dilrosun

VK Sportphoto

Nieuws

Dilrosun over Oranje: "Ik wil er niet op terug kijken, ik kijk naar de toekomst"

Dennis

Wie deze dagen op trainingscomplex 1908 binnenloopt kan een kanon afschieten. De selectie van Feyenoord is deze interlandperiode grotendeels uitgevlogen.

Maar liefst veertien spelers hebben zich bij hun nationale team gevoegd. Wie nog wel in Rotterdam-Zuid loopt: Javairo Dilrosun.

Van de basisspelers is hij één van de weinige Feyenoorders die zich geen international mag noemen, al heeft de 24-jarige speler wel één cap achter zijn naam. RTV Rijnmond sprak de aanvaller die op 19 november 2018 voor Oranje debuteerde tegen Duitsland, maar door een blessure na twintig minuten al naar de kant moest. 

Ondanks de korte speeltijd kijkt Dilrosun met een warm gevoel terug op zijn tot dusver enige wedstrijd in het Oranje-shirt. "Ik ben voor het Nederlands elftal uitgekomen, dat blijft een mooi moment", vertelt hij. "Het is jammer dat ik er geblesseerd af moest, maar het is gebeurd. Het is gelopen zoals het is gelopen en ik ben blij dat ik een interland heb mogen spelen. Ik wil er ook niet echt meer naar terug kijken, ik wil naar de toekomst kijken".

Dilrosun zegt dat het Nederlands elftal hem momenteel niet bezig houdt. "Voor elke speler die ooit in aanraking is gekomen met het Nederlands elftal, blijft het een ambitie. Je weet immers dat je het kan. Maar het is mijn hoofd vooral zaak het nu bij Feyenoord zo goed mogelijk te doen. Wie weet gebeurt het dan weer in de toekomst."

Een eventuele uitverkiezing in de toekomst kan de aanvaller zelf afdwingen door goed te presteren bij Feyenoord. Wat de club dit seizoen in zijn mars heeft vind Dilrosun lastig om te zeggen. "We hebben pas zeven wedstrijden gespeeld. Natuurlijk willen we meedoen om de bovenste drie plekken en willen we overwinteren in Europa”. Dilrosun wenst het van dag tot dag te bekijken. “We zijn ambitieus, maar ik wil hier geen rare dingen gaan roepen. Het is voor ons nu zaak om naar het tweede blok van het seizoen te kijken en daarin zoveel mogelijk punten te halen."

Delen

Reacties

Hij klinkt erg verstandig voor een jongen van 24