jansen-feyenoordnl

VK Sportphoto

Nieuws

Documentaire over clubicoon Wim Jansen in première op sterfdag

Twan

De documentaire ‘Ode aan Wim Jansen’ zal vanavond om 23.30 uur in première gaan op ESPN 2, zo meldt Feyenoord op haar website. Het is vandaag precies één jaar geleden dat de clubicoon overleed op 75-jarige leeftijd. 

 

De documentaire, die gemaakt is met toestemming van de familie Jansen, is een productie van Feyenoord en ESPN. In de documentaire delen Jan Boskamp en John de Wolf bijzondere herinneringen van hun samenwerking met Jansen. Daarnaast wordt voor de documentaire afgereisd naar Glasgow, de stad waar Jansen als Celtic FC-legende gezien wordt. Jansen die daar bekend stond als Mister Jansen kende hier grote successen als trainer. Ook is er een gesprek met Glenn van der Kraan, de 'head of coaching' bij Manchester City, over zijn band met zijn voetbalvader.

De première vindt plaats na de wedstrijd die Feyenoord om 21.00 speelt tegen NEC. De documentaire, die als eerbetoon dient aan één van de grootste Feyenoordspelers, zal de dagen erna nog meerdere keren herhaald worden op ESPN.

Delen

Reacties

Mooi verhaal van het allergrootste Feyenoord-icoon. Van mij had er nog wel wat meer aandacht voor de voetbalcarrière mogen zijn, die kwam er nu wat bekaaid af. Zeker gezien de korte duur van de documentaire was dat een minpuntje.
Ode aan de enige echte Mister Feyenoord.