1993

VK Sportphoto

Nieuws

Documentaire over kampioenschap 1993 vanavond op tv

Nigel

Vanavond om 21:00 is de 'ESPN DOC: Feyenoord, we houden van die club!' De documentaire wordt vanavond uitgezonden op ESPN 1. Met de hoofdrolspelers wordt er 30 jaar later teruggekeken op het behalen van de landstitel in 1993. 

In de documentaire wordt er teruggekeken op 31 mei 1993, de dag dat Feyenoord kampioen werd. Met hoofdrolspelers als John de Wolf, Ruud Heus, John Metgod en József Kiprich, die aan het woord komen in de documentaire. De dag zorgde voor een volksfeest in Groningen en Rotterdam. 

In het seizoen 1992/1993 heeft Feyenoord alleen in de eerste twee speelrondes bovenaan gestaan. In speelronde 33 verliest PSV uit bij Vitesse waardoor Feyenoord, met nog één wedstrijd te spelen, de koploper werd. Feyenoord won de laatste wedstrijd en werd op 31 mei kampioen van Nederland. Feyenoord won de kampioenswedstrijd bij FC Groningen met 0-5.

Delen

Reacties

Laatste kampioenschap dat ik in (Groningen) NL heb meegemaakt, alle andere kampioenschappen zat in in Aussie
Brings back memories….Toen keek ik, als geboren Rotterdammer, op grote schermen de kampioenswedstrijd tegen ‘de FC’ met 50.000 man in de Kuip, nu woon ik alweer 30 jaar in Groningen. Maar nog steeds rood-wit bloed !
Die wedstrijd tegen MVV uit, dat was ‘m!
Vooral toen MVV op de paal schoot, dat vergeet ik nooit meer
En negen maanden later ben ik geboren