nog te vroeg om dat te zeggen. We staan er nu wel. We hebben een hele nieuwe ploeg en we laten wel zien dat we met deze ploeg veel kwaliteit hebben. Het is aan ons om fit te blijven en fit te worden en een goede tweede seizoenshelft te spelen," sluit hij af.

Delen

Reacties

Het is net als stinkend rijk worden . Ik heb maar de helft.
Dan mag hij eerst beter gaan voetballen