Bevestigd
Lucas Bergvall (Imago)

Imago

Nieuws

Djurgårdens IF maakt werk van Lucas Bergvall (16)

FeyenoordTM

Feyenoord is al maanden bezig om Lucas Bergvall te overtuigen om naar Rotterdam te komen. Volgens Sportbladet is er concurrentie bijgekomen.

Het Zweedse Djurgårdens IF heeft zich officieel gemeld voor Lucas Bergvall. Alle betrokken partijen hebben recentelijk gesprekken gevoerd om een transfer van de grond te krijgen.

Bergvall is een van de meest gewilde talenten van Zweden. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al elf wedstrijden op het hoogste niveau voor IF Brommapojkarna, waarin hij een maal trefzeker was. Niet alleen Feyenoord, maar ook Manchester United meldde zich eerder voor Bervall. 

Peter Kisfaludy, de voormalig sportief directeur van IF Brommapojkarna, heeft Bergvall al langer op de korrel: Kisfaludy is tegenwoordig deels verantwoordelijk voor de jeugdacademy van Djurgårdens IF, maar helpt de club ook in een betrokken rol op technisch gebied.

Djurgårdens IF heeft een duidelijk plan uitgestippeld om Bergvall te verleiden tot een handtekening. Men verwacht dat IF Brommapojkarna zijn superster in 2023 zal moeten verkopen: Aan het einde van dat jaar loopt Bergvall zijn contract af.

Bergvall zelf heeft nog geen knoop doorgehakt. De middenvelder zal in de nabije toekomst ook een bezoek gaan brengen aan een andere club, buiten Zweden. Eerder liep Bergvall al stage bij Feyenoord.

Zoals verkondigd in de laatste aflevering van Studio 1908 (zie onder), zocht Feyenoord recentelijk nog maar eens toenadering om Bergvall naar Rotterdam te halen. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is O21 op zoek naar versterkingen voor in de winter? Moet daar wel echt wat gaan gebeuren willen ze kampioen van het 2e competitie deel worden